Tradition

Mysigt att träffa alla i Valla idag. Dock fick vi inte lika fint väder som igår. Barnen matade djuren och klappade kaninerna. Hästarna hoppade jag och Rasmus över för han -älskar inte hästar.
Nu sover Rasmus, Micke badar för att få upp värmen och jag äter choklad. 
Ska ta och göra vår pannacotta tills ikväll och sen går jag nog och vilar en timme.








Gott Nytt År

Godmorgon. Jag och Rasmus sitter i soffan och äter korvmackor och dricker mjölk, välling har han inte velat ha på 2 veckor. Micke sover (var på tiden att han fick en sovmorgon för en gång skull). Vid 10-tiden ska vi träffa våra vänner med barn i Valla för att busa, grilla korv, dricka varm choklad och tända tomtebloss med barnen. Det ska bli mysigt att ses. 
Vi valde att bara vara hemma ikväll då jag kände att det kunde vara skönt att ta det lite lugnt. Så vi ska laga god mat och mysa på tu man hand istället.
Inget tecken på att lillebror vill komma ut så det blir inget 2013-barn iaf. 
Nu är det exakt 14 dagar kvar till BF men jag har ju som sagt höga förhoppningar om hinnsvepningen som är om endast 7 dagar.

Hoppas ni får en fin nyårsafton!

Sömn

Inatt har jag sovit bra, inget ont osv. Hade nog lite sömn att ta igen. 
Birgitta och Peter kommer hit sen och umgås med Rasmus. Nu håller vi på att försöka komna ut i det fina vädret men det kan ta en stund då påklädningen ska ske av prinsen själv.





Isplaner

Fikan på stan med mina vänner var precis vad jag behövde. Härligt tjejsnack och lite pepp/tips inför förlossningen. Bra tips med kylväskan! Jo det är så att jag har fått för mig att jag måste ha isbitar där, så att jag hela tiden har kallt vatten i min vattenflaska som jag ska ha med. Vet inte vad personalen skulle tro om mig om jag frågade efter ishinken när jag kommer incheckandes med mina väskor, och ja, det blir mer än en + en liten kylväska eftersom jag har fått tipset om att ta med is istället för att att försöka hinna frysa där, man vet ju inte hur snabbt eller utdraget detta blir.
I eftermiddag har det fortsatt att mola och ila och vi får se hur natten blir.

söndag

I natt har det ilat och molat, blev helt genomsvettig när det var som värst. Jag fick sovmorgon till 8 idag, tack! Skönt att Micke börjar jobba lite senare och kan ta morgonen om det behövs.

Vid 14 ska jag och Rasmus åka ner till stan och fika med tjejerna. 
Strax dags för lunch och sedan en sovstund i vagnen för skrutten.




Min rygg går av

Har sjukt ont i ryggen, det kommer såfort jag håller på med nått. Nu har jag iaf gjort en blåbärspaj och egen vaniljsås och ligger för tillfället och vilar i sängen. Samlar lite krafter inför att duka bordet, jo det är sant. Rasmus sover ute i vagnen och på fm har vi varit i lekparken.
Mina syskon kommer vid 15-tiden och då ska vi äta mat och dela ut julklappar till barnen. 
På bilden längst ner ser ni en av mina julklappar från Micke. En PiP Studioskål i samma serie som jag fick muggar i av Annie.





Polynesia Monoi Miracle Oil

Älskar min nya olja som jag fick av Emma och Jenny, tummen upp för den! Man kan ha den i badet, håret, som massageolja eller bara till att återfukta huden med. Det sistnämda använder jag den till, smörjer/oljar in mig efter varje dusch. Oljan ska även med i bb-väskan så att vi kan använda den till massage.
Den luktar diskret men vädigt gott, nån riktigt god kokosblandning (monoi?). Spring och köp på BodyShop.
 
 

Utelek

På väg ut på förmiddagen. Såhär startar påklädningen (läs jakten) på min busiga 2,5 åring ❤.




Vecka 38

Jag går in i vecka 38 idag och bebisen kan komma när som helst, vilket jag inte tror han gör. Håller tummarna för att hinnsvepningen som äger rum om mindre än 2 veckor gör succé. Jag känner mig så stor och längtar efter att bli av med denna hydda. Jag har börjat samla på mig vätska och händer och fötter är som klubbor. Det sticker i dem och gör ont, känns konstigt att knyta näven liksom. Och nej, jag kan inte ha min lite förstora förlovningsring på mig heller, crap!
Lillebror, du får mer än gärna komma ut när du vill nu.
Jag tror att han kommer den 9/1, vad tror ni? Någon som vill gissa på ett datum? BF är den 14/1 och hinnsvepningen ska göras på US den 7/1.

Jul

Gårdagen spenderades hemma hos oss, med gäster och god mat. Dock en liten annan konstellation av gäster mot vad det brukar vara. Mickes mamma blev sjuk och kunde inte komma och mina syskon ska jag träffa och fira jul med på lördag. Som vanligt blev det alldeles för mkt mat över och vi har nyss ätit lite julmat till lunch här hemma. Det var väldigt skönt att vara just hemma igår också. Rasmus fick jättefina julklappar och han leker för fullt med dem. Staffliet blev en rikitig hit och han har redan lyckats komma på hur SwingCaren fungerar. Tack till mamma, Ib, Peter och Micke (tomten) för en riktig lyckad julafton ♥.
 
 
 

Littlephant

Lindex har online-rea på sin Littlephantkollektion så jag passade på att beställa lite kläder därifrån, halva priset, mkt bra.
Lillebror fick gul body och bruna byxor och det andra är till Rasmus. Och ja, byxorna kommer från tjejavdelningen men jag tror inte Rasmus har något emot det, speciellt inte när det är lite rosa på också.
 
 
 
 

Min nappunge

Det där med att sluta med napp tar vi nog lite längre fram. I vår kanske. 




Fjärde advent

Haft en mysig förmiddag hemma hos Jenny. Lova och Rasmus bakade kakor och sedan fixade Jenny god lunch. Rasmus somnade i bilen och sover i sovsäcken i sin vagn just nu, tummen upp för det. Skönt att han ville sova en stund mitt på dagen idag, det blir bäst så för alla parter så hinner jag ladda mina inte för tillfälligt så starka batterier.
Jag längtar tills lillebror har kommit och man börjar bli sig själv igen. Kunna vara ute och busa med Rasmus och bara göra andra vardagliga ting som är ganska ansträngande just nu. Lycklig lottad är jag som har en sån fin fästman som kommer hem efter en hel dags slit på jobbet och bara styr upp hemmet när det behövs.
 
 
 

lördag

Rasmus somnade som en stock ikväll. Inte konstigt. 
Jag provade att göra microknäck förut och det fungerade riktigt bra, tummen upp för det och jösses vad gott det var med knäck. 
Imorgon åker vi en sväng till Jenny och umgås lite på förmiddagen och Lova och Rasmus kan passa på att busa loss en stund. 
Har jag nämnt att Rasmus har det tufft i trotsåldern just nu? Det är mkt kasta saker, -vill inte sova, vända uppochner på sitt rum m.m, härliga tider. Det gäller att tackla de rätt och försöka förstå att det är tufft för de med. 




Trött

Jag är trött och sliten, jag har ont när jag går, härligt! Perfekt att man bor i ett hus med trapp då, not.
Rasmus ville inte sova efter lunch idag så han är också lite trött nu om man säger så. 




Hushyllan på plats

Såhär bra blev det när vi fick upp hushyllan och de nya tavlorna/motiven på väggen mellan pojkarnas rum. Tanken är att denna väggsektion ska målas orange så ni får föreställa er det sålänge. 




Julen närmar sig

Det blev riktigt mysigt med julgranen (trots att den inte är äkta) och vi slog in massa paket och la under granen. När vi hade tagit fram paketen vi hade till Rasmus tog vi bort mer än hälften då vi tyckte det blev alldeles för mycket. Rasmus blir glad för det lilla och han kommer få så mkt fina paket av släkten också så det räcker och blir över. Man kanske skulle ha önskat sig en gåva till de som verkligen behöver. Rent vatten, skolböcker och hela varma kläder är ingen självklarhet runt om i världen. När Rasmus blir större är det verkligen nått vi ska ta fasta på, berätta för honom att vi bidrar och vilken liten hjälte han är som delar med sig. 




torsdag

Lillebror är fixerad och allt såg bra ut. Undersökningen gick också bra men gjorde rätt ont, hon liksom puttade på bebisen, ajaj. Ingen robotdans dock. 

Har varit på stan en sväng med Jenny och Fanny under tiden killarna var i simhallen och badade med Rasmus och Lova. De hade haft skoj och Rasmus har precis somnat i bilen. De sista julklapparna är nu klara och i eftermiddag ska vi bara vara hemma och fixa med gran, spjälsäng och slå in lite paket.




Vecka 37

Sitter och äter frukost och kan konstatera att varken Björnekullas eller ICAs äpplemos är något att ha. Synd att vi inte har en Coopbutik i närheten så att man lättare kan få tag på Änglamarks. Får bunkra upp nästa gång jag är där.

Har tid hos BM kl 10 så jag ska strax hoppa in i duschen. Min läkare är på plats på Kvinnohälsan idag och ville träffa mig för att göra en mekanisk undersökning?? Jag ser framför mig hur hon gör robotdansen men det vore väl högst otroligt. Ska bli spännande att se vad som menas med denna mekaniska undersökning, eller?!?

En liten kanin

Jag har så svårt att motstå dessa kaniner från Molli Toys (finns att köpa på Åhlens). Den ljusa till vänster fick Rasmus när han var nyfödd och nu har jag även köpt en likadan fast brun till lillebror. Kaninerna är hur mjuka och lena som helst!
 
 
 

Första plagget

Det första plagget Rasmus hade på sig när han föddes var en liten tigerpyjamas. Den har fått en särskild plats och betydelse. Till lillebror köper vi lite nya kläder också så att det inte bara blir ärvda kläder. Han måste ju också ha ett eget "första plagg" som han fick med sig till bb. Denna pyjamas med tåg på har vi köpt från Kappahl men jag är lite osäker på om den kanske blir väldigt stor. Den är i dubbelstrl 50/56.
 
 
Här ser ni Rasmus helt ny, i sin tigerpyjamas och med en gosig filt som han fick av mamma/mormor.
 
 
 

Helt ok att ta det lugnt

Det kändes helt ok att inte ställa klockan imorse. Även om jag är uppe tidigt så är det inte samma sak som att smyga upp när man knappt fått ögon för att alarmet har ringt. 
Idag har jag börjat packa bb-väskan (mest litens saker) och tvättat mer bebiskläder. Jag har hunnit med att vila en timme och stekt 100 köttbullar. Nu förtjänar jag en fikabreak med lite lektyr innan jag knallar bort till dagis för att hämta min snutt.




Pingvin

Detta set har lillebror redan fått av mamma, så himla gulligt. 
 
 
 
 
 
 
 
 

söndag

Jag och Rasmus har varit i Motala idag och gratulerat mamma som fyller år idag. Mamma bjöd på massor med gott, bl.a. jättegod vaniljpannacotta med hallon. Så goda att jag fick/tog med mig två st hem :). 
Rasmus och kusin Nova busade massor och de kunde nog hållt igång en bra stund till om det inte var för att vi var tvungna att bege oss hemåt vid 17-tiden.

Bion vi var på igår var riktigt bra! Bland de bästa filmer jag har sett i 3D, men jag har fortfarande lite svårt för när det ser studiofilmat ut som det också gör på många nyare tv-apparater. Vad hände med filmfiltret liksom??

Vi gillar färgen gult i vår familj. Den gula färgen pryder allt från motorfordon, möbler, kläder och heminredning.




Bilder

Har ju knappt tagit några bilder alls på magen/graviditeten denna gång så igår innan vi åkte iväg på kvällen posade jag och Rasmus framför motorcykeln i matsalen. Magen är huge, I know, men det är bara 4 veckor kvar så allt är förlåtet. På bilden ser ni min klänning från HM Divided som fungerar utmärkt att ha på sig bakochfram.
 
 
 
 

helg

Igår var vi på julmyskväll hemma hos våra vänner Jenny och Micke. Vi blev att ganska stort gäng med mkt barn ( och hög ljudnivå ;) ). De åt tomtegröt, skinkmackor och drack julmust och jag skriver de eftersom jag inte äter något att det nämnda. Julmat är inte riktigt min grej och absolut inte julmust heller. Jag hade med mig en skagenbaguette istället :). Maud, Emma och Jenny överraskade mig rejält då de hade köpt presenter till mig iom att jag fyllde år nyligen. Av Maud fick jag en kikare i lite mindre format än den tegelstenen jag lånade av Gun och Janne och hade med när vi var i Kolmården, perfekt present! Jenny och Emma hade satt ihop ett lyxkit till mig och slagit in i cellofan. Det innehöll rosa alkoholfritt bubbel, chokladkartong, tidning "Hembakat", cupcakesformar, servetter, receptbok på småkakor, te, mirakelolja från Bodyshop och örhängen! Vilken fullräff tjejer!
Tack så hemskt mkt. Jag blev även firad på jobbet i måndags och fick en jättefin blomma som var så stor och tung att jag fick hjälp av en kollega att bära ut den till bilen :). Det var visst inte så dumt att fylla 30 år :).
 
Idag har vi en hemma/pysslardag och förbereder lite mer inför litens ankomst. Jag tvättar bebiskläder i minsta strl och vi ska börja packa nån form av väska att ha med till bb. Köpte ett paket miniblöjor förut också som jag ska ställa fram vid skötbordet. Och på tal om kläder så svämmar det över av kläder här hemma i strl 56 så jag skriver det här som en liten hint bara. Något vi däremot saknar är en tjockare liten filt typ med lite teddylurv på ena sidan. Vet någon vart man får tag på en sådan? Jag köpte en sådan till Emma i Ullared men tänkte aldrig på att köpa en till mig själv :/. Tips mottages gärna. 
 
Ikväll ska jag och Micke på bio och se Hobbit 2. Vi valde en ganska sen bio och den börjar inte förens kl: 19:30, hoppas jag orkar vara vaken hela filmen :). Birgitta och Peter tar kvällen med allt vad det innebär här hemma med Rasmus och sist de hade honom på kvällen hade det gått jättebra och han sov så gott när vi kom hem :). Birgitta kommer vara jour när förlossningen drar igång så det är lika bra de "övar" lite nu :).
 
 
 

Hejdå jobbet

Idag jobbade jag min sista dag på länge. Nu är det dags att vara hemma och boa och förbereda för vad som kolla skall. 
Min ledighet firar jag genom att åka hem, dra ner rullgardinen i sovrummet, och SOVA. Vilket jag ska göra nu, godnatt!

Pepparkaksgubbe

MIn snutt idag innan han gick till dagis. De stora barnen från en annan avdelning skulle komma och lussa för dem.
 


 

Vecka 36 och borttappad kanin

Allt såg perfekt ut på tillväxtultraljudet idag och lillebror väger ca 2,4 kg. Samtalet med Susanna gick också bra och jag känner att jag har bra människor omkring mig. BF är den 14/1 och den 7/1 har jag fått tid för hinnsvepning, hon ska även kolla hur det ser ut nästa vecka samtidigt som jag ska till min BM på Kvinnohälsan.
Jag nämnde att vi ska försöka vara hemma så länge det går men det tyckte hon inte var någon bra idé. I och med att jag är snittad tidigare vill de ha extra koll på hur kroppen (ärret??) reagerar på värkarna. Det är väl lika bra det då så är man i säkra händer och vi har ju en mil att köra in till US med.

Rasmus har haft det jättebra hos farmor idag och imorgon blir det dagis för honom. När vi skulle hämta honom berättade Birgitta att snuttis var väck, borta, gone. De hittade den inte någonstans och den var troligtvis tappad ute! Jag sa att vi inte åker hem utan den utan att vi måste hitta den. Det var ingen panik och Rasmus var införstådd på att den var borta, men det går ju inte med någon annan. Stackars Birgitta tog på sig hela skulden och sa att Rasmus fick ta detta med henne. 
Farbror Peter kom till undsättning och tog sin cykel och cyklade ut i mörkret på uppdrag: rescue Snuttis. Han var borta en bra stund men efter ett tag kom han tillbaka med den beiga kaninen. Han hade hittat den på gräsmattan i diket bredvid cykelbanan. Gissa om någon blev glad? Och vi vuxna kunde andas ut!

Gränsfall

Vi bestämde imorse att Rasmus fick vara hemma idag också, eller rättare sagt hemma hos farmor, tusen tack!
Ingen feber men ändå väldigt förkyld, rosslig och hostig.
Får se om han går imorgon och är med när de större barnen kommer och lussar för dem :). Rasmus har en pepparkaksdräkt som han ska få ha och Selma skulle vara pepparkaksgumma tror jag :).

Bättre

Rasmus mår bättre och har varit feberfri hela dagen. Pigg och glad också :). Dock är han lite snorig fortfarande. Jag tror han ska få gå till dagis imorgon om inte natten visar något annat. Farmor har sagt att hon kan ha honom imorgon ifall det inte blir något dagis.
Idag hade det gått jättebra med Rasmus och farmor, och Birgitta hade tagit en långpromenad så att han fick sova lunch i vagnen som han önskade.

Nu är det bara två halvdagar kvar på jobbet. Dags att börja packa ner lite saker från mitt skrivbord. 
Imorgon är det dags för ytterligare ett tillväxtultraljud och träff med överläkare för fortsatt Aurorasamtal och upplägg av förlossning, spännande!

Vab

Idag är jag hemma och vabbar. Rasmus verkade mkt bättre imorse/på förmiddagen men efter sovstunden vaknade han och var ledsen. Han ser jättehängig ut och känns väldigt varm men febertermometern har inte visat någon förhöjd temp idag, än. 
Förkylningen kvarstår och han är väldigt täppt, men ögonen har slutat att rinna. Det trodde jag inte att det skulle gå över så fort med ögoninflammationen när det i söndags rann var från båda ögonen.
Rasmus blir hemma imorgon också men då är det farmor som vabbar. Micke börjar inte förens 12 så det blir inte så många timmar.
Just nu sitter vi i soffan och tar astmamedicin, han är väldigt rosslig i sin andning idag.

Kalas nr 3

Idag har tjejerna varit här på kalas. Vi åt lite mat som Mari (från Sri Lanka) hade lagat åt oss. Kul att kunna bjuda på något de inte provat förut. Vi fikade efteråt och jag fick chans att inviga mina fina muggar från Pip Studio som jag fick av Annie :). Jag fick också presentkort på Salong Klara dit jag går för att göra mina ögonfransar, väldigt passande! Imorgon har jag en tid där för påfyllning. 

Rasmus mådde bättre på dagen idag och Micke och han var ute en sväng i pulkabacken på förmiddagen under tiden jag bakade cupcakes med nutellafrosting, och ja, de blev goda. 

Nu är Micke och R på väg hem från farmor och nu på em har R blivit sämre igen. Gråter och är hängig och har ingen matlust. Ska göra lite pannkakor åt honom nu så får vi se om det går ner. Det blir inget dagis imorgon iaf utan han får vara hemma med nån av oss.


update 17.43: nu är mina killar hemma. Rasmus har feber, ögoninflammation och är genomförkyld med allt vad det innebär för honom med rossligt bröst m.m.
Just nu sitter han och äter pannkakor och kinderägg i soffan framför barnprogram.

Feber

Rasmus var väldigt trött efter pulkaåkningen och det var han inte ensam om. Vi gick hem och åt lunch och sen sov vi strax över 2 timmar, så himla skönt. 

På eftermiddagen blev han hängig och har nu fått feber, inte så jättehög men över 38 grader. Middag åt han bra och nu sitter han i soffan och smaskar godis.

Strax kommer Micke hem från jobbet, de har utökat sina öppettider på helger i december och stänger 18 istället för 17. Surt tycker jag.

Imorgon kommer tjejerna hit på lite mat och fika och det ska bli jättemysigt. Micke och Rasmus åker nog till farmor på dagen så att vi får tid att umgås.

I pulkabacken




Mer färg på övervåningen

Vi fick tag på en hushylla tillslut. På Ikano fanns den inte och i stan hade de bara skyltexemplaret kvar som jag fick 20% på, tackar!
Vi ska ha hyllan i hallen på övervåningen mellan pojkarnas rum och så ska vi måla den väggen orange. Har fått tag i fina motiv som jag ska rama in och sätta ovanför hushyllan. Det kommer bli riktigt läckert.







No more nässpray

Fick stränga order av läkaren att sluta med nässprayen omedelbart. Ska istället använda mig av en kortisonspray ett tag framöver och hoppas att slemhinnorna i näsan blir bättre. Det kunde bli jobbigt ett par dagar upplyste hon mig om. Tror jag det, jag kan nog låta bli på dagen men på natten tar jag allt bara jag får sova en liten stund mellan mina ca 4 kisspauser.

Vecka 35

Nu går det undan och jag har passerat 80 kg, damn! Jag har aldrig i mitt liv tidigare vägt såhär mkt och SF-måttet på magen har dragit iväg till 33 cm. Magen är stor, tycker jag iaf. Jag var hos bm igår och allt var bra men hon tyckte jag skulle ta kontakt med vc för att få nått mot min nästäppa. Eller det är inte bara nästäppa utan det är helt tjockt i hela huvudet. Att jag missbrukar nässpray skulle jag visst hälsa doktorn också. Denna täppthet har ju suttit i långt innan min bihåleinflammation och jag har ätit en rejäl kur med penicillin i 10 dagar. Detta var tre veckor sedan. Jag är andfådd hela tiden och det är jobbigt att äta, sova och prata när man inte kan andas genom näsan.
Vi lyssnade på hjärtljuden, blodtrycket var på bra nivå och även blodvärdet. Lillebror har lagt sig med huvudet neråt men det är fortfarande ruckbart. Nästa månad blir det bebis om han inte väljer att titta ut tidigare.

Trettio år och en dag

Ja då har man ramlat över 30 år och 20-talet är slut och kommer aldrig igen. Nu har även jag nått en respektabel ålder som Cat upplyste mig om.
Gårdagen var jättebra. Rasmus och Micke väckte mig med frukost, tända ljus, paket och sång i sovrummet, mysigt. Jag fick en jättefin armbandsklocka från Certina som jag har suktat efter länge. 
När vi hade ätit frukost begav vi oss till simhallen för lek och bus. Väldigt skönt att simma omkring lite ooch få känna sig viktlös för ett tag. Rasmus och Micke åkte den stora vattenrutschkanan, men bara en gång om Rasmus själv fick bestämma.
Barnvakten kom vid 15-tiden och vi fikade en snabbis innan Micke och jag åkte ner till stan. Det blev en del shopping och sedan åt vi en god middag på Afrodite. Rasmus sov i vår säng när vi kom hem så imorse gick jag upp och väckte honom innan jag gick till jobbet så vi hann med lite mys i soffan med välling och tända ljus.
 

Kalas nr: 2

Då var andra kalaset avklarat, det var så himla trevligt. Önskar vi sågs oftare ❤. Jag fick jättefina blommor av Jenny och Robban och av Daniel fick jag ett smyckeskrin och av Elin duschkrämer och bodylotion som doftade jordgubbar och choklad.
Nu har jag fått ihop pengar så att jag kan köpa ett halsband som jag har suktat efter ett tag. "En bit av dig" heter det och designer är Amanda Egilson. Det är en kulkedja av silver med två olika pusselbitar som hänger ner i olika längder och utföranden som man kan få graverade. Jag vill ju såklart ha mina pojkars namn på pusselbitarna så jag får vänta ett tag med att beställa halsbandet tills vi har bestämt vad lillebror ska heta. Just nu står det mellan ca 5 olika namn. Men vi vill vänta innan vi bestämmer nått så att vi ser vad han passar som :). 






RSS 2.0