Tack...

för en oförglömlig födelsedagsfest!





Första Advent


Idag är det fjärde söndagen före juldagen och i Svergie håller vi mörkret borta genom att pryda våra fönster med elektriska ljusstakar/stjärnor, gärna en i varje fönster och ljusslingor på tomterna/balkonger. Nu startar även nedräkning inför julafton för alla barn som har adventskalendrar. 


Ha en mysig advent med glögg, pepparkakor och lussekatter allesammans!

Film

Igår var vi ute på Loudness och köpte två filmer var av en som vi såg igår, romantisk komedi, precis min smak. 

3/5

Eftersom jag är ett stort fan av Grey´s Anatomi kunde jag ju inte annat än tycka om den ;).


Barbapappslussekatter

Mina lussekatter blir alltid så stora och denna gång ser de ut som hela familjen Barbapappa ;(, säkert jättegoda men det är ju skjysst om de ser lite snygga ut också. Såhär såg detta bak ut:





här hittar ni ett bra recept: http://recept.nu/1.126915/recept.nu_redaktionen/kakor_tartor/mjol/annas_saftiga_lussebullar
(jag delar degen i fyra lika stora delar och sen tar jag ut ca: 10 bitar av varje del, så att det sammanlagt blir ca 40 lussekatter, tips från syrran :))

Med på bilderna har vi min födelsedagspresent från Annie, som jag har längtat efter en mortel! :)
Invigning för mitt förkläde från Paris.


Nu ska vi åka till lokalen och förberda inför imorgon så vi kan ha en relativ lugn förmiddag.

Trevlig kväll!

Vitchokladmoussetårtor

Igår bakade jag mina tårtor till festen imorgon. De ska frysas in så det är smidigt att man kan göra de några dagar i förväg. Här kommer en liten bildserie.







Bilderna talar för sig själva, där här moussen är sjukt god! Så här ska tårtorna se ut när man serverar de och har garnerat med passionsfrukt.

Receptet hittar ni på denna adress: http://www5.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15780

en sliten onsdag

Är helt slut efter närmare tre timmars handlande av mat och dylikt, puh, människor som trängs med sina kundvagnar, barn som skriker och är otåliga, näe vet du vad, det är såå skönt att vara hemma. Ikväll är det ju mitt favoritprogram också Grey´s, wohoo! ska väl se bonden innan också...

Gjorde mina naglar på stan igår, de blev hur fiina som helst, jag är supernöjd. Så svart. det är ute. Försökte ta ett foto men det gick verkligen inte, ni får se i verkligheten sen istället. Hoppas verkligen de håller sig tills på söndag åtminstonde, vanligtvis ska de ju hålla ett par veckor men med tanke på att jag ska baka massa innan söndag där blandannat  att riva ca 1 kg mandelmassa ingår så är jag skeptisk. Om någon får en hård bit i sin lussekatt är det bara troligtvis en av mina pärlor som har trillat av ;).

En bild på hojjen, ser fram emot att köra när det är varmt ute! Har ju inte hunnit testa det än ;).




Nu ska vi steka hamburgare och göra kvällen.





Ha det superbra!


Duckslap

Idag trampade jag jättehårt på Texas..;( buhu, kände mig som världens onding, som tur är är vi sams nu och jag har burit runt på honom massor. Det är väldigt lätt hänt när man har tre katter på 65 kvadrat meter, de kan liksom ligga lite kors och tvärs på golvet, utspridda och oberörda. Se bild nedan.

Från vänster: Texas, Albin.




Söndag

98 grader i bastun, det var VARMT! Klarade inte av att sitta därinne allt för länge, är jag en vekling kanske? Solen skiner och det är strålande väder ute, väldigt kallt ett par minus men det hör liksom till nu. Idag är första visningen på huset som ligger ett stenkast härifrån, blir ingen check idag men på tisdag ska vi dit, plockar med svärmor också. Ett helt perfekt enplanshus, väldigt fint inne typ 125 kvadrat eller nått, frågan är bara hur perfekt läget är att köpa nu? Jag tror vi avvaktar, det kommer flera hus.

Igår gjorde jag en tacopaj som tom jag (som inte gillar tacos) tyckte var rätt god :), recptet är taget från arlas hemsida och det finner ni här: http://www4.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=22549 

Nu måste jag fixa lite här hemma och verkligen ta tag i min inköppslista inför festen och bakbestyr. 

Måndag: Fika med tjejerna 16.30 jag kommer nån kvart senare. Micke köper klänningen.
Tisdag: Göra naglar 16.30 och husvisning 18.00.
Onsdag: Handla allt som jag har planerat.
Torsdag: Hmm, har jag inget på torsdag?, handla allt som jag har glömt.
Fredag: Klippa luggen hos frissan, baka tre tårtor.
Lördag: Baka lussekatter, hinns det med något mys?
Söndag: "Piffdag"  ;) inför festen kl: 15.00 

När ska jag hinna träna nästa vecka? morr*

Over and out.

Ny favorit?

Morotskaka med julkryddor

Saftig och hållbar kaka hela julen.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Mixa smör, socker, saffran och mandel i en matberedare.
2. Tillsätt äggen, ett i taget. Skala och finriv morötterna. Rör ner det och apelsinskalet i smeten.
3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner i smeten.
4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
5. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 40 min.
6. Blanda ost, florsocker och vaniljsocker och ställ krämen i kylen.
7. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
8. Bred krämen över kakan och låt kakan stå i kylen fram till serveringen. Sikta över kanel.



Hittade en...


...fin väska, vad tycks?




Nu börjar helgen!

Fredag IGEN! Jag ska inte klaga men veckorna springer iväg, som att dra av ett plåster. Eftermiddagen har varit väldigt stressig på jobbet massa att göra, inte en lugn stund...ni som vet ni vet ;).
I helgen jobbar M så det blir mindre roligt för mig, så min helg består mest av träning, ska även basta och sola...(ett väldigt bra tips om huden är i uppror). Pratade med bror förut :), alltid lika trevligt, ser fram emot alla presenter jag ska få när han kommer hem...wohoo! och bäst av allt är att han kan komma till min födelsedagfest. Kul när killar vågar köpa kläder åt en :). På tal om kläder har jag ett litet dilemma när det gäller val av klänning till min födelsedag, har hittat två ursnygga klänningar på VILA..men just nu lutar det åt att jag köper den grålila.Har tyvärr ingen bild.
Hann inte blogga igår men här kommer "gårdagens outfit a la HM"

Blev tvungna att bada Albin häromdagen när han kom in ocg var mer svart än gul, han var helt täckt av jord. Jag har inte vågat än men jag befarar att det är mina lökar som har rykt igen :/.
Så här ser Albin ut när han precis kommer ut från duschen...
... och han tyckte om det!
Igår var det lill-lördag hemma hos oss, och det bjöds på mys, bad och rödvin, vi blev smått förvirrade när Tindra helt plötsligt satte på TV:n i sovrummet, gahh, skitläskit ljud men hon förklarade att det bara var intrott på naturprogrammet om Chinchillor som började, aha, okej, då var det ju lugnt.
Ikväll ska vi laga en supergod rätt med kyckling i balsamvinägersås, receptet hittar ni här.
Annie, Nadja, Jenny, Beuthan (Cat kanske?) glöm inte bort att det är adventsfika hos mig den 6:e december kl: 14.00
På återseende!

godkväll

Idag har jag unnat mig att basta efter träningen, mycket skönt, måste jag göra flera gånger man har alltid så bråttom iväg och duschar sedan hemma. När vi kom hem fick jag mitt efterlängtade brev med posten...
Jag har fått uppgifter och fotografi på mitt fadderbarn! Det var lite spännande för jag visste inte vart barnet skulle komma ifrån jag valde kolumnen "där det behövs bäst". Hur som helst så blev det en liten pojke nyss fyllda 1 år från Dominikanska Republiken, han bor i en av SOS-barnbyarna där. Han är hur söt som helst, lilla Freddy ;).



Strax ska vi äta den delikata rätten "Stekt falukorv m. snabbmakaroner" det fungerar alltid, sen är det dags för bonden och Grey´s. 

Jag längtar till Thailand och förhopningsvis vinner vi en resa till New York. 



Ha det bra!

måndag

jag hade tänkt att jag skulle träna idag men det gick icke, hade helt glömt bort att jag skulle jobba i Norrköping till 18, det var inte så farligt är hemma nu och eftermiddagen har gått rätt snabbt. Det är kul när man får respons och man märker att människor lyssnar på en och tar åt sig av det man säger, som killen som klarade sitt prov idag, han har förgyllt min kväll :), ett stort grattis!

Imorse när jag väntade på bussen hade jag som tur var med mig kameran i väskan, har börjat att ta som vana att alltid ha det. Då tog jag denna fina bild på soluppgången...



Idag har jag varit lite övertrött pga brist på sömn inatt pga monster i hallen/badrumet/under sängen pga för mycket skräckfilmer.

Nu ska jag äta kycklingwok, jag tror tom vi har gjort matlådor till hela veckan ;).


Ha det så bra!


skogspromenad

Nu har vi precis kommt en efter en skön promenad i skogen. Har även hämtat observera hämtat granris därifrån, det måste väl vara okej att ta med sig om man bara hittar en fin hög vid skogskanten :)

                             

Detta ska vi använda som dekoration till min 25-årsfest, har även plockat en påse med kottar och lite nypon och grejer som blir bra.

Gårdagen var trevlig när bror m. familj var här på besök, vi ses inte allt för ofta och det måste det bli ändring på, tyvärr blev det inget tillfälle att visa hojen :/.

Jag bjöd på äpplekaka och vaniljsås......det blev mycket gott :). Kul att baka lite igen då jag har fått lite bakabstinens, har sparat mig inför festen och adventsfika m.m. Jag hoppas jag får en mortel av någon vänlig själ så att jag kan baka riktigt goda kardemummabullar, lite godare än vanligt :).

Gårdagen avslutades med mys, god middag och en flaska rödvin, vi skulle ha sett på denna film , men det får bli ikväll istället.

Nu ska jag hoppa in i duschen för sen ska vi bege oss till skägget och äntligen titta på lokalen, efter det blir det nödvändiga vuxengrejer såsom frosta av frysen och byta till vinterdäck, looking forward.



Ha det så bra!



jag saknar...

...min pappa ;(. Ibland kan man vakna helt tagen och uppe i varv av alla drömmar under natten. I natt var en sådan natt.

Det här är min pappa.

Drömmar kan kännas såå verkliga, inatt har jag pratat mycket med pappa.


Det här är en av mina favoritbilder, den är tagen för länge länge sedan och för er som inte känner mig så väl är det svårt att veta vad det föreställer.
Detta är iallafall pappa, jag och mamma när jag var väldigt väldigt liten.




jag är hungrig...

Hallå Dagboken!

Nu har kommit hem från ännu ett styrketräningspass, jag är väldigt nöjd med min regelbundna träning som jag har börjat med och förhoppningsvis kommer fortsätta :). Jag har väldigt lätt för att träna intensivt under en period och sen låta det gå låt säga nån månad eller två innan det är dags igen, ingen bra träningsform alls :/.

Ett stort grattis till Nadja som blev klar med sin lärarutbildning igår! Du är så duktig gumman och jag är jättestolt över dig :).

Var är mössan!?


Idag jobbar M mellan 12 - 20, vi jobbar verkligen om varandra en dag som denna, men det kan vara skönt att ha lägenheten helt för sig själv ibland :). Ikväll ska vi tillaga detta , köttfärsfyllda tortillas, med sallad och salsasås, får se om jag ska vara ambitiös och laga någon efterrätt, det är ju trots allt fredag.

I helgen får vi troligtvis besök av bror med familj, det var jättelänge sen vi träffades så det sa bli skoj. För er som inte vet så ska jag faktiskt bli faster i januari! :) Wohoo!, det ska bli jätteroligt men det går inte att förneka att faster låter mycket äldre än moster men jag börjar ju bli med åren :), det vankas ju 25-årsfest å allt! :)


Trevlig helg!


godmorgon

Äntligen fredag och jag slutar tidigt idag, wohoo!, men det har jag gjort mig förtjänt av då jag jobbade till 19 igår...mindre kul, men det gick snabbare än väntat.

Har hittat en schysst mc-jacka som jag tror skulle passa bra till hjälmen, men har fått höra att den kan dock uppfattas som billig, och det är den ju nu också förresten för det är utförsäljning, endast 999:-, vi får se om det blir något inköp eller om jag med min ett tag till.


Jag är inget direkt fan av vinterskor, jag är en av de som nästan alltid går runt i sneakers eller stövlar, men vad sägs om dessa varmfodrade gummistövlar fodrade med rosa fleece inuti, kostar 450:- på have2have.se
Skulle jag mycket väl kunna gosa runt i i vinter i snö och regn.

Nu måste jag sticka till jobbet, måste vara där halv.

See ya!


...

Ibland vet man varken ut eller in.



Tisdag

Hallå Dagboken!
Idag har jag inte så mycket att skriva, jag har vaknat, gått upp, jobbat, tränat, ska stryka nu...guud vad intressant det här börjar bli :), sen laga mat, pytt i panna, hämta M efter jobbet, mysa, sova.


Albin gäspar.




Kommer sakna Cat när hon är borta, den här gången har jag en svag känsla av att hon inte kommer tillbaka damn it!
What to do??


Over and out.

en dos av Sofie

En riktig nostalgitripp till Motala blev det igår, jag gick igenom säkert tio skolkataloger, kärleksbrev, dagböcker, foton, you name it! 

Are you the hero of my dream? Det får nog bli pappa då, det är ju så det ska vara, och pappa finns bara i drömmarna. En annan hjälte som jag känner är L, han är en av chaufförerna till SAM-hjälp, en hjälporganisation som hjälper barnfamiljer, barnhem och kristna församlingar i forna Östeuropa. Nästa hjälptransport går av stapeln den 3/12 och denna gång beger de sig till Rumänien. Jag fick ihop mycket från Motala igår, allt från vinterjackor, tröjor, till pennskrin och söta barntavlor. Det är verkligen ett enormt jobb de gör. Om ni vill veta mer om hjälporganisationen kan ni gå in på: www.samhjalp.se
♥ Att ge något vidare till andra är inte att förlora det utan att investera det ♥



Ska ut i förrådet och röja runt bland våra gamla kläder och dylikt som också ska med denna transport, lika bra att passa på att ta in julsakerna, inte för att vi har såå mycket julsaker, men ljusnätet till enen på framsidan och den svarta "struten/granen" är jag bra sugen på att ställa fram redan, det kallas väl novemberljus här i Linköping? :) 


Visar en bild på en av mammas katter, Nellie även kallad pandan nu :) Jag ser rädd ut...



Nu känns det som om hela min kropp är inlagd i marinad, mör och fin :), är helt slut efter ett gympass.


Glöm inte bort vem du är.


Novemberljus

För er som vill gå rundan har jag hittat kartan här...

http://www.corren.se/ext/pdfdok/2008/novemberljus08.pdf

 

 


 


lördag

Nu har jag skjusat M till jobbet, ska strax fixa iordning mig. Är på väg att åka till Motala för att hälsa på mor och syster efter det hämtar jag M och sen är det 50års-fest som gäller, mycket trevligt.

Har haft svårt att sova ut nu på morgonen, grannen över har något som ramlar i golvet HELA tiden, låter som nån kula av något slag som först tappas och sen rullar iväg. Om och om och om och om igen... Jag blir galen, får någon form av attack snart! :). Nästa gång jag ser honom måste jag fråga vad det är frågan om, för det hörs jätteväl, det kanske är hans papegoja som fifflar med något, om så är fallet kommer jag snart råka släppa in tre katter hos han som kan hjälpa till och tysta fågeln. Nåt fel är det ju...vi hör ju inte ens grannen bredvid och de har både hund och en ny liten människa.



Halmstad.


Äntligen fredag!

Nu har jag kommit hem från mitt TGIF-pass på Feelgood, är helt slut, jag tror jag och min gamla danslärare A har samma träningsschema för jag lyckas alltid pricka in de pass hon är med på. Gick genom trädgårdsföreningen ner till stan och där var det jättefint med mysigt novemberljus. Ska ta å gå den rundan någon dag, ska kolla upp om det finns någon karta att skriva ut från Correns hemsida. På tal om att gå så blev jag helt slut och genomsvettig bara av att gå ner till stan men det kan ju ha att göra med att jag för tillfället har förhöjd kroppstemperatur, you know what I am talking about Cat!. Har bokat tid för mina naglar också, och bryn, men bryna måste jag nog avboka för tjejen som jobbade där hade bara som smala streck över ögonen och jag vågar inte riskera något, så jag ska ta saken i egna händer istället. 


Veckans filmtips "Talk to me" 3/5



Inspirerad av en sann historia handlar denna film om den oblyga och fräcka före detta fängelsekunden Ralph Waldo "Petey" Greene som lyckades snacka sig in till jobbet som radiopersonlighet i Washington D.C. på 1960-talet. Han blev en populär talk show-värd och verkade även som samhällsaktivist.


Nu börjar kvalitetstiden och vinet ska korkas upp! Jag har många bollar i elden, som JAG säger.

Trevlig helg!

Den som väntar på något gott...

Har varit ute en runda i lambo med M, det är jättefuktig luft ute. Ska strax göra hamburgare här, blev ingen fil ikväll, äpplemoset är slut! och då menar jag inte hemma utan det är slut i affären, hur ofta händer det att någon tar sista burken?! M har kollat på både Coop i lambo och ute i Tornby måste vara slut från leverantören. Jag vill bara ha Änglmarks äppelmos, det är det absolut godaste, annars får det va.



Det är inte flickan på bilden som har skrivit brevet.



Au revoir!

måndag

Har precis kommit hem från ett svettigt träningspass, det gick inte att träna bort träningsvärken..ajajaj. Nu blir det ingen mer träning förens på fredag kl 17.30, då är det TGIF på feelgood, nån som ska med?

Ska hoppa in i duschen nu och sen blir det fil och smörgås.

För er som undrar så är det inte vår skinnsoffa som visas på bilden i förra inlägget :), Albin ligger på en så kallad "kamelpuff" som vi köpte i Tunisen.

Ha det gott!

Jag kommer få grym träningsvärk

Det blev ingen Didriksson, den blev en annan jacka istället, känner mig mycket nöjd. Varför ska det vara så jobbigt att köpa vinterjacka? :). Köpte en superhärlig mössa med matchande vantar...



Har varit i brors lägenhet och röjt i 2 timmar, nu kommer han verkligen inte hitta nått :) men fint blev det, har inte människan någon sax?? jag fick improvisera. Jag kan inte förstå hur en människa kan ha såå många pennor, jag säger det igen, EN människa, måste ha varit närmare hundra, hela soffan var full när jag var klar, men nu ligger de prydigt i en separat förvaringsbox, som du nu kan döpa till just "PENNOR". Bra va?

Igår bjöds det på middag hos svärmor, varmrökt lax, mycket gott. På tisdag ska vi kolla på lokalen inför min födelsedag, känns skönt att den är bokad och klar. Stämde av med Mari igår också, gällande maten.




Albin med favoritnallen, i samma färg som han själv, kan det vara därför tro? Det här lejonet släpar han runt på i lägenheten. Har någon någonsin påstått att Albin är snäll? nej, inte jag varjefall, han ÄR verkligen en liten odåga. Jag planterar mina lökar, Albin springer dit och gräver upp allt som en hund, så att det bara skvätter lökar överallt, jag planterar de igen, Albin springer dit och gör om samma sak, jag planterar de igen och han vet sååå väl att han inte får göra så (därför han har så bråttom varje gång), han gräver upp de igen, sista gången så gör jag om allt igen och ställer en pall över, den får stå där tills han glömmer att det var något som pågick under. Det är inte lätt att ha katt, eller tre!




Solen skiner

Vilken underbar dag, solen skiner och jag är ledig! Nu ska jag iväg till gymmet och därefter ska jag hem till brors lägenhet och fixa iordning med allt som jag har inhandlat. Måste även åka till en Intersport, där jag ska byta vinterjackan som jag köpte, den känns inte helt hundra, var ju även inne på en annan jacka vid märke Didriksson den kostade iofs 400:- mer men vad gör det, jag säger bara, köp rätt direkt!

 

RSS 2.0