Avslut

Vi har genomlidit ett par tuffa dagar och idag har vi fått ett avslut på det hela. Nu gäller det att läka alla sår och att blicka framåt. Ta nya tag och försöka tänka logiskt. Mitt i allt elände har Rasmus varit dålig och han har haft det tufft med sin förkylningsastma, så inget dagis denna vecka. Vi är hemma allihopa imorgon och på måndag är jag föräldraledig så på tisdag är det dags att ta tag i vardagen igen med jobb och dagis.
 
Det är två st som har hört av sig ang. tidningsannonsen på Tindra. En kvinna som bor i ett radhus i Ullstämma som länge har funderat på att skaffa en katt. Hon ska troligtvis komma imorgon och kolla på henne men hon sa att hon gärna ville kolla på Albin också. Jag hoppas att han fastnar för Albin då det är en annan som har ringt om Tindra ikväll. Hon som ringde ikväll bor på landet utanför Mjölby och har redan en honkatt som är väldigt lik Tindra på alla sätt. Både utseendemässigt och personlighet då denna honkatt också är lite undergiven och mobbad. Hoppas att dessa två blir en perfekt matchning! I värsta fall går de inte alls ihop då jag kan tänka mig att det kan vara lite tricky med just två honkatter. Om de vill ha katterna på prov så går det givetvis bra, vi vill ju också att det ska fungera så att de trivs och kommer till ett bra hem.
 

VAB

Har inte kunnat ge Rasmus hans astmamdicin ordentligt då det inte är lätt för en 1,5 åring att ta 6 djupa andetag på beställning när man sätter en mask över näsa och mun. Jag ringde barnavd. på US idag och sa att han var dålig och att vi måste få låna hem en eldriven maskin som blåser ut gas som det räcker att man sitter framför. Då var de tvungna att lyssna på honom först. Micke åkte dit till 17 och kom hem vid 20.30. Rasmus mådde inte bra när han kom hem, helt utmattad, febrig och har kräkts flera ggr för att han är trött, hungrig och för all medicin. Stackars liten. Imorgon blir det VAB för min del.
Vi har fått "låna" hem en maskin. Men bara i tre dagar. Det kommer säkert räcka för denna gång men nästa då??
Nu sover han och jag hör hur han andas ansträngt inne från sovrummet. Han hade feberfrossa förut och tempen visade över 39 grader. När jag höll om honom vid nattningen sjöng jag för honom med tårarna på kinderna. Jag fungerar inte när du har det svårt!

Juniorsäng

Provar sin nya säng.
 

Söndag

Jag och Rasmus har varit ute och lekt, ätit lunch och nu ligger vi och ska blunda 2 h i sängen, skönt!
Micke och Daniel är på Ikea och ska handla juniorsängar, madrasser, bäddset, myskuddar och lakan och grejer till barnen. Ska bli kul att se vad de kommer hem med :). Pratade med de förut och de kände sig som två präster på en strippklubb ;).


Allrummet

Ett rum som vi tillbringar mkt tid i är vårt allrum på övervåningen. Vi har renoverat en del och här ser ni den färdiga väggen bl.a. Nu saknas det nog bara gardiner. Skulle kunna tänka mig ett par svartvita med inslag av skogen då det har blivit lite av ett "tema" här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen helg!

Hämtade R vid 15.30 idag och jag möttes av en glad kille som stolt visade upp sin kungakrona han hade fått hjälp med att göra idag på dagis. Varje gång Rasmus kommer att komma hem med något pyssel, julpynt eller någon teckning han har gjort kommer det att vara det finaste vi har sett och vi kommer vara så stolta, när det i andras ögon ser ut som jag vet inte vad. Men så är det att vara förälder. 
 
I eftermiddag har vi bakat hålkakor med risk för glitter i. 
 
 
 
 

Plaska

Bra sysselsättning till Rasmus när jag lagar middag. Han är helnöjd och blöt ;).


Stressigt

Det känns inte hundra. Micke lämnade Rasmus på dagis vid 10.00 idag och jag hämtade honom vid 17.00, som är vår stopptid. Rasmus dagis stänger kl: 17.00 och behöver han vara kvar längre tar de med barnen till ett annat dagis i närheten. Detta känns väldigt onödigt för exempelvis 10 min. Hinner ju i så fall knappt komma in där och med personal som han inte känner igen.
 
Hur som helst så har jag arbetstid till 16.30. Idag gick jag några minuter innan halv, körde järnet till Sturefors, parkerade bilen. Hann inte gå förbi huset för att lämna väskan utan istället skyndade jag snabbt och halvsprang till dagiset (med hälseneinflammation vilket gjorde att jag haltar värre än nånsin nu) för att komma dit vid 16.55. Puh, jag hann! När jag kommer fram till dagiset är det mörkt ute, -14 grader, bara Rasmus vagn är kvar ute och jag ser att det är nersläckt. Inte mig emot att de börjar släcka ner så att de barnen som är kvar kan varva ner lite. Problemet nu är att det var bara Rasmus och en äldre tjej kvar vars pappa jag mötte i dörren då de var påväg ut. Rasmus var glad men väldigt trött och har haft det bra på dagis idag. Men det kändes i hjärtat att se honom "sist" kvar och att det bara var hans vagn ute.
 
 
Jag hämtar alltså 17.00 vilket jag själv inte tycker är en sen tid utan helt normalt. Hur gör alla andra för att hämta så tidigt? Vad tycker och hur gör ni andra som har barn på dagis?? Hälften av alla barn på Rasmus dagis är såkallade 15-timmars barn då de har yngre syskon hemma. Under hela eftermiddagen har det alltså kommit föräldrar och hämtat barnen och jag vet att barnen springer fram till grinden och tittar när det kommer någon, inkl Rasmus. Rasmus föräldrar har inte kommit idag när han har sprungit fram. Det är inte kul om han alltid ska vara sist kvar och det kommer inte fungera med den stressen för mig att hinna till 17.00. Någon gång kanske Rasmus vill att hans föräldrar ska hämta honom när det är andra barn kvar så att han också kan "visa" sin mamma eller pappa.
 
Detta är vad jag tror, Rasmus är 1,5 år och kanske inte bryr sig alls. Imorgon ska vi be de att ta in Rasmus vagn på eftermiddagen om de har tid och plats eftersom vi går hem med vagnen. Det var inte kul att se att den hade stått ute sedan lunchtid i så kallt väder och sen sätta honom i den för att gå hem. 
Ska jag behöva ändra min arbetstid för att detta ska fungera??
 

Det går bra

Det har gått så himla bra på dagis idag och det känns så skönt! Han hade ätit bra och varit glad och somnat nästan direkt i vagnen ute. De hade bara behövt att vicka lite på den. Sovit 1,5 h och inte blivit ledsen när han vaknade. Imorgon ska både jag och Micke jobba och Rasmus ska vara på dagis mellan 10-17, vi har mobilerna på om det skulle vara något. 
Nu ska jag äta leverpastejsmörgåsar och dricka mjölk, mums!

Måndag

Dåligt med uppdatering här och jag saknar mitt flow till bloggen. Rasmus mår mkt bättre nu men han är inte så förtjust i att ta sin medicin. Det är lite jobbigt, vi måste vara två st så att en kan hålla fast honom ;(. Det är som ett rör med en mask på som han ska andas i. Vi har tränat på gosedjur och Rasmus har tränat på mig också, det kommer nog bli lättare när han vänjer sig och blir lite äldre. Nu ska han få medicin några dagar till och sedan är det bara vid behov om han visar symptom vid ev förkylning eller hosta.

Idag är jag föräldraledig men vi har inskolning idag också då tre nästan fyra dagar har fallit bort och han inte har provat att sova där än. Det ska han göra idag. Alla barn har en sovpåse till vagnen och den har jag fyllt idag med åkpåse, ullfilt, fleecekläder och raggsockar. Ska bli intressant att höra sen om han kunde somna.
Om några timmar kommer mamma hit och hon ska följa med och hämta Rasmus vid 14. Hon även med sig köttbullar och gräddsås som vi ska äta sen, mums.
Idag skriver jag från mobilen då jag inte har någon dator hemma.

Äntligen har vi två fungerande bilar och det kan ju vara en fördel när vi ska sälja den stora för att köpa en annan.

Köpte glass från Triumf förra veckan och blev lurad på kuppen, den innehöll inte vad som stod på förpackningen så nu har de fått ett mail från mig och det ska bli intressant att se hur de hanterar ärendet :).


Såhär såg det ut när jag handlade på Maxi häromdagen och snuttis åkte fram och Rasmus prompt ville ha honom på huvudet. Behöver jag nämna att folk tittade på oss ;).


Förkylningsastma

Rasmus har fått en dunderförkylning och den började i onsdags. Inatt hörde jag hur han började få problem med andningen och hostade och hade väldigt mkt slem i halsen. Det blev inte mkt sömn för mig inatt utan jag har bara legat och lyssnat på hans andetag.
Imorse ringde jag 1177 och berättade läget och när hon sa att vi skulle vända oss till VC blev jag lite smått irriterad. Jag förklarade för henne att den biten är avklarad för vår del och att personalen på barnakuten har sagt tidigare att vi kan åka till dem direkt istället för VC och sen ändå bli skickade till US. Jag sa åt henna att meddela barnakuten att vi var påväg och det gjorde hon. När vi kom dit lyssnade de på Rasmus och hörde hur rosslig han lät. Han fick andas både adrenalin och pulmicort. Syreupptagningen blev bättre men han är fortfarande lite rosslig.
Det tokiga är att vi var på utredning för detta i tisdags när Rasmus mådde bra och då sa dom att han lät så fint. Sen slår förkylningen till och astman hack i häl. Personalen skickade en ny remiss till Allergicentrum för uppföljning och skrev äntligen ut preparat så att vi kan behandla Rasmus hemma istället.
 
En tuff men trött kille på sjukhuset idag.
 

Inskolning - första lämningen

Det verkade som om Rasmus kände att det var något på gång. Han var inte jättepigg på att gå in till dagis så jag fick bära in honom. Väl inne gick han till ytterdörren, crap. Bära igen.
Av med overall och diverse ytterkläder gav Ann snuttis och nappen så hon var beredd med trygghetsprylarna. Hon lyfte upp Rasmus och han fick gosa med sin snuttis, började åla sig i famnen och när jag sa - Hejdå Rasmus, mamma kommer och hämtar dig sen. Vi ses snart! Började han gråta, fuck.
Ann och Rasmus gick in och jag gick för att ta på mig mina skor. Jag hörde hur Rasmus grät och grät. Aldrig har det tagit så lång tid för mig att snöra kängorna. Jag stod kvar en stund vid ytterdörren och lyssnade...kunde han inte bara sluta gråta! Men det gjorde han inte och jag var tvungen att öppna dörren och gå ;(. Vid det här laget var jag genomsvettig.
 
Om en stund ska jag gå och hämta honom.
 
Som jag längtar efter dig mitt lilla hjärta ♥.

Hejdå kissarna ;(

Idag har vi varit på Allergicentrum med Rasmus. Läkaren lyssnade på hjärtat och blåsljudet var nu borta och hjärtat lät fint. Vi fick springa med Rasmus fram och tillbaka i korridoren för att läkaren sen skulle lyssna på honom igen när han hade ansträngt sig. Det lät också bra.
Pricktest gjordes på katt, hund, kvalster och mögel och Rasmus fick utslag på katt. Läkaren sa att vi måste göra oss av med katterna ;(. Vi har en månad på oss att hitta ett eller flera hem till dom. När de har flyttat måste vi göra en storstädning/flyttstädning här hemma och sen får vi hoppas att Rasmus inte får tillbaka andningssvårigheterna som han har haft vid några tillfällen. Vi har också märkt hur Rasmus har börjat klia sig mer i ögonen och har sett lite röd ut, inte bra.
 
Nu gäller det att hitta hem till katterna och jag tror att det kan bli tufft. Vill helst inte sätta ut en annons på Blocket då man inte vet vad det är för några. Ni som läser, känner ni någon som vill ha en eller flera katter?? Snälla, hör runt. Vi vill helst inte ta bort dom ;(.
De är utekatter och behöver få vistas utomhus men det ska gärna finnas ett varmt knä att krypa upp i.
 
Albin är 5 år
 
 
 
Tindra 8 år 
 
 
 
Texas 12 år
 
 
 

söndag

Igår träffade jag tjejerna på stan för en lunch på Steves, Rasmus var med och var på riktigt bra humör. 
Imorse kom Emma, Daniel och Nova hit och vi åt frukost tillsammans, barnen lekte och när de åkte för en timme sen somnade Rasmus nästan direkt. Idag blir en lugn dag och jag ska bara pyssla med söndagssysslor ex tvätt och fix. Birgitta och Peter kommer hit en sväng i eftermiddag och hälsar på.
 
Fyndade en vindtät fleecemössa på PoP till R. Den är inte jättevacker men den sitter hur bra som helst. Perfekt till dagis.
 

Fleecefodrat regnställ

Känner att detta regnställ kommer komma väl till plats i vår/höst på dagis. Riktigt snyggt är det också.
 

Inskolning dag 3

Inskolningen igår gick jättebra. Rasmus var med på sångstund och fruktstund med alla barnen. Han har fattat lite tycke för Lone och de höll varandra i händerna. Han söker ögonkontakt med sin "fröken" och gav henne en kram innan vi skulle gå därifrån. När Micke och Rasmus kom till dagis idag fick de reda på att det gick magsjuka där så det var inte många barn på plats. De valde att gå tillbaka hem istället.
 
Idag har jag jobbat till 15 och imorgon jobbar Micke, vi jobbar verkligen varannan dag denna vecka.
Förhoppningsvis ska jag åka ner till stan imorgon och träffa tjejerna för en lunch, Rasmus får följa med och han får även bestämma när det är dags att bege sig hemåt. Just nu har vi bara en fungerande bil så vi får se om vi kommer iväg.
 

mitt i veckan

Det har gått bra på dagis, hittills ;). Både igår och idag har Rasmus varit där ca 1 h och det har inte varit så många andra barn inne just då så det har varit väldigt lugnt och skönt. Personalen är jättebra och när vi kom hade de gjort iordning en hatthylla och alla visste vad han hette och sådär, vi kände oss verkligen välkomna.
Han var lite blyg först men sen började han undersöka leksakerna. Idag blev han lite ledsen när han såg sin vagn utanför?? Genom fönstret alltså. Vet inte varför men det gick snabbt över när han började busa i kuddrummet med två äldre pojkar.
 
Ikväll har jag varit på stan en sväng och träffat Emma och Jenny på Steves, mkt trevligt.
 
Imorgon är det jag som tar inskolningen och vi ska vara där mellan 9-11.

Duplex

Har blivit lite dålig på att uppdatera bloggen men har inget av betydelse att förtälja. Tankarna går till största delen till en vän med familj som har det svårt nu. Ingen kan nog föreställa sig vad ni går igenom just nu.
 
Jag har varit ledig idag och imorgon börjar Rasmus inskolning. Micke börjar jobba och  den riktiga vardagen tar fart.
 
Just nu lagar jag kräftsoppa och Rasmus sover. Senare idag ska vi ta en långpromanead och få lite frisk luft.
 
Så kul var det.
 

torsdag redan

Det händer så himla mycket med Rasmus nu! Han pratar och babblar i ett, förstår inte hälften av vad han säger. Och så skrattar han, han är verkligen en glad kille. Igår när jag kom hem från jobbet verkade det som om han ville berätta om hela sin dag, han sprang omkring och snurrade och hade sig. Stora killen! Något som är väldigt skönt nu (som vi inte har varit bortskämda med) är att han äter så himla bra. Mumsar i sig köttfärslimpa med gräddsås och mosad potatis i smör och min spagetti Carbonara jag gjorde häromdagen gick också hem. Mjölk har han börjat tycka om och dricker det gärna till maten. Det ända som han inte är så förtjust i så är det frukt! Vi har försökt med massor olika frukter men det verkar inte vara hans grej riktigt än. Nästa vecka början han dagis och där kommer han säkert lära sig att äta frukt när han ser alla andra barnen äta.
 
Imorgon är det kort dag på jobbet och nästa vecka jobbar jag bara två dagar i och med inskolningen. Så det blir rikigt soft för mig. Micke börjar jobba nästa vecka efter att ha varit hemma med Rasmus över 6 månder. Vad jag förstår skulle han gärna vara hemma längre med Rasmus men samtidigt tycker han nog det är kul att komma tillbaka till jobbet och kollegorna :).
 
Katterna ligger verkligen på minus-sidan här hemma och de bara ställer till det just nu, på alla möjliga sätt. Pratade med mamma om det tidigare idag och hon tycker inte vi ska lämna bort de, då man aldrig vet hur de kommer få det. Är det då bättra att TA bort dem?? Hemska tanke. Efter Rasmus allergiutredning och vad den visar får vi ta ställning till hur vi ska göra.

1 januari 2013

Kvällen igår tillbringade vi i gott sällskap hemma hos Maud och Tobbe. Rasmus lånade Zigges rum när det var dags att sova och vi kunde lägga över honom i hans spjälsäng när han hade somnat. Vaknade till en gång men annars sov han bra. Och fortsatte sova när vi kom hem vid 01.30. Maten blev jättegod men shit det blir ju så mkt mat! Och godis. Och chips. Det finns ingen hejd på gotterierna. 
Idag har vi bara varit hemma och varit ute på en långpromenad. Åkte till Östenssons förut i hopp om att de hade någpn smarrig smögåstårta men ingen som föll oss i smaken. De hade en med skinka och brieost och vi ville ha en "vanlig" smörgåstårta. Vi köpte med oss goda surdegsbaguetter istället och jag har precis gjort en skinkröra. 
Tog ett bad förut så varmt att det rök om vattnet. Nersläckt och med tända ljus, I like it!
 
Receptet på senapen kommer inte att publiceras på bloggen. Det var den starkaste senap jag någonsin har smakat, något måste ha gått snett. 
 
Idag fyller Rasmus kusin Gabriel 1 år! Lilla killen vad snabbt det går. Fick jättefina bilder av Pernilla förut. Stort grattis till Gabriel och grattis till Robban som också fyller år idag, hela 44 år!
 
Micke beställde en Big Boy förut och dettta kan ju låte lite creepy men jag ska visa vad det är. En variant av Fatboy fast ett annat märke. Vi ska ha denna på nedervåningen när vi kollar på film. Kan hända att vi beställer en till men vi provar denna först. Den är sjukt stor och undrar redan om vi ska gå ner till Ica för att hämta den eller hur man gör. Vi beställde den från England och tog tråkigt nog en svart men det passar bäst så. Det är alltså en BIG saccosäck.
 

RSS 2.0