Gott nytt år!

Vi har tillbringat förmiddagen i valla med våra vänner. Grillat korv, åkt pulka och matat hästarna.
Nu ska vi hem och sova en stund för att ladda inför kvällen. Jag ska göra hallonsås till desserten också.

Gott nytt år alla läsare!


söndag

Igår spenderade vi eftermiddagen/kvällen hemma hos Daniel och Emma. Emma gjorde en krämig saffranspasta med chorizo och fetaost, mm. Senare på kvällen åt vi vaniljglass och Emma gjorde egen kolasås, inte dåligt! Och farligt god!
Idag har vi haft en slappdag och jag har sovit med Rasmus mitt på dagen som jag har gjort den senaste veckan. Det är så himla mysigt och ibland har jag svårt att stänga ögonen och istället bara titta på honom när han sover, ser så fridfullt ut. 
 
Nu har jag preppat naglarna inför imorgon med "South Beach", passar nog väldigt bra ihop med mina orangea strumbyxor och Mickes orangea slips. Synd bara att vi inte har hittat nått matchande till Rasmus, det var jättesvårt att få tag på. Han får han sin skjorta och slips som han hade på jullafton.

Motala

Idag har vi varit i Motala och hälsat på Jenny och Robban. De bjöd på räkbomb och ost & skinkbomb, den sistnämda kan jag verkligen rekommendera. Rasmus var på rikigt bra humör och lekte med hundarna och gav dem godis (smakade lite själv också). Kastade boll med Douglas så han blev helt upprymd, Douglas med nu när jag tänker efter ;).
Stannade en snabbis hos mamma på vägen hem och träffade både Robert och Nova där :).
 
Imorgon ska vi hem till Emma och Daniel och planera inför nyår och leka med barnen. På nyår ska vi vara hemma hos Maud och Tobbe och grilla (om de hinner skotta fram grillen ;) ). Jag ska göra pannacotta till efterrätt och Emma ska göra minipajer med västerbottenost och snittar till förrätt. Det ska bli riktigt gott.
 
 

semester

Efter ett par timmar igår lättade huvudvärken. Det var det värsta jag varit med om. Det hjälpte att ligga helt stilla i mörker och få lite massage.
 
Idag har jag varit hos Nadja och ätit jättegod lunch i form av bruschetta med tomatröra, pesto, egenmarinerad kronärtskocka, oliver, mozarella m.m och smarriga kladdiga choklad muffins till efterätt. Kul att se hur de har fått det i nya lägenheten och träffa vännerna. Jenny, Annie och Anna kunde också komma. Så himla skönt att bara sitta och prata och känna att det är fritt fram liksom...svårt att förklara.
 
Strax ska jag lägga Rasmus och sedan ska vi göra quesaidillas. Rasmus åt kycklinggryta förut, helst stående eller liggandes över bordet så middagen blev inte långvarig för hans del. 

Huvudvärk from hell

Jag skrotar alla förutfattade meningar jag har haft om migrän. Har aldrig riktigt trott på det. Men just nu besitter jag den värsta huvudvärken jag har varit med om i mitt 29-åriga långa liv. Det pulserar i hela huvudet och flimrar framför ögonen, jag är rädd. Känns som en hjärnblödning?? Har pratat med 1177 och hoppas de har rätt när de säger att jag ska svepa om mig en filt. ( Och kasta ner mig i graven direkt kanske!!) Hoppas det lättar snart annars får de komma och hämta mig.

Julafton

Vi har haft en jättemysig julafton med bästa tomten med solglasögon ;). Rasmus fick jättefina paket, tack så mycket! 
 
 

trött

Jag får ett bryt på katterna snart! Nu har Tindra tuggat sönder sladden till julgransbelysningen! Passande, dagen innan julafton.

Äppelsenap

Idag har vi gjort vår första alldeles egna senap. En grovkornig äppelsenap. Vi premiärsmakar på julafton. Om den blir god läggar jag ut receptet :).
 

dan för dan före dan före dopparedan

Oj vad tiden springer iväg, vilket jag kan tycka är ganska skönt nu. Idag slutade jag tidigt och nu är det bara att invänta julen. Allt är handlat och klart förutom dukar till borden, pappduk kanske?? Birgitta och Peter var på Erikshjälpen och köpte ett bord för 75:- så att vi har ett bord att ha julmaten på, tummen upp för återanvändning.
 
Inför nyår satte Micke ribban högt genom att köpa en orange slips, vad ska jag nu ha på mig??  En svart klänning med någon matchande accessoar?? Jag har beställt en klänning som jag gillar men vet inte om det kommer bli bra eller om den ens passar. Vad tycker ni, hiss eller diss?
 

18 december

Idag ringde de från Junibacken, Rasmus avdelning på förskolan Björnbärsvägen i Sturefors. Nu börjar det närma sig och idag är det exakt tre veckor kvar till inskolning. Skräckblandad förtjusning. Första dagen ska vi bara gå dit och hälsa på och prata och titta, få lite mer information osv. Jag och Micke delar på inskolningen och tar några dagar var under de två veckorna som inskolningen varar. Hoppas att Rasmus kommer att gilla att gå på dagis! Vi är väldigt positivt inställda på detta så jag hoppas det smittar av sig på honom.
 
Vi har fått tid för Rasmus astma- och allergiutredning och det verkar vara en ganska omfattande utredning med ett besök på minst 2 timmar. Båda föräldrana ska närvara och man ska vara noga med att komma i god tid för eventuella extra tester. Detta är den 15/1, mitt i inskolningen, men vi var tvungna att ta denna tid. Vi kanske går och besöker förskolan en stund på eftermiddagen den dagen.
 
Mindre än en vecka kvar till jul och imorgon ska vi ha lite barnvakt på em och passa på att köpa de sista julklapparna och handla julmat.
 
 
 
 
 

Pepparkaksbak

Idag har Birgitta och Peter varit här. Birgitta hade med sig pepparkaksdeg som vi bakade med ikväll. Morbror Micke var förbi och installerade el i groventren och passade på att baka lite pepparkakor med Rasmus. Nu är det mildare väder ute och Rasmus fick sova ute i vagnen idag, han sover så himla bra då.
 
 
 

Plastgran men mysigt ändå


fredag

Den här veckan har sprungit iväg! Och idag är det fredag, yay! Vi ska vara inne och sysselsätta oss med allehanda julbestyr såsom att klä granen.
Imorgon fyller mamma år så vi ska åka in till Motala och gratulera henne.
I år ska vi fira julafton hemma och det ska bli så skönt att slippa fara omkring speciellt nu med Rasmus som vi alltid tidigare har gjort. Min familj + Mickes mamma och bror kommer hem till oss och jag ser redan fram emot det. Men Jenny...jag vet inte om jag fixar det där med omeletten!
 
Imorse när jag skulle åka till jobbet hade alla dörrar till bilen frusit fast så det gick inte att öppna den :/, tur att vi hade den stora bilen i garaget så att jag kunde springa och ta den istället, i kylan! Hua vad kallt det är ute! I helgen ska det inte vara lika kallt så jag hoppas på att vi kan åka lite pulka :). Är sugen på att åka till Lager 157 och kolla vad de har, kanske kan hitta fina julklappar där.

Mysteriet löst!

Röret försvann alltså rakt ner i govet!?! Så misstankar om spöken slopas.

Vad händer?

Jag går in i badrummet som vanligt nu på morgonen och spolar i kranen och har mig. Går ut i köket och gör en smörgås som jag tar med till jobbet.
När jag kommer tillbaka till badrummet är röret under handfatet borta!?!
Micke och Rasmus sover och det är bara jag och katterna som är vakna.

Creepy!!

 


det går undan

Här har det varit fullt upp i helgen och jag har inte haft tid med bloggen. I fredags bestämde vi oss för att ställa in allt som var bestämt i helgen men när jag kom hem från jobbet möttes jag av en pigg liten kille som såg mycket bättre ut på ögonen. Han är i stort sätt frisk förutom lite hosta men sover äntligen bra på nätterna igen. Så himla skönt då denna sjukdomstid har varit långdragen.
 
Vi hade vår julafton hemma i lördags och alla gästerna kunde komma. Det blev rikigt lyckat och jag tror alla hade rikigt trevligt. Jättegod mat också :).
I söndags gick den årliga "soffmys" av stapeln men tyvärr var det två st som inte kunde komma. Maria, Nadja och Annie + Alfons kom och vi fikade gott. Jag fick jättefina ljuslyktor av Annie och lite förnödenheter av Nadja, tusen tack!
 

Där satt den!

Idag har Micke och Rasmus varit på VC. Rasmus fick inhalera ventoline igen och läkaren skickades en remiss till allergicentrum på US. Vi fick även en annan hostmedicin utskriven, tycker redan det är liiite bättre med hostandet.
Rasmus var gladare och piggare ikväll men han hostar fortfarand en massa slem som blir väldigt jobbigt för honom. 
 
På lördag ska vi ha "julafton" hemma hos oss.
10 st vuxna och 5 st 1,5 -åringar ska samlas hemma hos oss för en julknytis och julklappslek. Det kommer bli jätteroligt om det nu blir av pga Rasmus tillstånd. Vi får se imorgon helt enkelt. 
På söndag är det dags för den årliga adventsfikan med tjejerna som vi kallar för "soffmys". Fullt upp i helgen med andra ord. Skönt att jag har bakat mkt i förväg, ska bara göra två cheesecake och muffins.
 
Idag fick vi en glädjande nyhet angående Rasmus förskoleplats. Nu har vi en plats på Björnbärsvägen som var vårat förstahadsval. Inskolning startar 8/1, spännande!

Hosta

Jösses vad trött jag är, ögonen går i kors.
Igår började Rasmus hosta något fruktanssvärt, kraftigt och ihärdigt, det var jättejobbigt för honom. När andningen blev snabb och det började vissla i lungorna ringde jag 1177. Vi fick en tid på US jourcentralen 19.30.
Där blev han undersökt och han fick inhalera ventoline 2 ggr, vilket inte var så populärt. Och ett stick i fingret. De tyckte han blev något bättre men vill att vi ska till VC idag för att följa upp. Ev. göra en astmautredning på allergicentrum på US framöver.
 
När vi kom hem började det om och hostan blev om möjligt värre. Han har vaknat och hostat i stort sätt hela natten och varit jätteledsen varje gång. Han har såå mkt slem som han hostar och snorar med. En av gångerna inatt hostade han så mycket att han kräktes upp all mat, stackars lilla älskling.
 

PoP

Älskar kläderna från Polarn och Pyret. Rasmus praktiskt taget bor i sitt randiga ullunderställ därifrån så jag passade på att köpa ett och byta med. Då följde även ett par tunna ullstrumpor, halskrage i ull och vintervantar med i påsen.
 
 

Mobiltelefon

Tappade min IPhone i golvet så skärmen sprack i lördags (detta var andra gången). Jag sa till Micke att jag struntar i att laga den den här gången för jag ska noga byta till en nyare.
När jag tappade min telefon rakt ner i temuggen ikväll gav Micke mig en blick som sa att jag nog inte bör byta telefon.

Men, den klarade sig bra. Det var bara att torka av lite och låta det rinna ut, det var inte så farligt. Värre var det när den gled ner i handfatet mitt i natten under en rinnande kran, men det vet han inte om...än.


1:a advent

Min dag har varit jättebra! Extra mysigt när min födelsedag inträffar på 1:a advent och det är snö och minusgrader ute. Jag har fått jättefina presenter, Ib Laursen tårtfat, brödrost (nej vi hade ingen och har inte haft på 8 år!), korthållare, raggsockor, prydnandstomtar, en orkidée, choklad, pengar + lite till. Tack alla! Rasmus älskade sina nya böcker också.
 
Trots att Rasmus fortfarande är hängig har vi en pigg kille här hemma som inte vill sova. När jag fösökte lägga honom vid 19.30 for han omkring i sängen och helt plötsligt lärde han sig att säga "pappa" eller "babba" kanske är mer likt, och att pussas med stängd mun, vilket han provade om och om igen på mig så att det smackade hej vilt. Han var ju tvungen att utöva sina nya färdigheter. Efter en bra stund gav jag upp då magen kurrade för mkt och jag hade svårt att hålla mig för skratt. Han fick följa med upp en stund och jösses vilken enregi killen hade. Sprang omkring och stojjade och skrattade och busade. Nu försöker Micke lägga honom och Rasmus är inte helt nöjd med det.
 
 
 
Ps Jag har blivit tokförkyld ikväll, igen!!! Ds

Tur mitt i oturen??

Var på VC med Rasmus igår och det konstaterades att han hade en kraftig halsinfektion och var illröd och svullen i halsen stckarn. Inte konstigt att han inte har velat äta. Otäckt hög feber har han haft sen i tisdgas också. Läkaren sa att hon trodde han var på bättringsvägen och att barn under 4 år oftast inte får halsfluss. Ett stick i fingret (!!!) togs för att mäta infektionshalten vilken låg på 58?? Ingen medicin fick vi utan vi fick vända oss till jourcentralen om det skulle bli värre.
 
Natten till idag vaknade han och hade 40,6 igen, han var helt eldröd och bara grät och klunkade i sig vatten (vilket var bra). Ringde 1177 imorse och fick en tid på jourcentralen på US 12.30. Läkaren där gjorde en undersökning igen och tyckte halsen såg riktigt illa ut och vi fick äntligen penicillin utskrivet.
Nu i efterhand ångrar jag att jag inte tog vagn till sjukhuset. Bar honom från bilen och in vilket var riktigt tungt! Jag var helt andfådd när jag kom fram. Vi var 10 min försenade också så jag kunde inte ta det lugnt. Väl inne på apoteket sen var det riktigt lång kö och bara 1 kassa öppen. I och med att jag inte hade någon vagn att spänna fast honom i och att besöket på apotektet tog närmare 30 min fick jag springa omkring där inne och försöka rädda saker som han höll på med. När jag försökte lyfta upp honom kastade han sig bakåt i en båge och blev helt slapp i kroppen. När jag  sedan försökte ställa honom på golvet höll han upp knäna. När jag satte honom på en stol gled han ner som om han inte hade styrsel i kroppen. Under den här tiden var han alltså rätt pigg, busig, j_vlig ja ni förstår. Det slutade med att jag fick lägga honom på mage på golvet.
 
Febern har avtagit under dagen men han är fortfarande välldigt gnällig och det märks på honom att han har ont. Inte nog med halsen så håller han på att få 4 nya tänder så tandköttet är rätt svullet om man säger så. 
 
Vilken pärs det är nu när man ska någonstans och har en tid att passa. Overallen ska på, och glöm inte halskragen! Typiskt att när man fått på overallen kommer man just på att det hade varit mkt smidagre att trä på vantarna först. Sen mössan och kängornas tur, på en 1 1/2 åring som är som gelé i knät. Behöver jag säga vilken temperatur man själv har i det här läget? Mitt tips till dig är ta på din egen jacka, mössa whatever sist!
 
Och för sjutton! Glöm inte att klämma ner snuttetrasan i jackfickan!
 
Imorgon är det 1:a advent och det ska pyntas och fixas och få till det där traditionella. Vi hade inte stakar och stjärnor så att det räckte till alla fönster så det fick bli lite sista minutenshopping, men bra blev det. Jag fyller ju år imorgon också, 20 någonting. Det vankas adventsfika här för släkten så ikväll bakar jag det sista. 
 
 
 

RSS 2.0