Ny ljusstake

Var på M-blommor i Motala tidigare idag och hittade den här fantastiska ljusstaken. De har så himla mycket snyggt i den affären, tummen upp för den!

Nu räcker det!!

Albin bet precis av strömsladden till min nya Macbook! En sladd som kostar 700:- att köpa ny. Ett ögonblicksverk och han har lyckats med det omöjliga. Trodde det var helt kört men Micke gjorde någpn specialare med sladden så att just nu funkar den, så Albin får leva ett tag till. Albin får ta och hitta ett extrajobb så att han har råd att betala allting han förstör här hemma. Vi är nu upp i 3st mobilladdare, tapeten i hallen, sovrummet och köket (som nu också är iordninggjort) han har varit uppe och sprungit på min favoritmöbel i hallen och haft ner vår fina tavla som Kristin har gjort (tur för honom att tavlan höll!!) Jag kom på honom med att ha pillat ner våra väggord i hallen men dessa gick också att rädda.
Vet inte vad vi ska göra med honom men man blir sjukt trött på det här. När han bet av strömsladden nyss började tårarna att spruta (hormoner) jag tror detta var droppen som fick bägaren att rinna över...

you look so good

Det tog emot men åkte ner till stan tidigare idag. Hittade födelsedagspresenter och även lite nytt till mig. Nya byxor, två t-shirtar och ny sminkväska. Känns alltid bra att fräscha upp sminkväskan lite. Sjukt mkt folk på stan var det och vad jag har hört var det full rulle på Ikano också.
Svärmor bjöd på middag ikväll och det var skönt att slippa laga mat själv :). Nu ska vi tända lite ljus här och se någon film, det blir antingen Please Give eller Psalm 21.

sovmorgon

Har varit och solat, inte bra alls men åh vad skönt det är :) Få lite färg och se lite piggare ut i vintervädret. Idag är det ju faktiskt några plusgrader men eftersom det blåser storm kan jag inte glädjas. De kommande dagarna ska det förhoppningsvis hålla sig på plussidan.
Känner för att åka till stan och handla nått, (är det det som kallas att tröstshoppa??) men har inte riktigt bestämt mig än, nån som vill hänga med?? Jag har en födelsedagspresent att handla också så det får nog bli ett varv.

Sourcream & Dill??

Vet ni hur svårt det är att hitta en helt vanlig tråkig grå cardigan med rund hals?? Det vet jag. Av alla klädbutiker och nu menar jag alla fanns cardiganen som uppfyllde kraven i en butik, tack Sisters! Var även inne på Kicks och köpte en ny dagkräm. Fick reda på att min Clinique jag hade var vattenbaserad och inte så anpassad till vinterväder, men denna gång gick jag på ett budgetalternativ och ska nu prova en fetare från Lumene, plus i kanten för att den luktade sjukt gott också :).

Respect

Dagarna springer iväg och imorgon är det redan torsdag, yeay! Full fart på jobbet idag vilket har känts mkt bra. Var iväg på "röda konsum" och köpte varsin semla till mig och M, och jag som inte ens tycker om semlor men ska prova denna vaniljvariant. Idag blir det mkt fika för tidigare ikväll var Nadja här och då intog vi bullar och te och jag fick jättefina födelsedagspresenter i efterskott, tack så jättemkt gumman!
Nu ska jag ta och slänga ut Albin och Texas här som precis har startat värsta slagsmålet i hallen så det flyger skor åt alla håll, och snart min älsklingsmöbel också!!
Ha det!

Sluta snöa!

Att cykla till jobbet idag var en dålig idé. Jag får helt enkelt vänta lite men jag känner viss stress med att få tillbaka min konditon, tack. Östgötska hålkakor står på jäsning och ska strax gräddas i ugnen, ikväll blir det varma mackor till kvällsmat men dock inte på det nybakta brödet, skulle passa sådär måste jag säga.
Imorgon fyller storasyster år så det blir en tur till Motala i helgen för att gratulera henne. Nu måste jag fixa med lite stuff här hemma och imorgon har jag fixat skjuss till jobbet med Annie istället för cykeln :).

I can´t help myself

Lång arbetsdag idag, både för mig och M, men jag är iaf hemma nu :). Ägg står och kokar och ska strax förtäras tillsammans med smörgås, fil, flingor och äppelmos, mmm.
Nu ska jag fortsätta att digga runt här till The Four Tops, ett sjukt bra soulband från 50-60 talet nångång, det är riktig musik det!
Saknar mina vänner och ser fram emot Annies födelsedagsfika nästa söndag :).

Söndag

Idag har jag rensat bland mina kläder. Försöker göra mer plats i klädkammaren för det lär behövas och det har sett ut som ett krig där inne. Nu ser det ut som ett krig i hallen istället med kartonger, sopsäckar, lampskärmar och en massa annat stuff som antingen ska bäras ut till förrådet eller slängas, den roliga uppgiften har jag sparat till M. Hade mkt kläder inne som jag nästan aldrig använder men som inte får slängas så jag sorterade enligt följande: använder, använder sällan och ska ut från lägenheten och det som ska kastas. Det är så skönt när man har rensat för det är något jag verkligen drar mig för.
Nu sitter jag och myser i soffan och ska strax lacka naglarna. Snart kommer M hem och ikväll ska vi laga vegetarisk lasagne.

Lördag

Har precis gått 2,5:an i rydskogen och det var inte helt riskfritt. Borde nog ha väntat på ett par plusgrader innan jag bestämde mig för att gå där. Det är så mycket skönare och mer fridfullt att gå i skogen tycker jag än att skena omkring här i bostadsområdet. Avslutade min morgon med en varm solstund på Meddo vid lägerhyddan, nice.
Nu ska jag ta och städa lite här hemma och köra nån tvättmaskin, kvällen kommer att spenderas i hemmets lugna vrå då vi var iväg och kom hem väldigt sent igår...Känns inte helt ok att äta en QP cheese meny vid 23.20 på kvällen, blä.
Men ikväll ska jag göra lite godare mat, det blir någon sorts fläskfilegryta med champinjoner och paprika och rotfrukter till det.

Äntligen helg

Har haft en riktigt lugn och skön eftermiddag då jag slutade tidigt från jobbet. Det var tänkt att vi skulle byta golv i köket imorgon men så blir inte fallet ;(, M blir tvungen att jobba istället för sin kollega som blev pappa imorse :). Det nya golvet ligger i hallen och bara väntar, vi har lagt över in filt på det så att katterna inte tror att det är tidernas största klösbräda.
Ikväll blir det mys och jag hoppas jag blir kompenserad på något sätt för allt helgjobb på raken, kanske en bio eller restaurangbesök i helgen.
Ska väl bättra på min obefintliga solbränna något imorgon men då blir väl huden i ansiktet ännu torrare :/. Vad använder ni för ansiktskräm? Har ni något tips?? Själv har jag använt en från Clinique en längre tid men känner för att byta.

Hungrig

Jag har nog aldrig bakat pannkakor så snabbt som jag gjorde nyss. Var sjukt hungrig när jag kom hem från jobbet och bara slet fram grejer från skåpen :), men nu är jag iaf mätt och belåten.
Musikalen igår var bra men inte i min smak. För mig var den för vulgär, gapig och jag tyckte inte huvudrollsaktörerna var direkt sköna att se på. Tyckte inte heller de var helt samspelta i dansnumren. Men jag kanske hade för höööga förväntningar.
Nått som var coolt var när två personer kom inrullandes genom att göra kullerbyttor samtidigt som de höll i varandra (tror de höll i benen) såg ut som en rullande boll som kom in. Jag är sjukt sugen på att prova detta och den personen jag tror är crazy nog för uppdraget är Watson. Frågan är bara om man måste var lika långa för att det skall fungera optimalt och hur mkt muskler/flexibilitet som krävs...
Nu ska jag ta och fuktboosta mitt ansikte som har torkat ihop som ett russin ;(.

Värme tack!

Lite mildare väder ute nu men kollade på väderprognosen förut och tydligen ska det bli -10 de närmaste dagarna, skit! Jag fryser ihjäl.
Sitter och drömmer mig bort mot varmare breddgrader och har upptäckt att det finns sjuukt billiga sista minuten resor till Thailand nu...
Jag kan verkligen se mig själv liggandes på stranden i bikini ätandes färsk ananas...Och ska vi åka någonstans måste vi ju passa på nu för sen kan det dröja, tur att jag har HELA sommaren hemma och kan bara gödda runt :)

Chicago

Imorgon ska vi klä upp oss och besöka Östgötateatern för att se musikalen Chicago. Den har fått jättebra recensioner så jag har höga förväntningar.

The Pacific

Micke köpte boxen med serien The Pacific. Nu har vi plöjt igenom hela och jag kan verkligen rekommendera den. Jag gillar krigsfilmer och denna var verkligen jättebra. Blir sugen på att se Band of brothers igen också. Vi pratade på jobbet om en krigsfilm som slutade med att soldater kom ut från skogen där ett läger uppenbarades för de och nu har vi kommit fram till att det måste varit i slutet av Band of brothers som denna scen finns med.

Saturday

Vi är uppe tidigt och lyssnar på Isley Brothers, clap your hands! Ska skjussa M till jobbet så jag har access till bilen idag. På hemvägen åker jag inom solariet. Idag ska jag ha en riktig mysdag, göra ordning lite här hemma, fixa naglarna, slå in paket och massa annat viktigt :).

Friday

Slutade 13 på jobbet idag, jätteskönt. Mindre skönt var att sitta och vänta på US imorse (klinisk kemi) fyra nummer före mig och det tog en timme! Otur för mig att det skulle vara ett helt gäng med svårstuckna patienter före. För mig tog det typ en minut, lättstucken som alltid och inte ett dugg rädd längre. När man slutar 13 kan man ju verkligen passa på att få saker och ting gjort men inte här. Inte ens en promenad i solskenet orkade jag mig ut på. Hur trött som helst så jag sov närmare 2h istället, men det var såå värt det. Har ju hela helgen på mig att röra mig.
Ikväll ska göra en variant av denna kycklingpaj. Har gjort den tidigare så jag vet att den är väldigt god.
Nu måste jag ta och kasta ut Albin för jag hör hur han hoppar omkring på väggarna och jagar de andra stackarna.
P.S Hur kommer det sig att jag får fler läsare när jag INTE skriver nått och färre när jag väl lägger manken till?? :) D.S

110113

Jag och M åkte iväg för att inhandla golvet vi ska lägga nästa helg men tji fick vi, det var slut ;(. Måste gått åt väldigt snabbt eftersom det fanns massa senast i söndags. Men det är beställt iaf, och vi kan ju hoppas på att det hinner komma till nästa lördag. Om det inte kommer så byter vi luckorna i köket istället, så med andra ord blir det någon form av köksrenovering inom en snar framtid.
I helgen ska jag åka till Motala för att fira Daniel som fyller år, det ska bli roligt :). Ska även unna mig lite sol och eventuellt baka bullar. Måste bara köpa en ny brödkavel då min av misstag åkte med i diskmaskinen, pinnen i mitten svällde så nu snurrar den inte ;(.

Never let me go

Om ni är sugna på en bra drama kan jag tipsa om filmen "Never let me go" aningens kuslig/däven men håller verkligen intresset/nyfikenheten uppe, hade fått 7,5 på IMDB, bra där!
3/5

Luckor, golv & bostadsrättsvisning

Bostadsrätten kändes inte helt hundra ;( så återigen...vi bor kvar. Nu är det ju lite pågång i vårt kök också så det ska bli jätteskoj. Vi var iväg och kollade på golv idag och tillslut kunde vi enas om ett som innehöll något av bådas krav. Det kommer troligtvis bli ett grått skeppsgolv i trästruktur med lite bredare bitar (enstavs-golv).
Köksluckorna (2 st) som vi köpte som prov för att tag sen som inte passade i våra stommar passar nu :). Vi kom på lösningen att borra nya hål mellan de befintliga hålen i stommarna och det gick ju alldeles utmärkt. Nu blir det nya luckor också :). När man renoverar köket så vill man ju gärna bo ett tag i det nya och fina. Det krävs bara lite ny planering vad gäller våra förvaringsmöjligheter, men vi hittar nog på någon lösning.
Här ser ni bilder på kommande kösksluckor och antagligen detta skeppsgolv i grå ek.
Texas ville gå igenom vår kandelaber förut (som var tänd) och det gick sådär, det började ryka ganska häftigt om svansen men han var oberörd, jag lyfte ner honom från bordet och han satte sig och åt lite :/.

Kris i köket

Diskmaskinen har gått sönder och läcker ut vatten på golvet i köket, nice! Idag har vi varit i Norrköping där vi har köpt en ny maskin och varit iväg och slängt den gamla. Sen är det BARA kvar att byta golv i köket och det golvet vi har nu (som vi också har i hela lägenheten) finns inte att få tag på mer. Så...vi får kolla på något annat, vi har iaf bestämt att det kommer bli ett betydligt mörkare golv så att det bryter av lite, spännande, not.

En liten fråga bara...
Hur byter man golv i köket när köksstommarna står på det?? Lyfter vi bort stommarna förstör man bänkskivan som typ är fastlimmad mot väggen vad jag förstår?? Så då behövs ju ny bänkskiva också och då kan vi lika gärna byta luckor....detta kan fortsätta i evighet...
Tips mottages gärna!

Ny klösmöbel uppskattades

Efter att ha varit utan klösmöbel en liten tid var det verkligen dags att köpa en ny variant, speciellt när de inte är ute så mkt nu. De gillade kartongen den låg i bäst från början tills de fattade vad det var för något. Det är så kul att se dom på denna, och Texas smältar in bra i färgerna :).

Mkt att se fram emot

Kollar man på en 10-dagarsprognos för Linköping så ska det bli max -5° vilket är en positiv nyhet, många dagar kommer temperaturen ligga runt nollan! Nu kastar jag ut julen (det lilla jag hade framme) och blickar framåt mot en härlig vår. Jag älskar våren (trots allergi), jag längtar efter plusgrader, fågelsång, gräsmattor, maskrosor. Jag längtar efter att kunna cykla till jobbet och gå långa promenader utan att fylla lungorna med iskall kyla. Jag längtar efter att katterna självmant vill gå ut, jag längtar efter att kunna kisa med ögonen upp mot solen och låta den värma min kind. Jag längtar efter min motorcykel lika mkt som jag längtar efter grusbilen :). Jag längtar efter att kunna ta härliga vårbilder med min systemkamera, jag längtar tills på söndag då vi ska på visning av en ny bostad, jag längtar efter att kunna stänga dörren om mig. Jag längtar efter att inte behöva borsta kattsand från fötterna när jag har varit i badrummet.

Men mest av allt längtar jag efter min familj ♥.

RSS 2.0