Påskhelgen

Vi har haft en riktigt bra påsk och påskafton firade vi hemma med våra familjer. Jag och mamma hade knytis och allt blev så gott! Morbror Micke var här på våffelmellis i fredags och hade med godis till barnen. Jag och Julius skjutsade honom till flygplatsen här i Lkpg förut. Får se när han kommer hem nästa gång. Jag ser efter hushåll och bil under tiden.

Idag har vi varit i Valla och grillat med våra vänner och barnen har lekt massor. En riktig toppendag med strålande väder. Nu är det nog dags att göra vårfint och ställa iordning möbler på altanen och skruva ihop studsmattan.









Syskonkärlek

Igår hämtade jag en ledsen Rasmus som hade ont i örat på förskolan. Efter lite alvedon somnade han på soffan hemma. Vad Julius gjorde då fick mitt hjärta att smälta.
Julius hämtade sängkläder från dockvaggan och bäddade om sin storebror, han såg till och med bekymrad ut när han märkte att Rasmus inte mådde bra. 
Var i kontakt med VC som inte ville ta emot oss (behöver nog inte nämna att jag hetsade upp mig en aning i telefonen då).
Men efter några timmar var Rasmus bra igen och idag är det bra med örat säger han ❤️.




22 mars

Wohoo! Kidsen är friska och det är fullt ös här hemma :). Just nu är killarna ute och planterar påskliljor på framsidan och vi har pärlat kycklingar och ägg som ska vara med som dekoration. Freja sover och jag skriver inköpslista till påskafton. 

Freja blir stadigare för varje dag och vilken dag som helst kommer hon ta sina första steg. Jag är så glad att jag är mammaledig nu och får uppleva alla dessa framsteg med henne, vara hemma runt hennes 1-årsdag eller bara ligga och gosa i sängen med alla barnen mitt på dagen. 




Forts. sjukstuga

Freja har precis ätit klart sin penicillinkur  och nu är det Rasmus tur att bli sjuk igen. Hosta, feber och illamående. Stackars killen, vi tar lite lugna dagar här hemma med lite trädgårdsfix/lek för att njuta av det fina vädret. Julius har också börjat hosta och jag är rädd att halsflussen ska komma tillbaka, men det vore väl inte så troligt, eller?

Lite träning har jag iaf hunnit med och igår var jag och körde Sh'bam på X-Force med Annie och ikväll ska jag köra ett danspass på Collegium med Jenny. Snart sopar de bort gruset och jag måste börja cykelträna på landsväg inför halvvättern.
Ska ju vara med på "Spin of Hope" och cykla en timme tillsamnans med mina kollegor om 2 veckor. Man betalar en lagavgift och håller sen igång en spinningcykel i 12h och pengarna går till barncancerfonden ❤️.




Klänning

Då var brudklänningen beställd! Jag var hos sömmerskan igår som tog mina mått, mätte klacken på skorna m.m. Det känns jättebra och vi kollade på lite olika spetstyger, det kommer bli jättefint! Så himla spännande när hon ringer och säger att den är klar sen, blir nog i maj/juni skulle jag tro. 


Skiftbyte penicillinkur

Freja har fortsatt påverkad andning och allmäntillståndet är inte bra. Nu är vi på barnakuten och nyss upptäcktes dubbelsidig öroninflammation. Ev får vi utskrivet en Optichamber till Freja också  om det nu är förkylningsastma hon har, och penicillin såklart.

Micke ska på intervjun i eftermiddag och jag vet av erfarenhet att det kan ta tid här på US. Så nu är barnvakterna påväg hem till oss, tusen tack!

Helgen

Julius är frisk nu men äter penicillin några dagar till. Det är sååå svårt att få i honom det även att det är så liten mängd. Nu har vi börjat blanda ner det i vällingen (det får man säkert inte) så vi bara behöver ta 1 kamp om dagen. Julius dricker vällingen precis som vanligt och märker ingenting, win win!

I fredags åkte vi till Motala och tog mysig promenad i Råssnäs, mamma hade fixat smörgåsar och storasyster hade bakat chokladmuffins. Så himla fint väder och dagen innan var grannarna över och vi hade mello-mellis i trädgården med lek och dans.

Jag åkte buss med killarna till stan i lördags där vi mötte upp Micke och Freja och gav biblioteket ett besök. Träffade lite vänner där och barnen lekte och klädde ut sig. Vi lånade hem lite böcker med såklart :). 

Gratis träning på X-Force i helgen så jag åkte dit en snabbis på fm idag. Lunch hos barnens farmor och nu sitter jag och väntar på Rasmus som har gymnastik. Behöver jag nämna att dagarna går i ett och att det är 200% hos oss i stort sätt hela tiden.

Freja har varit förkyld några dagar och idag lät hon inte bra på andningen, hostade mkt och var/är väldigt irriterad/känslig. Tog mig friheten att ge henne luftrörsvidgande medicin och låter hon likadant imorgon söker vi för det så att hon får egen medicin utskriven.







Update wedding

De senaste dagarna/veckorna har det varit full fokus på familjen och bröllopsplanerna har inte framskridit så mkt.
Vi är fortfarande inte klara med inbjudningskorten, men på god väg! Har fått hem paket från MyPerfectDay där vi har köpt bröllopsbubblor och lite andra tillbehör.

Idag var jag en sväng på stan och plötsligt hittade jag diademet som jag har letat efter! Perfekt, köpte det direkt! 

Fick även hjälp på en skobutik med att göra mina gula pumps lite mindre och nu med sula (fram) och hälgrepp sitter de som en smäck och är sköna med!





Update Jules

Efter att vi fått i honom vätskeersättning, saft och fruktmos på US piggnade han till och började till och med leka. Det var som natt och dag. Vi fick bra hjälp på US och input på hur vi kan göra för att få i honom. 
Ibland får vi tvinga men så är det. 
Fick med oss ett "schema" för Alvedon och Ipren där vi vissa tider ger dubbelt och ibland bara det ena, och rätt höga doser om man jämför med vad som står på paketen. 

Nu har han ätit en halv Ellas kläm-mål och kräm med mjölk, så skönt när han får i sig nått, vad som helst. Köpte några kläm-gröter och nyponsoppa förut också. Tredje dagen med penicillin idag så nu måste det verkligen vända! 







Julius ❤️

Nu är det riktigt tuffa dagar (och nätter) här hemma. Julius har fått en kraftig halsfluss och en virusinfektion utöver det då han även har blåsor i munnen. Han har ännu inte svarat på penicillinet och vi får knappt i honom något hemma, han har till och med svårt att svälja sin saliv.
Nu har han precis fått en rejäl dos smärtlindring på US och sover i sin vagn. Vi ska försöka få i honom någon vätska strax.
Det är så tufft att se hur han lider och nu knappt får i sig vätska. Har dalat mkt i vikt och väger bara 11,5 kg. Jag önskar jag kunde ta allt det onda från honom ❤️.

Wohoo!

Jag och Freja invigde vår ledighet tillsammans genom att åka till Öppna Förskolan i Ekholmen, där har vi busat, dansat, sjungit och fikat. Nu är vi ute på en långpromenad i väntan på hämtning på förskolan. Livet som föräldraledig är rätt underbart ändå.

Vågen visade mig 65kg imorse, wohoo! Ett delmål, och 30kg viktminskning. Det går sakta men säkert och nästa vecka ska vi måtta brudklänning.




Föräldraledig!

Idag jobbar jag sista dagen på ett tag och ska vara föräldraledig med Freja fram till september. Det känns bra att vi har tagit varsitt halvår i taget och kul för Micke att få chans att vara hemma med kidsen när han inte hann att vara fl-ledig med Julius innan Freja kom :).
Freja blir 11månader på fredag och snart är det dags för 1-årskalas!
 
Micke var på VC med kidsen häromdagen och Julius har fått en yttre öroninflammation och får örondroppar 3 ggr/dag. Fröken Freja har passerat 10 kg och är nu en stadig dam som helst vill stå upp hela tiden, äta själv och busa med storebrorsorna. Rasmus följde tålmodigt med till VC och jag kan inte annat säga än att han är världens bästa storebror som imponerar på mig och gör mig så stolt varje dag.
 
 
 
 

RSS 2.0