Älskade höst

Just nu är jag ute på en efterlunchsovamiddag-promenad med Julius i anslutning till att vi går och hämtar Rasmus vid 13.30. Samtidigt är jag på jakt efter lönnlöv och kastanjer, vi har tagit vårt pysslande till en ny nivå. Underbart väder och jag njuter verkligen. 
Julius ställer sig upp mot allt nu och är snabb som tusan. Hinner knappt ta ut en liter mjölk från kylskåpet förens han står i kylskåpet och plockar med grejerna. Och på tal om mjölk, det går åt så mkt mjölk hemma att vi skulle behöva en ko att mjölka på baksidan. En liter om dagen räcker inte på långa vägar, så det får bli ett besök i vår affär innan vi går hem.





Pyssel

Jag och Rasmus var i Tannefors förut och besökte pysselbutiken som finns där. Jösses så mkt fint de har. Vi kom ut med en påse full med olika saker och nu ska vi bara kompletera med vad skogen har att erbjuda. Kottar, nypon, rönnbär, löv, pinnar, barrkvistar, kastanjer och ekollon står på menyn, sen ska vi pyssla.

I förmiddags tog jag revange på mina goda havrekakor som blev misslyckade sist jag bakade dom. Idag blev de jättebra, jag vaktade de noga i ugnen. Inte så snygga men så goda och sega.





Färdig

Känner mig helt slut. Utebus, bad av pojkar och sen middag, precis så som vardagen är. Micke kom nyss hem och jag känner att jag hade behövt en hjälpande hand där mitt i allting någonstans. Nu ligger jag i sängen och vilar ryggen som känns som den går av vilken sekund som helst. Jag tror jag somnar snart.

Julius premiäråt sand idag också.




Regn regn regn

Hela dagen regn. Vid 16-tiden trotsade vi vädret och var ute över en timme. Tur att man har bra kläder för bara man kommer ut i eländet känns det inte så eländigt som det ser ut från insidan. 
Jag, Rasmus, Julius, Selma och Klara hängde ett bra tag i lekstugan, väldigt bra tillflykt vid regn och lite roligare för Julius än att sitta i vagnen.
Nu har vi ätit middag och fått på liten pyjamas och snart ska jag ta mig an den stora. Pappan jobbar sent och barnen sover när han kommer hem. Tummen upp för att vi alla tre sov mellan 12-14, underbart.





Fint väder och feber

Hämtade Rasmus från dagis förut och när vi kom hem var han jättehängig. Tog tempen och den låg på 38,5. Nu ligger Rasmus i soffan under värmefilten (han fryser så mkt) och tittar på Lejonkungen och äter äpplebåtar. Om han piggnar till senare kanske vi går ut och tar lite luft, vi har nämligen en lillebror här som behöver rastas ute.



måndag

Dagarna och veckorna går så himla fort och nu är vi återigen inne i min favoritmånad september, ett litet tag till iaf. Trots ruskväder tycker jag det är skönt med sval, kall och hög luft. Förhoppningsvis slutar det regna framåt em/kvällen och vi kan ta en promenad. Micke är ledig idag och just nu är han och Rasmus i simhallen. I eftermiddag är det dags för Rasmus första tandläkarbesök, men jag är inte orolig, jag vet att det kommer gå bra.
Julius är inne i en känslig period där det inte är så populärt när han ser mig lämna rummet osv. Jag kan minnas att runt dessa månader var det är krävande period med Rasmus också. 
 
Igår var mamma här till Rasmus förtjusning och de var uppe i skogen på upptäcktsfärd. Vid 16-tiden igår hade jag fortfarade inte varit utanför dörren så då packade jag in barnen i bilen och åkte och handlade, alltid nått. Julius var jättenöjd när han fick sitta uppe i kundvagnen där han kunde se lite bättre. Vi gjorde ris och thailändsk laxgryta till middag (Linas) och Rasmus tyckte jättemycket om det :). Många rätter från den kassen som jag inte tror att Rasmus kommer vara så förtjust i men så fel jag har varje gång. Vilket är bra så att vi vidgar vyerna lite.

Lördag

Äntligen har vi köpt färg till Rasmus rum. Vi hittade en antikblå som blir fin men den grå nyansen var så svår att välja. De grå drar ju åt alla möjliga färger, men när vi tillsist hittade en som hette "Rasmus" kändes det som saken var klar. 
Ett tapetprov med serietidningshjältar ska bli en tavla till Rasmus förtjusning, Spindelmannen är nämligen med.




Mitt i veckan

Började dagen med att åka till Maud där även Emma och Tina var. Alltid lika trevligt att ses och Maud bjöd god lunch, attans att jag inte hann att stanna till fikat med chokladbollar.

Hämtade Rasmus från dagis och sen har det gått i ett. Vi var ute och lekte och cyklade i eftermiddag och gick inte in förens halv sex. Rasmus hade sand på sig från topp till tå så det blev bad direkt. Julius skrek precis rakt ut när han märkte att Rasmus badade och jag inte lät honom göra detsamma (försökte ju få fram middagen på bordet samtidigt). Tillslut gav jag upp och satte Julius i badkaret och han blev nöjd och glad direkt, snacka om att vara tydlig. Helt plötsligt ställer sig Julius upp själv och håller i badkarskanten, jösses säger jag bara. Tur som var kom Micke hem och kunde hjälpa till så att vi fick både middag och rena barn.

Jag känner mig inte på topp, hoppas att jag inte håller på att bli sjuk. Har huvudvärk och börjar bli förkyld.
Skönt att ha en kökssoffa att bara lägga sig ner och vila i när man har ätit klart.

Nu sover Julius och Micke läser en bok för Rasmus.




Motala

Har varit och hälsat på storasyster idag och även mamma kom dit. Till Rasmus förtjusning hade Jenny bakat chokladmuffins som han älskar. Vi hade med Rasmus cykel och vi gick till en fin lekplats. Rasmus fick även hjälpa till att hålla Domino i kopplet, -1,2,3 spring! sa han men egentligen var det nog mer Domino som gick med Rasmus.
Innan vi åkte hem tog Julius en liten nap i vagnen samtidigt som Rasnus tog ett dopp i poolen tillsammans med Jenny.







Valdagen

Jag läste nyss att min vän är för en digitalisering av att lämna sin röst och jag kan hålla med till viss del att det skulle vara ett naturligt steg i utvecklingen. Men vad säger ni? Känns det inte ändå lite speciellt att stå där med sina valsedlar i handen och se när de stoppar ner kuverten i lådorna, blå, vit, gul.
Jag förstår att många klär upp sig en dag som denna och fullföljer sin plikt som medborgare med rösträtt.

Likheter?

Var på BVC med Julius häromdagen och plutten väger 8360g och är 70,5 cm lång. Vi har ju alltid tyckt att Julius är större än vad Rasmus var när han var bebis (kanske för att han var större när han föddes) men nu börjar vi få fel. När Rasmus var 8 månader vägde han ett helt kilo (!) mer än vad Julius gör nu och var 2 cm längre, man har nästan glömt att Rasmus var en liten boll ♥.
Rasmus började krypa när han var runt 9 månader och Julius har ju hållt på några veckor så där har vi en förklaring till varför Julius har stannat av lite, han är så aktiv hela tiden.
Kolla på de här bilderna på Rasmus, minns ni? ♥
 
Ps Rasmus och jag började dagen med Knatteskutt Dans i Tanneforsskolan och han gillade det skarpt. Nästa lördag är det dags igen. Ds
 
 
 
 

Kolmården

Perfekt väder och jättelite folk, vi prickade in rätt höstdag för Kolmården känner jag. Just nu är Micke och Rasmus på delfinshow och jag är utanför med Julius som sover i vagnen.
Dagen till ära blev det leopardbrallor på morsan. -Ska du åka på kryssning? retades Micke...




Fika

Imorgon åker vi till Kolmården och då måste man ha med sig chokladmuffins att fika på. 




Fransar

Började dagen med fransfix i Garnisonen. Emma med barn kom hem till oss strax efter 12 och följde med och hämtade Rasmus från dagis, gissa om han blev glad? :) Strax därefter kom även Tina med barn hit och det har varit lek och stoj och mellis för hela slanten. Vi hann även med en tur till lekparken när det var uppehåll, riktigt varmt blev det då, tills himlen öppnade sig igen och vi fick fly in i ösregnet.
Nu har kidsen somnat och jag var nyss inne hos Rasmus och smörjde hans tumme (som började värka?!?) med bisalva. Då går allt över :). 





tisdag

Tanken var att jag och Micke skulle åkt på babysim med Julius idag på förmiddagen men J valde att sova mellan 9.30-11 så det blev liksom inget av det. Babysim är mellan 9-12 i simhallen. Just idag gjorde det inte jättemkt då vi hade en hel del att ta tag i här hemma. Nu har vi tagit bort liggdelen till vagnen och den är istället utrustad med 2 sittdelar. Både vagnen och groventren ska höstfixas och listan till Ikea har blivit lång. Vi har mätt alla vinklar och vrår i Rasmus rum så nu är det bara att åka och inhandla färg mm.
Hade ju hittat två så sjukt snygga mattor på Ellos men nu är de borta ;(, har mailat med de och de kanske kommer in igen, stor efterfrågan tydligen. Annars funderar jag på denna matta till Rasmus rum.




Skiftande väder

Igår hade vi perfekt väder när vi firade Elton i Valla. Vi grillade korv och hamburgare och fikade. Barnen hade jätteroligt och det var två trötta barn som somnade i bilen påväg hem.
Idag hade vi tänkt att ses i Trädgårdsföreningen men vi tar en tur till Leos nu på förmiddagen då det verkar bli en väldigt regnig dag. Full rulle med andra ord, i eftermiddag får vi ta och vara hemma för att ha lite "tråkigt" det är minst lika viktigt. Man kan inte ha roligt jämt då blir det roliga inte så roligt tillslut.

Jösses

Har varit iväg idag och köpt 1-årspresent till Elton som ska ha sitt kalas i Valla imorgon. Svårt med 1-årspresenter tycker jag, speciellt när de har ett äldre syskon.
Colorama och K-Rauta fick också ett besök, vi har kollat tapeter och färg till Rasmus rum. Det är så himla svårt men nu tror jag vi kommer få ihop det. Tapeten med vilda djur får vara kvar den vill han verkligen ha kvar. Men allt babyblått försvinner och sen ska det bli en ordentlig ommöblering och ny förvaring ska upp på väggar mm. Lång bänkskiva och tavellister som avgränsar tapet och färg ska upp, ganska lågt satta. 
Julius har börjat ställa sig upp mot saker, på fötterna! Livsfarlig är han, det här var jag inte beredd på ännu :).




Fika i trädgården

Jag och killarna har det skönt i trädgården, nybakade kanelbullar var pricken över i:et.




Myran

Julius och jag har provat öppna förskolan i Ekholmen, Myran. Det var jättebra där och det var mkt trevligt folk. Det blir fler besök.
Nu är jag precis klar med muffinsbak och jag har brett mackor och packat ner dricka. I eftermiddag ska vi träffa några vänner med barn och äta mellis i skogen, det kommer Rasmus älska :). 
Förhoppningsvis finns det lite kvar av dagen framåt tidig kväll så jag kan ta ett varv (själv) på Ikano och inhandla lite nya kläder. Det behövs! Funderar på ett par loose leopard-brallor...eller nått annat mönster, djur är inte riktigt min grej när jag tänker efter.

Frukostcafé

Jag och Julius är precis hemkomna från frukostcafé här i Sturefors. Jättemysigt och kul att träffa andra mammor och snacka loss lite. Julius blev jätteglad av att få träffa andra småttingar och pussade Tyra på huvudet 2 ggr och kände på hennes kind, så himla söt. Började med en promenad så kaffe och marmeladscones satt fint sen. En av mammorna som var där har sin "stora" dotter på Rasmus dagis. Jag tror bara det var en förstagångsmamma där och de andra hade syskon så det fanns mkt att prata om. Så skönt att tanka energi och prata med vuxna människor.
Imorgon ska Julius och jag prova öppna förskolan i ekholmen, Myran, som jag har hört mkt gott om.

Tisdag

Vi började dagen med att träffa Laila för fotografering. Det kändes som det gick riktigt bra och barnen var på bra humör. Men det blir svårare och svårare med fotograferingar när Julius är så "rörlig", helt plötsligt får han för sig att åla iväg eller vända sig om eller lägga sig ner. Det är så himla häftigt vad fort det går. Nästa gång vi träffar Laila i januari så går han säkert, snutten.
Med oss på fotograferingen idag hade vi med den jättefina isbjörnen (från Världsnaturfonden) som Julius har fått att morbror Micke. Han älskar verkligen den björnen och jag tror det blev endel söta bilder ihop med den.

Just nu vilar Rasmus i vagnen och Julius är väl medveten om det och vill ut till honom till varje pris. Sitter vid altandörren och tittar på Rasmus. Skönt väder ute och i em går vi ut och leker. Pappan jobbar sent så förmodligen sover vi hela bunten när han kommer hem.





Ny vecka

Bra väder och vi har varit ute och lekt på förmiddagen. Nu har vi precis ätit lunch och ska ta en nap allihopa. Julius åt sin lunchflaska på kökssoffan. Ångrar mig inte en sekund när det gäller den, kökssoffa is the shit!

Imorgon är det studiedag på Rasmus dagis och det passade ju perfekt då vi fick en tid hos Laila för fotografering.




RSS 2.0