Morsdag

Jag har blivit uppvaktad med blommor och choklad och det är visst en present påväg som inte har lyckats komma fram i tid (framförhållning?;))
Jag började dagen med att shoppa förvaringslådor och kartonger på Ikea och var även inne i "godis"butiken TGR på Ikano. Underbar butik och jag köpte lite allt möjligt, bra priser på pyssel och sånt. Blev ett stopp på Lager 157 också där jag köpte mest kläder till M, trots att det inte är farsdag ;). 

Strax innan 14 åkte jag ock Rasmus till Busfabriken och Theos kalas. Fullt ös därinne och jag var helt slut när vi styrde hemåt vid 16.30. 

Det är lätt att glömma bort och hinna se varandra när dagarna går i ett men igår när barnen hade somnat åt vi middag i matsalen mittemot (!) varandra och pratade om allt möjligt och lade pussel och bara var, så skönt och mer sådant tack. Får ta och köpa ett 1000-bitars pussel eller nått för det är verkligen roligt och avslappnande att pussla.

Gjorde mig ett eget armband med kidsens namn förut.

Lördag

Något jag har lärt mig med tre barn är att det krävs planeringen och framförhållning, något som passar mig bra. Det gäller att ta varje tillfälle i akt till förberedelser för man vet inte hur körig nästa timme kan bli. Barnen får lära sig att vänta då jag endast kan "hjälpa" en i taget och då gäller det att prioritera rätt. Samtidigt kan man inte ha allt förberett hela tiden utan det är bra för barnen att se att man städar, tvättar och lagar mat och att det är så vardagen ser ut och inte kan innehålla roligheter hela tiden. På så sätt lär de sig att leka själva och det främjar fantasin. Oftast är de små prioriterade då tålamodet är mindre ju yngre de är. Jag och Rasmus tar igen detta vid andra tillfällen så han kan känna att det är ett privilegium att vara äldst. Att jag och Micke är ett sådant bra team och kan läsa varandras tankar när det gäller barnen gör allt mkt lättare och roligare.
Redan igår tog jag fram "kalaskläder" och strök dessa till de minsta. Rasmus ska vara utklädd till tiger idag så han ska målas lite i ansiktet innan vi åker.
Nu vaknar Julius (?!? han har nog aldrig sovit såhär länge) så jag ska ta upp honom och göra en välling.
Fredag

Idag har vi en lugn hemmadag och ingen tid att passa. Småttingarna sover och jag och Rasmus gör pärlplattor, halsband och äter pannkakor (med ägg i ;) ). Julius får äta lunch när han vankar och känner jag Freja rätt kommer hon vara väldigt hungrig när hon slår upp sina blå.
Helgen som kommer blir en riktig kalashelg då vi ska fira Nova imorgon på hennes dagis och på söndag kommer Theo ha sitt 4 årskalas på Busfabriken. Rasmus håller på att göra ett halsband till Nova som en extra present, han är så snäll.
Bärdon

Det gick bra på vernissagen nu i eftermiddags, men jag hade önskat att jag hade haft en bärsele till Freja. Jag sålde ju min och köpte en sjal istället. Att jag sålde den tidigare ångrar jag inte då jag fick ont i ryggen av den trots att den var extra förstärkt. Sjalen är jättebra och Freja trivs i den, men... När man är ute på nått och Freja blir ledsen och man snabbt behöver få upp henne är det inte riktigt läge att dra fram 5 meter tyg (1 meter brett) och börja harva runt med. Den är inte så komplicerad att knyta det är bara det att jag inte vet vart jag ska göra av allt tyg, man vill ju inte ha det släpandes på golvet på någon offentlig toalett eller så. Näe en bärsele under vagnen att snabbt dra fram får det bli och jag kommer satsa på Babybjörn One, deras senaste och en testvinnare där man bär barnet mer mot höfterna. Ev köper jag en av min vän annars beställer jag en ny. Denna på bilden är i meshtyg och känns nog lite svalare för barnet och är snabbtorkande, den är ju såklart dyrast i detta utförande men det passar nog bäst över sommaren.

Fikapaus

Det hade gått bra på förskolan igår men Julius hade somnat innan maten. Vi fick med oss lunchen hem och Julius åt bra sen då han var jättehungrig. 
Vad mkt man kan få gjort när det bara är jag och Freja hemma, iaf ett tag till. Idag har "vi" bakat Bountykakor och varit ute och rensat ogräs. Hon har dock varit lite knorrig idag så vi får se hur det går i eftermiddag när jag ska tillbaka till Rasmus avdelning på Vernissage. Micke hinner dessvärre inte hem till vernissagen men jag tar med kidsen och hoppas på det bästa. Strax ska jag och Frippen gå och hämta hem killarna.

Zzzz

Lämningarna på förskolan hade gått bra idag och jag hoppas det fortsätter så. Har lite svårt att slappna av hemma men 13.30 ska jag hämta killarna. I eftermiddag har Freja tid på BVC, idag är det läkarkontroll också tror jag. Bäst att vara ute i god tid när vi ska åka då det alltid tar längre tid att komma iväg än jag tror. Freja är 7 veckor nu och de senaste 2 dagarna har hon sovit hela nätter. Hon somnar ca 20.00 och vi tar upp henne och ger henne mat innan vi lägger oss vid 22.30, sen sover hon till ca 06.30-07.00. Vi får passa på att njuta av den ostörda sömnen då jag av erfarenhet vet att det kan vända snabbt.
 

Jaga bära jaga bära

Jag hade Julius hemma idag då hans "inskolningsfröken" inte var där idag och det känns lite tidigt att lämna honom till någon annan som han inte har lika bra kontakt med. Men ikväll gick vi till dagis ändå då de hade "trivselkväll" och barnen sjöng och alla hade med fika och grejer. Det gick jättebra med Julius och han var glad och sprang omkring själv så nu känns det mkt bättre inför fortsättningen. Kan ju ha att göra med att vi var där hela familjen men hur som helst blev det en positiv upplevelse för honom ikväll.
Jag känner mig mer orolig/larvig denna gång än vad jag gjorde när Rasmus skulle börja och om det bara kommer bli "värre" för varje barn kommer jag väl stå och gråta utanför förskolan när Freja ska börja.

Imorgon börjar Rasmus och Julius 8.30 och jag och Freja har förmiddagen för oss själva, det kommer kännas lite ovant men mysigt. Nu ska vi ha Freja-mamma mys och hon har mer än rätt att få ha mamma lite för sig själv.

Ikväll när jag tog på Freja sin pyjamas kom tårarna, från mig. Helt plötsligt kommer tiden ifatt en och jag grät av lycka över att vi har tre friska och vackra barn. Nr 3 är ett riktigt mirakelbarn. Att Freja heter Lykke i andranamn är ingen slump direkt.
veckovill

Frejan ligger och beundrar Pop-kaninen hon fick av Zigge & Ebbe igår i Valla. Vi var där nog timmar på eftermiddagen och träffade Maud med barn och fikade och lekte. Bra väder fick vi och även idag. Micke jobbar och jag är hemma med kidsen. Vi ska gå ut i eftermiddag några timmar tänkte jag. Är sugen på att åka till Ikea och köpa förvaringsboxar i olika slag till kläder, foton m.m. men får inte ihop ekvationen med vagn och grejer själv, om jag inte vill dra 2 vagnar förstås men det känner jag inte för.
Ny matta

Nya mattan är på plats under matsalsgruppen och jag är så nöjd. Mattan är ganska tunn men jag älskar mönstret och det passade så bra mot golvet och kändes inte lika "tung" som den gamla svarta ryamattan vi hade där.
Tredje dopet inom loppet av 4 år

Igår fick vi hem provkortet på inbjudan till Frejas dop och det blev så bra, så nu är det godkänt och jag väntar på resten.
Denna gång kommer vi som sagt "bara" bjuda närmaste familjen och ha ett lite mindre dop. Det blir i den rosa kyrkan i Slaka (där Rasmus döptes). Vist kyrka/pastorat hade inte så bra tillgänglighet under sommaren så det är av den anledningen det fick bli Slaka igen. Nu i efterhand tycker jag det är lite synd att vi inte döpte barnen i samma kyrka och vi kommer inte gifta oss i varken Vist eller Slaka så det blir så många olika kyrkor tyvärr men lite sent att ändra på nu.
Frejas dop kommer gå i rosa och grått och inbjudningskorten blev så fina i dessa färger.
 Godmorgon 05.01

Julius vaknade tidigt idag och vi har för länge sen redan druckit kaffe och välling. Nu har vi precis börjat titta på Bamse och tjuvstaden, Julius älskar den filmen eller rättare sagt, han älskar allt med Bamse. Jag önskar det fanns bamseleksaker, som tex figurer och hus. Nu finns mest, pussel, tallrikar, ryggsäckar och sånt.
Timmarna på morgonen tillsammans med bara Julius är mysiga och det är skönt för både honom och mig att vi kan vara lite själva medans resten av familjen sover. 
Frejson vaknade till vid 03 inatt och fick en flaska av Micke och sedan somnade de om. Rasmus sover i vår säng och han kommer nog sova en bra stund till.


Utskriven

Rasmus blev utskriven från US efter lunch och nu får han flytande alvedon istället. Läkaren återkopplar imorgon och vi ska vara uppmärksamma på om det blir någon ny svullnad eller rodnad som är så tydligt ensidig som det som hände. 
Pratade med förskolepersonalen förut ang lunchen Rasmus åt där i tisdags, har fått reda på exakt vilka kryddor osv kockerskan hade använt, men det var inget ovanligt, körvel, dragon, persilja, chilli, skulle det kunna vara så att han reagerade på chillin tro? Men jag använder ju chillisås och sånt hemma...

Mamma var här imorse och hade Freja och det hade gått jättebra, de hade myst massor och Freja hade nog fått ligga i famnen och gosa massor. Jag tror mamma lade märke till att jag inte riktigt hade hunnit med hemma de senaste dagarna och hade plockat leksaker och tagit hand om tvätt och grejer, tack för hjälpen! 
Nu är vi lite mer i fas och hunnit dammsuga, städa köket, lägga på ny matta i matsalen och hämta posten sedan fyra dagar tillbaka osv.

Nu har vi precis ätit kvällsmat och ska gå upp på öv och mysa i soffan framför tv:n.

Det går åt rätt håll

Ögat ser bättre ut idag men Rasmus är lite täppt. Nu har han och Micke åkt till US för första medicineringen idag och jag är hemma med småttingarna. 
Kl 9 ska vi vara på förskolan och innan dess kommer mamma hit. Det blir mkt pusslande men det går. 
Får se om Rasmus ska medicineras även imorgonkväll, då kan jag inte följa med jobbet som var bestämt. Men tyvärr inget att göra åt men hade så gärna velat följa med.

Etmoidit?

Rasmus är hemma på permission då han är inlagd på BAVA pga misstänkt Etmoidit, en slags bihåleinflammation som barn kan få och som är väldigt farlig. 
Det började igår då jag tyckte han inte såg ut som sig själv när jag hämtade honom på dagis. Under eftermiddagen svullnade ena ögat upp och på natten när han skulle kissa så var ögat hemskt. Jag ringde 1177 och kl 03 begav jag och Rasmus oss till US. Rasmus mådde bra och har inte haft någon feber eller något annat. Vi såg det som ett litet "äventyr" inatt och han var glad. Läkaren undersökte honom och konstaterade att det inte handlade om någon ögoninflammation utan väldig svullnad och eventuell Etmoidit, men mycket talade mot det då allmäntillståndet var så bra så vi avvaktade. När vi kom hem somnade vi båda två under varma täcket och det var skönt kan jag lova, vi var rätt trötta.
Idag ändrade ögat karaktär och det har blivit mer rött och jag ringde 1177 igen som skickade oss till öron/näsa/hals som sedan i sin tur skickade oss till barnakuten, jag behöver nog inte nämna hur många timmar vi har varit iväg idag.
I och med att svullnaden är ensidig (som denna sjukdom) och det inte finns någon förklaring till detta vågar de inte riskera något då sjukdomen (om det skulle vara den) är så allvarlig. 
Rasmus har fått antibiotika intravenöst genom en infart i armen och den sitter kvar på honom nu med bandage runt. Klockan 06 imorgonbitti ska han få nästa dos och sedan var åttonde timme vid några tillfällen innan de bestämmer hur vi går vidare. I och med att han är så pigg och glad fick vi åka hem och sova och det kändes skönt.
Man undrar ju om detta verkligen var nödvändigt men samtidigt vill man ju inte ta några risker. Jag tycket det liknar en allergisk reaktion men i och med att det är ensidigt känns det inte som det ändå? 
Idag har Birgitta hjälpt oss och imorgon kommer mamma in och har Freja under tiden Micke åker med Rasmus till US och jag fortsätter med Julius inskolning. Min efterkontroll på Kvinnohälsan som jag skulle på imorgon fick bli inställd. 
Vissa dagar har man inget och så vissa dagar då händer allting.
Nu sover han skönt i vår säng och jag hoppas svullnaden har lagt sig något imorgon ❤️.
Ny vecka

Idag fortsatte inskolningen och jag tycker de går lite fort fram, det tyckte nog fröknarna med efter idag. Mellan 10-10.45 skulle jag och den andre pojkens pappa "lämna" och det blev lite tokigt. Jag gick och satte mig i personalrummet och hörde hur ledsen J blev. Det gjorde så ont och för en stund satt jag och funderade på vad i h_vete vi håller på med?!? Den andra pappan gick hem under tiden men honom fick de ringa tillbaka efter 30 min då hans pojke bara grät och grät och var supertrött. Jag fick hålla tillbaka tårarna när jag hörde den pojken:
-maaamaa, paaapppa!!!
-ä du pappaaaa!?!?
-vill uuuut!! 
Pojken hade varken napp eller snuttis med sig och fröknarna letade förgäves efter nått att trösta honom med. Tillslut fick pojken hålla i sina "extra"kläder.
Julius slutade gråta när han fick sin snuttis och lugnade sig men det kändes INTE bra. Imorgon får jag se om jag "lämnar" det är ju ändå jag som bestämmer eller?!? Barnen skulle ha varit med och ätit imorgon men vi backar lite och går 9-11.

Rasmus och Julius har precis målat med vattenfärger och det var poppis kan jag lova. Nu kollar vi på Lejonkungen och bara sitter och myser tillsammans i soffan. Freja ligger och sover i spjälsängen ❤️.

Helgen gick snabbt

Trollis hjälper till att bygga staket. Får se hur roligt han tycker det är när han inte kan rymma mer, mohahaha!
Klämdag

Det blev en heldag hos mormor idag och jösses vilken tid det tar att komma iväg någonstans. Tur att Micke hann att hjälpa mig innan han for iväg till jobbet. Rasmus blev kvar hos mormor och de verkar ha haft det riktigt mysigt, bakat pannkakor och grejat.
Jag fick också träffa både min storebror och storasyster idag som kom förbi hos mamma så det blev riktigt lyckat. Jenny hade köpt en present till mig. Bara sådär, så himla snällt. Hon om någon känner mig och vet hur glad jag kan bli för en slickepott. En rosa skålad slickepott från Leila's General Store i Göteborg.

Torsdag

Rasmus har velat cykla sedan han vaknade imorse och eftersom Micke har jobbat hela dagen fick jag ringa in förstärkning. Morbror Micke kom hit vid 14-tiden och stannade hela em och lekte massor med killarna. Sprang bredvid Rasmus och lånade även min cykel så han kunde cykla med honom.

Imorgon åker vi till Motala och hälsar på mamma. Rasmus längtar så mkt och vill gärna sova över hos mormor imorgon. Vi packar en extra väska så får vi se hur han gör sen. Nu har jag precis hängt upp nytvättade kläder på tork och det har blivit dags att sova, godnatt!
Cykla cykla cykla

Så himla coolt! Rasmus har lärt sig att cykla, bara sådär! Tack vare balanscykeln så behövdes inga stödhjul,  Rasmus bara cyklade iväg och vi är så stolta. Nu gäller det att träna på start och stopp och vi springer bredvid så vi får verkligen upp flåset både jag och Micke. 

Pojkarna sover och Freja kommer knoppa när som helst. Vi ska göra lite te och titta på någon bra serie, vi håller på med ett par stycken samtidigt. Möra i kroppen efter att ha sprungit så mycket i eftermiddag kommer vi somna skönt ikväll.
Fullt upp

Idag var jag med Julius till förskolan och det gick kanon! Lite trassligt när Julius såg Rasmus genom fönstret och började banka och när jag kom fram till fönstret så står Rasmus i rabatten utanför och är ledsen. Det blev bättre sen när vi gick ut och lekte på gården och Rasmus kunde vara med oss och leka.
Här hemma pysslar vi med allt möjligt. Har precis fyllt i Frejas försäkringspapper och ska skicka iväg dessa. Det blev Länsförsäkringar denna gång och vi ska flytta över Julius dit också. Rasmus får vara kvar hos TryggHansa då de annars avskriver sig allt som har med astma och allergier att göra. 
Jag pysslar med dopinbjudan och vi har nyss tagit foton på Freja till inbjudningskorten. Denna gång har vi ett lite mindre dop med endast familj och så är vi hemma efter ceremonin istället för lokalen intill.
Micke grundmålar staketstolpar och jag ringde och beställde en cykel till Rasmus som de skulle göra klar till i eftermiddag. Ska bli så kul att få ge den till honom och denna eftermiddag kommer bestå av cykelträning. 


Gick ju bra det här

Julius hade varit överallt och ingenstans på förskolan igår. Glad och nyfiken, provat massa leksaker, smakat på endel, och kollat läget själv utan att Micke behövde följa efter hack i häl. Det verkar lovade detta. Dock fick han feber framåt kvällen igår och är förkyld och jättehes i halsen så idag blev han hemma. Han sover just nu och jag hoppas han är lite piggare sen. Han har iaf ätit en skål gröt nu innan han somnade så aptiten är det inget fel på.
Vi får se om det blir något besök på förskolan imorgon annars tar vi nya tag nästa vecka då det inte är någon inskolning torsdag och fredag denna vecka.

Inskolningsvecka

Jag och Julius är uppe och myser och har precis druckit välling och kaffe. Resten av familjen sover gosigt fortfarande, i samma sovrum.

Idag börjar första inskolningsveckan för Julius och han och Micke ska hälsa på på förskolan 1h mellan 10-11. Jag är nästan helt säker på att detta kommer gå bra men ändå är det något som inte känns 100 för mig. Vi får se hur det går helt enkelt och skulle det vara något, det minsta lilla kommer jag ha Julius hemma istället. Får väl betala för barnomsorgen ändå för att behålla platsen eller söka om den till senare på året eller så.

Igår hade vi vänner över på playdate och lunch. De har också en lite vildare dotter och Julius hittade sin jämlike. Fanny och Julius fann varandra direkt och de pratade med varandra, var snälla och Julius sträckte ut handen till henne. Der syntes att de förstod varandra och det strålade bus i blicken på dem. Så kul att se då Julius annars är lite bufflig mot andra barn oavsett ålder.

Godmorgon lördag

Julius tog "sovmorgon" idag och sov till 06! Wihoo! Klar förbättring tillskillnad från strax efter 05, snark.
De senaste nätterna har Micke varit uppe med Freja på natten och gett henne mat och jag har gått upp med mellanbrorsan Piggelin. Freja vaknar och äter bara en gång på natten och somnar sedan om, både hon och Micke sover än och jag är uppe med killarna. 
Freja är bara 5 veckor men ändå känns det som om hon redan har rutiner, hon verkar förstå att det är kväll/natt och då sover man länge ;). 

Nu har äntligen Freja passerat sin födelsevikt och vägde i torsdags 4265g en ökning på 250g på en vecka, wihoo! 
Nu äter hon endast från flaska och det fungerar så bra för alla här hemma och jag mår bättre och känner mig mindre stressad. Dock var det tufft att ta beslutet att sluta amma och det har blivit många tårar pga amningen. Men nu har jag kommit över det och ser allt det positiva istället.

Idag har vi städdag i föreningen och Rasmus är taggad. Det är alltid så många som är med och alla barn är med ute och leker. När vi är klara samlas alla på förskolan här intill och fikar och äter korv. Bra väder verkar vi få också.

Börja om från början

Dags att ta tag i mammakilona, känns som om jag inte gör annat! Likadant vid ungefär samma tidpunkt förra året när vi precis hade fått Julius. Men nu så! Som jag har längtat efter detta, att bara kunna röra mig normalt igen. 
Micke fick natta barn och jag tar mig en långpromenad i spåret och lyssnar på skön musik.
Storebröder

Ikväll när Rasmus skulle lägga sig frågade han om han inte kunde få ha Freja bredvid sig i sängen samtidigt som Micke skulle läsa för honom. Självklart fick han det och han blev så himla glad. När de hade sagt godnatt och Freja hade somnat bredvid Rasmus fick hon ligga kvar en stund hos honom. Han är så försiktig med henne och hon skiner alltid upp när hon hör eller ser honom.

Idag har Julius gett henne nappen (i munnen) och lämnat både sin egen och hennes snuttefilt hos henne. Men ibland kommer Julius pekfinger fram som gärna vill känna på ögat (!) eller nypa henne i näsan, så man måste vara på sin vakt samtidigt som man måste inkludera killarna när man ser att det finns intresse.
Freja 1 månad

Dagarna rusar förbi och i helgen hade vi besök av barnens kusiner från Järpen. 
Valborgsmässoafton blev lugn och vi hade ett par grannar över på middag. 

Man känner verkligen att man är småbarnsföräldrar när ögonen går i kors vid 21 på kvällen om inte tidigare. Fullt ös hela dagarna och idag började Micke jobba igen så nu får jag känna på hur det är att ha 3 barn själv hela dagarna. Dagen har gått över förväntan och Rasmus och Julius har lekt så bra inne, tillsammans och självständigt. Det har regnat hela dagen och jag hade tänkt att ta en innedag men vid 15-tiden trotsade vi vädret och tog på regnkläder och gick ut. Freja sov i vagnen, Rasmus lekte med en kompis och jag sprang omkring och jagade Julius. 

Idag blir Freja 1 månad och hon bjuder på fler och fler leenden för varje dag ❤️. Hon påminner mkt om Julius till sättet då hon sover väldigt bra, både på nätter och dagar. Äter mat på flaska ca var tredje timme och ammar emellan om det behövs. Till utseendet tycker jag hon är en blandning av killarna. Hon liknar Rasmus på ögonen och ansiktsform och hennes mun är lik Julius.

RSS 2.0