Buns of steel

Idag kom mamma på besök och hade med sig detta fina bullfat/trälåda med tillhörande minikökshandduk? Passar mig perfekt :) En sista fika innan vi åker på onsdag.

Creamy Greek

Mös omkring på stan idag och inhandlade lite myskläder. Hittade dock inga solbrillor som passade mig, fanns inte så stort utbud än heller. Men vilken tur att det mesta finns att handla i Thailand så det går ingen nöd på mig. Köpte ett gulligt blårutigt pannband på Glitter och ett par leggings på Gina.

The Baseballs

Eftersom jag är förtjust i styrdans, haha, måste jag erkänna att jag tycker Baseballs är riktigt bra :). Ett rocknroll-coverband från Tyskland som bildades 2007. Jag vet någon som kommer gilla detta och det är mamma! Nu blir det svårt att sitta still :)


Friday

Wohoo äntligen helg, som jag har längtat. Imrogon ska jag ha en lång och skön sovmorgon. M är ledig och vi ska fixa det sista inför resan i helgen. Växla pengar och införskaffa mig ett par solglasögon och div andra prylar. Måste ut i förrådet och släpa in sommarkläderna gå igenom allt och tvätta. Hoppas jag hittar mitt Ducati-linne som har varit försvunnet i sådär 6 månaders tid. Detta påmminer mig om att jag borde köra en maskin kläder nu faktiskt. Det regnar ute och på väldigt lång tid har vi äntligen fått se en skymt av barmark, härligt.
Ikväll ska vi laga en av mina favoriträtter kyckling och parmaskinka med balsamvinägersås och så massa rödvin till detta, låter inte så dumt va? (Receptet finns i bloggen någonstans eller på Arlas hemsida).
Snart kommer Cat hem till Sverige igen och då tycker jag att vi festar, passar perfekt då jag har hunnit komma hem från Thailand. Vi kan ju låta utgångsbiten vara öppen så ser vi vad kvällen bjuder på.

Shutter Island


4/5
Jättebra och kuslig film regisserad av Martin Scorsese som även gjort The Aviator och The Departed med Leo i huvudrollen. Leo gör en sjukt bra roll i den här filmen. Se den!


A little fight


Movies

Har precis haft ett telefonmöte med filmklubben, klubben består av två medlemmar, jag & Annie. Vi recenserar filmer vi sätt ger tips och har rätt bra koll på kommande filmer. Jag tycker om krigsfilmer i alla former och jag fick två bra tips av Annie på filmer jag ska se, dels "The boy in the striped pyjamas" & "The Kite runner" (Flyga drake). Skulle vilja se Tim Burtons nya film "Alice i underlandet" på bio men den har premiär 3/3 samma datum som vi åker till Thailand så den kommer vi troligtvis missa i den största salongen på filmstaden. Vad jag förstår ska man kunna se den i 3D också. Får nog vänta med den och se den i vår "minibio" hemma istället.

Good morning

Idag gick jag upp vid 13.30 och jag var mer sliten än jag troode jag skulle vara efter igår. Kom hem med taxi vid halv tre hugget inatt. Gårdagen var mkt trevlig och vi var 11 tjejer som slöt upp i Jennys lägenhet i Valla. Förfest där som sen fortsatte till förfest nummer två på storgatan och sist men inte minns avlutade vi kvällen på Sliver. Börjar man bli gammal när man känner att man hade roligast på Harrysgolvet? Tack tjejer för en jättekul kväll!

Kangaroo ♥


Friday it is!

Det är riktigt kallt ute och jag är trött på kylan nu, blir ju inte bättre när det blåser heller. Inte långt kvar till värmen för min del nu och jag förväntar mig att all snö är borta när vi kommer hem. Kan någon ordna det?! Något annat som behöver ordnas är Linköpings stadbussar som idag gjorde att jag fick stå ute i kylan närmare 30 minuter och sen när jag väl kom på bussen hann jag inte ens ut från Lambohov innan den gick sönder och vi fick vallas in som boskap i nästa buss. Näe vet du vad, att åka kollektivt är inte kul. Jag längtar till vår/sommar när jag kan ta hojjen till jobbet istället :).
Kvällen blir en lugn hemmakväll med film och god mat. Nu ska jag fortsätta mysa i min fleecetröja, äta upp min bulle (jag bakade MÅNGA bullar igår) och försöka komma ihåg hur Photoshop fungerar.
Australien -08

Wonderful Wednesday

Jag tror inte Body Combat är något för mig, jag måste sett sjuukt rolig ut på passet idag, haha. Sparkar och slag från olika kampsporter i högt tempo men jag tror det är en väldigt effektiv träning, men får tyvärr tummen ner från mig.
Veckan har gått fort och jag inledde den med ett besök i Stockholm över dagen. På lördag är det fest i valla och jag är sjukt peppad :) Vi verkar bli ett gäng så det ska bli skoj och jag får inviga min nya klänning och strumpbyxor med söööööm. Jag och Nadja är i full planering med lördagens drinkar och det ser lovande ut. Kvällar som denna vet man aldrig hur den slutar, på väg i en svarttaxi någonstans till ett öde industriområde, åka kundvagn och stå på möbler och dansa, nice!
Nu ska jag ta och föna mitt hår och sen hämta älsklingen efter jobbet.

Don´t worry about a thing

Låt dig inte luras av utsidan, allting är inte alltid perfekt och man måste låta sig själv ha lite bad days emellan åt, det har alla! Känner man för att äta salt & vinägerchips till middag, fine! Låt dig själv göra det och bry dig inte om vad andra tycker eller vad som är rätt eller fel. Man får inte glömma bort allt det fina man har och uppskatta det lilla.
Glöm inte bort hur fin du är!
Ta mina dammsugare t.ex. Så fina och perfekta på utsidan men på insidan lyser inte solen. Det började med att vi köpte mjölkchoklad ist för MÖRK choklad till sidorna, detta fortsatte med att vi kom hem med grön marsipan med smak av päron, hur ska man kunna vet att det finns smaksatt marsipan?! Inte nog med detta, i receptet stod det arraksessens efter smak och jag hällde gladligen i 1 1/2 msk. Det luktade väldigt starkt i köket och man började fundera på om man skulle kunna passera en eventuell blåskontroll. På den lilla flaskan med essens stod det 1/2 tsk, lite skillnad. Jaja, så kan det gå och dessa dammsugare kommer jag inte lägga under kategorin favorit-recept de åker i papperskorgen men jag bjuder på lite bakbilder ändå :).



Look what we have created

Inte lika snygg som när mamma bukar göra men jag är rätt nöjd! Ska bli spännande att se hur den smakar också ;).
Det är tre lager i tårtan och längst ner har vi leverpastejs-smet sen följer mimosa och sist men inte minst skinkröra.

Hello!

En toppendag med mamma på stan och även en sväng ute i Tornby. Shopping och mycket skratt, roligast var nog när mamma vägrade ta steget med ben nummer två när vi skulle åka ner för en rulltrappa och det höll på att sluta i en snygg spagat!
Ett av köpen idag blev dessa som jag inte vet riktigt om jag är överens med... 
Nu ska vi korka upp rödvinet och ge oss på att göra en smörgåstårta, i bakgrunden lyssnar vi på nya favoriten Eric Church.


Why is everybody talking to me?

Nyss hemkommen från Stockholm och jag och M har bakat pizza här hemma. Tåget var försenat på dit och hemvägen så det var lite synd men det är ju rätt vanligt nu. Jag hade hoppats på att kunna sitta och ta det lugnt och  kanske t.o.m sova på tåget men tji fick jag. På ditresan hamnade jag bredvid en trevlig Hallänning som pratade med mig i 2,5 timme! Inget fel på honom han var hur trevlig som helst men orka! Jag tror det ligger i Hallänningarnas natur. På hemresan fick jag sitta brevid en torr brandman från Malmö och han var inte sen med att berätta att han var så glad att jag satt hos honom :/ Gun frågade om de kunde byta plats men han sa klippt nej, han mådde illa av att åka baklänges, come on! Ingen lugn stund på hemresan heller med andra ord men jag åt en sjukt god och dyr räkmacka igår!
Imorgon väntar tidig fredag och sen ska jag och mamma äta lunch och göra stan, kanske blir en tripp mot Ikea också, nice!

Life is like a box of chocolate

Texas höjdpunkt idag var när husse tog hem en kartong från jobbet. Kartongen ska skickas till Malmö med mina gamla Doc´s i som har blivit sålda på Tradera, mkt bra. De har legat i förrådet i ca 9 år i hopp om att fötterna ska bli mindre. Cat berättade för mig att fötter krymper när man är sådär 80 år och jag  funderade ett tag på om jag skulle spara de men hur skulle det se ut. Men ändå så säger mig någonting att när vi är 80 år kanske det är just Dr Martens vi knallar runt i tillsammans med moderna kläder, vad vet jag?
Det känns som den här veckan kommer gå fort, jag har mkt inplanerat med Stockholm osv.
På fredag tänkte jag göra en smörgåstårta, blev så sugen när jag såg att Annie hade gjort en. Men det blir nog godast att äta den på lördag då. Ikväll har jag varit iväg och tränat och tjejen som har passat är sjukt duktig och det märktes att det inte var bara jag som tyckte det för vi var ca 45 st i salen, mäktigt.

Here I come!

Idag är en härlig dag med hopp om stora förändringar. Kallt och fint ute och t.o.m solen har tittat fram, hoppas det fortsätter så i helgen. Imorgon ska jag och Nadja åka till Ljungsbro för att gratulera Annie som fyller år idag! :).
Restan av min helg består säkerligen av träning och av att bara vara hemma och ta det lugnt med kissarna. Får se om det kan bli någon tripp till Motala kanske. Nästa vecka står Stockholm på schemat med en ekonomiutbildning som jag ser fram emot, ska verkligen bli jättekul, och roligt att träffa lite människor från vår nya avdelning också. Det blir några Stockholmsresor framöver och jag hoppas verkligen att det inte är några inställda tåg eller förseningar. Bakade det goda brödet igår igen så jag ska passa på att frysa in en limpa, perfekt att bara kunna ta fram. Vad kvällen bjuder på för mat är inte riktigt fastställt och ska jag vara ärlig så har jag ingen direkt motivation till att fundera över det heller. Problemet är bara att när jag inte gör det består min middag av knäckebröd som också resulterar i att det inte blir någon matlåda på jobbet :/.
Damn! Jag ser att jag missade Glamour av att sitta här och skriva om precis ingenting alls. Blev tipsad om att kolla på en fransk dokumentär om andra värlskriget så jag kanske ska kolla på ett avsnitt av det. Finns på SVT Play, jag tror den heter världens undergång eller nått annat upplyftande. Jag såg nyligen den tyska filmen "Der Untergang" som är en dramatisering av den verkliga händelsen under andra världskriget allra sista tid. Mycket bra, men tung.

Freshen up

Texas ser måttligt road ut när Albin tvättar honom.

RSS 2.0