Gungeligung


Mobilbild i provhytten


Sittdel på

Nu har vi bytt till sittdelen och det fungerar utmärkt. Med ny färg på suffletten känns det som en helt ny vagn.
Jag klippte av håret idag, en bra bit! Lite snedlugg på det så blev det riktigt bra :). Blev lite shopping på stan idag, både till mig och Rasmus. En blå vindfleece-jacka till lilla R som är perfekt att ha nu och i vår i åkpåsen.
Jenny var här på en fika nyss och snart ska jag gå till Öppna Förskolan (själv) på utbildning i första hjälpen.


Fin dag

Idag har mamma, Robert & Nova varit här och vi tog en tur till Sturefors för att undersöka området lite och prova den närliggande affären.
Nova och Rasmus var så söta idag och det märks så tydligt att de gillar varandra ♥.


Grattis Rasmus 8 månader!


Hela familjen på Maxi

Det nya är att luta sig bakåt i kundvagnen.


ZZZzzzz

Det är en trött mamma här hemma idag. Inte mkt sömn inatt så jag har vilat en stund nu. Rasmus ligger i vagnen på altanen och sover. Jag tror det är fler tänder på G och det är inte lätt för de små.
Har precis satt på lite kaffe så jag kanske piggnar till av det. M slutar vid 16 (!) idag så jag funderar på om jag skulle orka ge mig ut och storhandla efter att han har kommit hem, snark. Skulle vara kul att åka och kolla lite golv också.
Vi ska lägga nytt golv i hela övervåningen och jag ser framför mig något valnötsaktigt. I vardagsrummet och den blivande matsalen tänkte vi ha grått skeppsgolv (samma som vi har i köket idag). Jag tror det kommer bli fint.
Annars har jag inte så mkt på schemat. Imorgon ska vi gå till Öppna Förskolan och på lördagkväll ska vi troligtvis hem till Maud och Tobbe. Borde ge mig ut i bokrean också, det är så kul med böcker, framförallt att köpa till Rasmus.
Här ser ni bild på boklisten i vit plåt som jag har köpt till R:s rum.

En dag i Motala

Idag har jag och Rasmus varit i Motala och ätit lunch med mamma, Jenny och Elin. Jag åt en riktigt god ceasarsallad på Hugo. Vi gick en snabbis på stan och sen åkte vi hem till Jenny och fikade. Rasmus var inte jätteförtjust i hundarna idag men hoppas han vänjer sig. Jag och Jenny tog en sväng till Jysk där jag hittade denna fina pläd/täcke som Rasmus kan ha på golvet med en matchande kudde. Nu är vi hemkomna, Rasmus har precis badat och ska strax sova.

Mycket planer

Hade nästan glömt bort hur det såg ut i huset i Sturefors så det var välbehövligt att åka dit. Tumstock, papper och penna i högsta hugg så nu har vi lite bättre koll på läget. Vi har så mycket planer för huset och har hittat så grymma tapeter, vi kommer att ta ut svängarna och köra lite nytänk.
Tillträdet har tidigarelagts och blir troligtvis i mitten av april. Vi har kalkylerat med två veckors renovering innan vi flyttar in, hoppas det räcker. Då är det 6 personer på plats varav 2 st är snickare. Snickarna kommer behövas då det är väggar som ska rivas och fönster i vägg som skall byggas och trapp som ska målas om.
Idag har vi njutit av det fina vädret och gått en långpromenad runt Stångån, när vi kom hem böjade det snöa och regna så vi hade verkligen tur.

Tacokväll! :(

Idag har vi varit och shoppat lite på Ikano-huset. Kom hem med fina saker till Rasmus rum. Taklampa och bordslampa.

Fruktpure

Ger mig själv en klapp på axeln då jag ikväll har kokat och mixat ihop totalt 13 st burkar med fruktpure till Rasmus.
Smakerna blev följande:
  • Äpple & Kanel
  • Hallon & Björnbär (äpple)
  • Blåbär & Banan (äpple)
Jag kokade massor med äpplen som jag använde som grund i alla smakerna och sen mixade jag i olika skålar och fyllde på med äpple om det blev för starkt. Äpplepuren som blev kvar blandade jag ner kanel i, och det luktade ljuvligt i köket.

Rasmus rum

I och med att vi ska flytta kommer Rasmus att få eget rum! Lyxproblem att få inreda detta och även restan av huset, hehe. Här följer lite fina tapeter som jag funderar på till R:s rum.


Kycklingsoppa Thai

Jag gjorde en kycklingsoppa häromdagen och den blev riktigt god. LCHF-vänlig men det funkar ju även att ha i nudlar så blir det en nudelsoppa. Här kommer receptet på ett ungefär...

3 kycklingfileer
1 röd paprika
Broccoli
Olja
1 vitlök
Riven färsk ingefära (efter smak)
2 burkar kokosmjölk
2 tsk röd currypasta
2 tsk fisksås
1 msk kycklingfond
Lite vatten
Färsk basilika
Skal av en lime
Jag började med att fräsa en finskivad vitlök tillsammans med ingefära i lite olja. (Det ska inte brännas). Sen hade jag typ i allt. Kycklingen skar jag i mindre biter (borde ha gjort tunna skivor) och hade i som de var.

Mormor-dag♥

Idag har mamma varit här och myst med Rasmus. De träffas inte så ofta så i början var Rasmus lite svår men efter ett tag gick det riktigt bra och de busade och dansade ♥. Rasmus fick jättefina kläder av sin mormor, tuffa manchesterbyxor med matchande tröja/body och Mumin-strumpor, tack snälla!


Ny blus från Lindex


Ny vecka

Skönt med en hemmadag ibland. När man inte har något planerat utan bara myser, går promenader och leker. Rasmus testade att gunga idag och det var en hit :).
När Micke kom hem från jobbet ikväll hade han en present med sig, gissa vad?!? Jo, en värmefilt som jag har önskat mig. Har den på mig just nu och det är riktigt varmt och skönt.

Underbara väder

Tog en promenad i Sturefors idag i det fina vädret. Det är verkligen mysigt där. Var förbi kyrkan (Vist kyrka) och Vist skola som jag har hört mkt bra om. Vi var en sväng på Ekholmens centrum och till min besvikelse var Änglaboden stängd idag, typiskt.
Igår åt jag och Rasmus lunch på Espresso House inne i stan tillsammans med Cat, Maria och Jenny, mkt trevligt!
På bilden sitter Rasmus i kundvagn för första gången och det gillade han jättemkt. Skrattar och och charmar alla som tittar på honom. Flera har kommit fram och gett komplimanger för hans stora ljusblå ögon ♥.

Fårskinn till sittdelen

Detta fina fårskinn lska vi ha i vagnen när vi byter till sittdel. Än sålänge funkar det bra att ha Rasmus i liggvagnen (han sitter då och då med hjälp av en kudde), och jag ska föröska byta så sent det går. Nu när det är så kallt ute har han det varmare och goare i liggdelen.
Måste också tillägga att jag är så sjukt nöjd med min vagn, och kommer använda den till Rasmus inte vill åka vagn längre. Så mitt tips till er: -Köp inte en för stor och bylsig liggvagn då kommer ni vilja byta sen.
Något som är väldigt bra med Bugaboon är att själva liggdelen är väldigt rymlig tillskillnad mot många andra vagnar där bebisen helt enkelt växer ur sin liggdel och man kanske måste sätta de i sittdel tidigare än vad man önskat.

Dagens I-landsproblem - löst!

Att svara i sin touchscreen telefon när man är ute och går i vinterkylan ställer till ett problem. Man måste ta av sig vanten. Jag har hört att det ska finnas såkallade Iphone-vantar (!?) som ska fungera mot skärmen. Men istället har jag kommit på att jag kan svara med näsan, genom att dra nästippen åt sidan på skärmen och jag behöver inte längre frysa om händerna!!

08 | februari | 2012

Budgivningen av vår bostad är så gott som klar och vi är mer än nöjda. Skönt att det börjar närma sig kontraktskrivning så att man kan börja tänka på annat.
Idag har min farmor varit här (alltså Rasmus Oldemor) och ätit lunch och fikat, det var trevligt men Rasmus blev lite tykänslig ;). Nu sover Rasmus efter att jag sjungit ♫ Lille katt ♪ några ggr.
I ugnen står en broccoli och kasslergratäng med lite allt möjligt i, tex champinjoner, purjolök tomater och massa ost grädde och creme fraiche, väldigt LCHF med andra ord.

Bada & budgivning

Visningarna av lägenheten är nu avklarade och det känns riktigt skönt. Budgivningen pågår för fullt och just nu är det 3st budgivare som slåss, ska bli kul att se hur detta slutar.
På förmiddagen idag var vi på babysim och Rasmus hade riktigt roligt. Slappade lite i badring och gjorde två ansiktsdyk.

söndag

Första visningen är klar, puh! Imorgonkväll är det dags igen och sen kan vi pusta ut. Tänkte tända några marschaller utanför imrogon, det ser ju välkomnande och trevligt ut. Vi har verkligen slitit här hemma och det ska bli spännande att se hur budgivningen går.

Funderar mycket på hur vi ska ha det i huset sen. Det är ju en hel del möbler osv som ska köpas. Kan ju inte bara åka och köpa en sak utan jag känner att vi måste ha en plan, en plan så att allt funkar i sin helhet sen.
Just nu är det väldigt hett med romantisk stil och ska jag vara ärlig har jag börjat tröttna liite, men bara lite. Så det krävs att vi vågar ta ut svängarna lite, och det tror jag vi kommer göra. Tydligen är lite varmare ljusa toner tillbaka igen såsom beige och latte, men det spåret hoppar vi inte på. Jag tror det kommer bli jättebra och det var så kul när Micke och jag äntligen fick tid att sätta oss och prata om vårt nya boende och båda var inne på samma spår och har väldigt lik smak, det kommer bli snyggt när allt är klart.

Tänder!

Sensation här idag, lilla R har fått tänder, 2 små vita vassa korn i underkäken. Här har vi inte haft bråttom utan väntat hela 7 månader och 2 veckor, nu är det dags att köpa Bamse-tandkräm och börja borsta.

En dag på stan

Idag har jag varit på stan med min stora pojke som ni ser på bilden. Jag blev bjuden på lunch och fika av mina mammavänner som också hade sina kids med sig. Det blir lite bök och stök när man kommer 4 st i barnvagnståg ;), fram med matstolar, mat, smörgåsrån, fruktpureer, leksaker, nappar, filtar, servetter och allt möjligt ni kan tänka er samtidigt som man själv ska försöka få i sig nått när man befinner sig mer på golvet för att fånga leksaker än uppe vid bordet. Man jag gillart trots att många andra tjejer stirrar förskräckt på en, jag vet, jag har varit en av dem.

Det står en "tillsalu"-skylt utanför oss?!?

Idag var det kallt ute! Jag och Rasmus åkte till svärmor och gick promenad och sen drack vi lite kaffe och jag passade att åka och handla mat. Rasmus stannade hos sin farmor och det gick bra. Han var lite trött och gnällig när jag kom tillbaka så det passade bra att packa in oss i bilen och åka hem då.
Tankarna snurrar i huvudet just nu med allt vad visning, budgivning, renovering och inredning heter. Det kommer kännas skönt på måndagkväll när 2:a visning är klar och man kan pusta ut lite.

Saknar dig ♥

Jag tänker mycket på min pappa och saknaden går inte att beskriva. Igår skulle pappa ha blivit 57 år, det är inte mycket och det finns så mycket jag skulle vilja säga honom och göra tillsammans med honom. Min pappa har en tvillingbror, enäggstvilling, min farbror. Jag har ingen kontakt med honom och ibland när jag är i Motala är jag nästan lite rädd för att träffa på honom eller se honom någonstans. Jag gjorde det en gång och tårarna brände bakom ögonlocken...saknaden efter min egen pappa blir så stor att man för en sekund vill inbilla sig att det är han! Ibland önskar jag att jag hade bättre kontakt med den andra sidan av släkten.
Rasmus är lik min pappa och det är ju vanligt att barn får drag från mor- och farföräldrar. Både jag och Rasmus har pappas väldigt ljusblå ögon. Ni som har träffat min pappa, håller ni med om likheten?

RSS 2.0