lördag

Idag har vi varit på Theos 3-årskalas och imorgon är det Novas tur. Väldig tur med vädret har/får dem. Full rulle med busiga treåringar. 
Nu har jag precis kommit in från en pw och Micke lägger barnen så det är väldigt tyst i huset. Ska ta mig an hantlarna innan jag hoppar in i duschen.

Vissa saker kan jag bli så förbannad på men det är bara att skaka av sig och se allt det positiva man själv har och lever i. 



Fredag

Vi trotsar vädret och åker linbana. Fin bild? Precis innan jag själv åkte och åkte på pojken min så han ramlade (i sanden dock) snäll mamma!




Öroninflammation

Julius har ätit väldigt dåligt de senaste dagarna och jag har märkt att nått inte är som det ska. Idag fick vi tid på jourcentralen på US och mycket riktigt så hade han öroninflammation som jag misstänkte. Vi var och hämtade ut penicillin och just nu sover båda pojkarna. Jag trodde inte det smittade men enligt dotorn vi träffade idag så kan det göra det.
Jag pustar ut med kaffe och fröknäcke just nu. Hoppas Julius vill äta när han vaknar. Micke kommer hem vid 18 ikväll och ibland tycker jag timmarna går långsamt. Skulle verkligen behöva måla klart lekstugan men får aldrig riktigt tid till det. Man behöver ju hålla på ett tag liksom.
Idag får jag hem min nya telefon! En Iphone 5 64gb, det är MKT utrymme i den :), jag hade bara 16gb på min förra.
 

hej vad det går!

Var och handlade med med båda pojkana på förmiddagen och det gick jättebra, Rasmus skötte sig exemplariskt. Det är som om de/han märker att man bara är en förälder då och anpassar sig efter det. 
Emma och Daniel med barn har varit här i em/kväll och det var mysigt att ses igen, var alldeles för länge sedan. Rasmus och Nova kör full fart och triggar igång varandra med sitt 3-årstrots, underbart och ljudnivån behöver jag väl inte ens nämna.
Julius vänder sig från rygg till mage nu och han ä så himla gullig när han gör det, jag måste skriva in det i hans bok.
Å vet ni vad? Jag har en ny telefon på G, vet dock inte om det blir en 4:a eller 5:a men hur som helst är det bättre än denna gamla knapptelefon (även kallad Kobran) med filhanterare och där sms som kommer fram sisådär 1 dygn senare om det ens kommer fram överhuvudtaget. Med det vill jag säga, vill ni mig nått så ring!

Ny vecka och skärpning!

Vissa dagar vill man hinna göra allt, idag har varit en sån dag och jag har faktiskt fått lite gjort med. Just nu är jag ute på en långpromenad (skippar löpningen, pajjar hela kroppen) och har kidnappat Mickes IPhone så att jag kommer åt Spotify.
 



Kolmården

Vi hade en jättebra dag i Kolmården igår. Barnen var på topphumör och vädret var på vår sida.

 
 
 
 
 
 
 

Full fart

Idag har det varit full fart minst sagt! Jag var på Ekholmens centrum på förmiddagen med alla andra, fullt med folk! Birgitta, Peter och Uncle Mike har varit hos oss idag. Vi har fått mkt gjort och jag är snart klar med målningen på insidan av stugan. Det tar ganska lång tid med alla reglar och vrår därinne. Julius har precis somnat och strax ska jag lägga Rasmus, han är jättetrött idag för han har inte sovit middag. Sen ska jag ta en dusch och packa ryggsäcken inför Kolmården imorgon. Rasmus ser fram emot det så himla mkt :).
Min Iphone verkar ha gett upp helt ;( fuck, fuck, fuck! Sånt där ska ju liksom bara fungera! Jaja, hur som helst har dem som har försökt att laga den lagt äver alla bilder och filmer från den på ett usb till mig. Det var lite över 3000 bilder och det hade varit riktigt tråkigt att bli av med dessa. Vet inte hur jag ska göra med telefon, köpa en ny? Eller försöka få tag i en 4:a som någon kanske har liggandes hemma??
 
Nu måste jag leta reda på kikaren som jag har fått i present av Maud!

fredag/lördag

Åh jag är så trött att ögonen går i kors, sitter och småskrattar för mig själv. Kollade på bilderna till ett hus på Hemnet precis där det stod jordkällare/pumphus, och jag är ärlig när jag säger att tanken slog mig om det verkligen finns nått som kallas pumpShus, ett litet krypin att förvara sina pumps i?!? Jag är trött, jag säger ju det!
 
Har haft en jättebra dag i Motala hemma hos storasyster. Fikat gott och varit ute en sväng i värmen. Skönast var nog att sitta i skuggan på baksidan där det fläktade lite. Julius slog rekord idag och var vaken 4,5h på raken, men sen fick han nog. Inte lätt för de små i värmen heller. Jag hade honom i bara t-shirt och blöja i vagnen. Rasmus hade jätteroligt och ville inte åka hem. Får försöka ses igen nästa vecka också. Rasmus är inte på dagis nästa vecka så vi har massor med tid att umgås med släkt och vänner.
 
ps De rosa tygskorna till Rasmus från H&M var hemska och hade någon rosaorangelysande färg. Micke fick nog (han tyckte också de var hemska) och gick och köpte ett par fina rosa Converse tlll Rasmus idag istället. Tror ni Rasmus blev glad när han fick ett par rosa skor?? ds
 
 

Godmorgon

Fick tips från en kollega som hade haft liknande problem med sin mobil att hålla in knapparna en bra stund, någon form av total återställning. Tyvärr fungerade det inte på min ;(, men den har blivit isärplockad och rengjord och det konstaterades att den är fuktskadad men den är igång men har en flimmrande skärm. Att byta ut det som skulle behövas bytas skulle bli för kostsamt.
Jag sitter uppe med en tröttmössa i knät som ville vakna strax efter 5 idag :). Micke var uppe en timme med honom och nyss hade vi skiftbyte så att båda får vara någorlunda utvilade. 
Jag ska åka till Motala vid lunch med pojkarna och hälsa på storasyster. Tur att man har en relativt ny bil som är sval och skön att åka i.
Nu somnar Julius i knät så jag ska lägga in honom i spjälsängen.

Utan mobil

Eller helt utan är jag inte. Min snälla bror Micke var förbi här igårkväll efter att jag lyckats skicka ett sms från nätet till honom. Vi hade pratat om att ses på em/kvällen och då passade det ypperligt att han fick med sig en fungerande mobil (vadsomhelst) till mig då min slutade att fungera. Puts veck! Skärmen lade av helt plötsligt och blev vit med en svart rand på? Gick inte att starta den mer. Men vet ni? Det känns helt ok, jag sitter alldeles för mkt med min mobil ändå. Det väsentlga är att jag kan ringa och bli nådd och det går ju alldeles utmärkt med denna gamla knapptelefon från Ericson. Eventuellt går den att laga men jag tänker inte lägga ut en förmögenhet på det. Jag har inte kvar min 4:a, är det någon annan som har en Iphone liggandes i en låda som jag kan få låna?
Tyckr det är liiite svårt att använda knapptelefon och sms:en blir inte långa direkt, korta och konkreta skulle jag nog kalla dem.

studiedag

Jag och Rasmus sov som två små grisar till strax efter 8 imorse, så himla skönt. Micke och Julius var uppe och hade fixat frukost till oss, kokat nappar och nappflaskor och torkat av luckorna i köket (det sistnämnda är lite av Mickes grej). Vad lyckligt lottad man är. Nu sover båda pojkarna och jag dricker min andra kopp java. Är sugen på att fortsätta måla i lekstugan men Julius vaknar nog strax och är hungrig. Jag bytte till en större napp till Julius flaska då jag märkte att han blev frustrerad över att maten inte kom i den mängd och hastighet som han behagade. Men nu så, nu blev det bättre. Julius har testat både potatismos, gröt och blåbär och av dessa tre så var det visst potatisen som var godast. 
 
 
 

Boklister

Nu har vi fått upp boklister i Julius rum. Det blev gula (stackars Jules ;)) i plåt från Silly U. Jag älskar allt i Silly U och har beställt fler tallrikar och en skål till i det märket till Rasmus.




Inredning till lekstugan

Idag har jag varit ute på Tornby och köpt diverse inredning till lekstugan, så himla roligt. Bord och stolar, kryddhyllor som vi ska ha leksaker och böcker på. Hyllplan som bänkskiva, tavellist, stång med krokar att hänga diverse kökstillbehör på och såklart en trasmatta.
Jag har börjat måla insidan av stugan och idag har den blivit tvättat på utsidan. Snart dags att skrapa och måla utsidan med.





Pink shoes for my boys

Och Batmanleggings till mamman, jösses!



Man måste ju börja nånstans




Fina lördag

Pappan jobbar och vi har precis varit på en tur i skogen för att titta till Rasmus myrstackar. Denna gång följde Julius med i bärsele. Premiär för Julius med skogen och han verkade tycka om det.






4 månader

Julius blir 4 månader idag, så snabbt det har gått. Han är mkt bättre idag också, piggare och gladare. Känns som om han kommer tillbaka mer och mer för varje timme som går. 
Just nu sover han i sin spjälsäng och sover för natten runt 19.30 varje kväll. Vi tar upp honom innan vi går och lägger oss så att han får en flaska mat och sedan sover han till omkring 06.30. Julius sover väldigt bra på dagarna också och har ca tre sovstunder när han sover lite längre. När han sover mellan 9-11 brukar jag ha honom i vår säng så att vi kan sova tillsammans, det är så mysigt. 
När Julius har återhämtat sig helt efter sjuktiden så tänkte jag börja ge honom lite gröt och fruktmos och se vad han tycker om det. Jag är ganska övertygad om att det kommer gå hem hos lilla herrn.




Det vänder!

Vet knappt om jag vågar skriva det men jag tycker Julius mår bättre. Piggare, gladare mm. Han inhalerar fortfarande hemma och får panodil dygnet runt för att underlätta. Koksalt och näsdroppar till näsan och högläge. Jag pratade med läkaren precis och hon tror att toppen är nådd, att det vänder nu. Han låter fortfarande rosslig men det kan han göra ett tag då väldigt lite slem påverkar hans smala luftrör. Hostan kan sitta i ett bra tag efteråt. Det har varit ett gott tecken att han har ätit hela tiden och visat aptit. Det hade varit mkt värre om han bara hade varit några veckor, nu är han trots allt 4 månader imorgon ♥.
Han är väldigt hes och det hörs knappt när han gråter, det låter som en liten fågelunge ungefär. Troligtvis beror det på medicinen han andas in. Läkaren tyckte vi kunde gå ut så att han får frisk luft och ljus på sig. Högläge i vagnen eller gärna i bärsele. Vi vaknade nyss, har sovit tillsammans i sängen nu på fm. Han har lekt och pratat med sina fötter och gett mig fler leenden än på många dagar. Det känns så skönt nu, det har verkligen varit jobbiga dagar och jag har varit på min vakt hela tiden och haft svårt att slappna av.
Kom igen nu Jules, bli bättre nu!




RS-virus

Julius har fått RS-virus. Vi var inne på barnakuten ikväll igen då jag tyckte han var så snabbandad och var väldigt blek. Han hade bra syresättning och proverna visade på RS-virus. Man kan säga att det är som en kraftig förkylning som sätter sig på luftrören på små barn. RS-virus är mkt smittsamt så vi har karantän här hemma några veckor. Barn kan behöva vårdas på sjukhus och sondmatas (om de inte orkar äta själva) och andas syrgas om de har dålig syresättning. Julius äter bra och vi har möjlighet att medicinera honom hemma med adrenalin och koksalt iom att vi har kompressorn. Så egentligen ändras ingenting nu när han har fått diagnosen utan vi fortsätter att medicinera som vi har gjort. Men bra att veta vad det är och vad man ska vara uppmärksam på. Här kan ni läsa mer om RS.

tisdag

Dricker kaffe och hämtar andan lite. Jag vaktar Julius som en hök just nu och är nära honom när han sover. Han behövde mer medicin och fick inhalera hemma vid 07 imorse. Jag pratade med barnakuten och sa att jag vill ha kontakt varje dag så att nu kommer en sköterska eller läkare ringa mig en gång om dagen så att jag har någon att bolla med. Måste nog åka tillbaka dit imorgon för att hämta mer medicin. 
Ringde FK förut för att reda ut hur det fungerar när jag är på US med J. När jag är på läkarbesök med Julius får Micke vabba för Rasmus. Om Julius skulle bli inlagd, ändrar jag till tillfällig fp och Micke får ta fl för Rasmus. Bra då vet vi.
Jenny kommer hit i eftermiddag och det ser vi fram emot ❤️.


måndag

Var på US med Julius idag också, bara 4h denna gång. Micke fick svårt att vara hemma från jobbet och då hade vi tur att farmor och Peter ställde upp att ha Rasmus under tiden. Vi fick med lite medicin hem om det skulle behövas de närmaste dagarna. Det har varit två tuffa dagar och det märks på barnen också. Imorgon återgår allt till det normala. Rasmus ska till dagis och träffa sina vänner och jag och Julius ska bara vara hemma. Inget mer åka bil och vara borta flera timmar och massa nya ansikten och konstig miljö för plutten utan nu måste han få ta det lugnt och jag tror det är en bra medicin.

Rasmus fick några klistermärken hos sin farmor från Marie idag med blommor och fjärilar. När jag skulle lägga honom sa han plötsligt att han var ledsen. När jag frågade varför sa han att han ville ge Nova (kompis) sina klistermärken och att han saknade henne ❤️. Han är så snäll Rasmus. 

Nu sover båda pojkarna och jag och Micke ska sätta oss i soffan och kolla på en serie och äta lite gott.

Hemma

Nu är vi hemma, jag är helt slut, 8 h var vi där. Orkar inte gå in på detaljer, Annie vet, det räcker, skönt att ha någon att ventilera med. Julius sover tryggt i sin säng nu iaf, efter all medicin de har pumpat i honom. Fick ett lätt utbrott där men lugnade mig sedan. Vi ska tillbaka imorgonbitti. Julius är så snäll och bara ler.




Ventoline, Pulmicort, Adrenalin

6 h på barnakuten. Och jag sitter fortfarande här. De har 1st läkare till 4 avdelningar, härligt, bra resursplanering. Nu väntar vi på läkaren igen och hoppas hon kommer inom en timme. Julius har varit väldigt rosslig och pipig i bröstet så det har vi precis fått bukt på. Förhoppningsvis kan vi fortsätta medicinera hemma i fortsättningen om det behövs. Jag känner mig helt slut. Behöver jag nämna att jag har en liten Rasmus därhemma som gråter efter mamma (hörde honom när jag pratade med Micke förut) och att jag endast har ätit en halv burk kesella med hallon i idag? Bra Sofie, bra tänkt.

Du är bäst ♥




Tips!

Här kommer ett tips på ett bra innepyssel när man är ledig och tycker att klockan går lite långsamt.
Inred en skokartong till ett litet hus till en leksak.







Det gäller att vara på sin vakt ;)




Jennys goda havrebollar

Jättegoda havrebollar med kokos i och bara lite choklad. Här kommer receptet:

4 dl havregryn
1 dl kokos
100g rumsvarmt smör
2 msk kaffe (jag tog 1 msk)
2 tsk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 3/4 dl florsocker
Ca 1/2 dl vatten (jag tog liite mindre)

Vispa ihop allt i en bunke med elvisp så att det blir en smet. Forma till bollar och rulla i kokos. Mums!





Jösses

Det här var en av de jobbigare/värre ggr som Rasmus har varit sjuk. Igårkväll fick han Alvedon kl 19, Ipren kl 20 (full dos med bägge) och kl 21 hade han 39,8 i temp och mådde jättedåligt. Hostade så han kräktes, grät och var skållhet. Mitt mammahjärtat grät och jag pratade med 1177 då jag kände mig helt maktlös, jag hade ingenting jag kunde ge honom för att lindra för honom. De sa att jag skulle hålla honom sval (no shit?) och eventuellt sätta honom i ett ljummet bad och ösa vatten på honom. Det kändes inte som ett alternativ just då. När Micke kom hem vid 22 sa han att han blir ledig idag och det var så skönt att höra. Julius var inte på sitt bästa humör igårkväll och jag var tvungen att få honom att somna innan jag kunde lägga Rasmus. Jag gick och vaggade J samtidigt som Rasmus satt i soffan och var jättehängig och sa att han ville sova, tror jag det! Stackars gubben. Tillslut somnade J och jag kunde lägga all fokus på Rasmus, att Julius höll på att somna på golvet undertiden jag var på toaletten med R är en annan sak. Snacka om att jag kände att jag inte räckte till ordentligt igårkväll. 
Rasmus vaknade kl 03 inatt och hade 40,3 i feber. I med både Alvedon och Ipren och sen somnade han om efter att ha druckit massor med äpplejuice. Vet ni?!? Nu när jag gick upp med Julius kände jag på Rasmus och han är sval! Febern är borta! Det är så man vill tjuta. Så himla skönt! Hoppas det går åt rätt håll nu och med Micke hemma idag kan vi lägga full fokus på barnen, tillsammans.

Läkarbesök

Febern var upp över 40 grader och vände men kommer aldrig under 38. Läkaren säger att det är virus så jag får lyssna på honom och blunda för de konstiga symptomen som tillfällig värk i knä, armbåge och svårt att gå. Läkaren tror detta ska vara över tills på fredag så vi får hoppas på det.
Nu har jag köpt Ipren också och ger både Alvedon och Ipren med jämna mellanrum för att bryta ner den här jäkla febern.

Update

Rasmus är hemma idag med fortsatt hög feber, förkylning, hosta och trånga luftvägar. Tur att vi har bra medicin hemma. Jag ska prata med vc igen om en stund. Jag är lite orolig för det här med knät, att han ibland inte kan stödja på benet och sen är det som bortblåst. Inatt vaknade han och hade ont i armbågen med. Växtvärk?? Han hade en fästning på låret som vi tog bort för ca 10 dagar sedan. Borrelia eller influensa?
Micke har inventering idag och kommer inte hem förrän 22 ikväll, kul.

Feber

Vi har en febersjuk Rasmus här hemma. Igårkväll när han vaknade var den uppe på 40,0, det känns mkt och jag kunde inte somna förens jag kände att febern hade sjunkit något. 
Det som var konstigt var att han helt plötsligt när vi skulle gå ut igårförmiddag inte kunde stödja på ena benet. Gick på tå och haltade eller ville inte gå alls. Pratade med 1177 som tyckte att någon skulle titta på knät, som han sa att han hade ont i. På VC var det fullt så de kunde inte ta emot oss så vi fick åka till barnakuten på US istället. Timmarna gick långsamt där och vi fick vänta och vänta, Rasmus feber steg till över 39 där och han fick både panodil (som inte hjälpte) och sedan Ipren och isglass. Rasmus somnade tillslut i mitt knä. När en läkare äntligen tittade och kände på knät var det som bortblåst och helt plötsligt kunde han gå!?! Jag fattade ingenting, vet inte om han var hög på all smärtlindring eller om knät hade fått vila som gjorde att han helt plötsligt kunde stå på benet. Läkaren trodde att det kunde vara nån form av muskelinflammation i samband med febern och att han är lite hostig?? Jag har ingen aning men det bästa är ju att det gick över. Nu ska vi bara se om den här höga febern som han dras med. Han har iaf ätit yougurt nu och druckit massor med äpplejuice.





Kom igen, kom igen!




Isadora gel lacquer

Då testar vi ett nytt gelnagellack från Isadora där man inte behöver använda uv-lampa. Nagellacket härdar i dagsljus. Det finns jättemånga fina färger och jag kunde inte motstå att börja med Pink Bomb.






Söndag

Sängen fick högsta betyg och fungerade utmärkt att sova förmiddag i. Ska ta bort en madrass så han kommer lite längre ner i den bara.




Det står Julius på denna!

Denna fina växasäng dök upp på Blocket precis och jag var snabb att ringa. Tack till Birgitta och Peter som hämtade upp den i Tallboda påväg ut till oss. Har letat efter en sådan lite äldre växasäng länge och har helst velat ha en teakfärgad eller gul. Men aldrig trodde jag väl att jag skulle hitta en gul och i Linköping med, lyckan är total.





Å en till

Tack snälla Annie med familj för (den försenade) doppresenten, den var värd att vänta på ❤️.




Första maj

Var på US med Jules på fm och han fick andas adrenalin och kortison igen. Han hade mkt bättre värden idag men var rosslig i luftvägarna. De skickade en remiss till allergicentrum så att vi får en kontakt där också. Medicinen hjälper för stunden och jag hoppas att det är påväg åt rätt håll om inte får vi hoppas på att vi kan behandla själva hemma istället då vi har kvar kompressorn.

Just nu är vi hos farmor som har haft Rasmus under tiden vi var på US, Micke jobbar så det passade bra att han lämnade Rasmus påväg till jobbet.
Jag och Rasmus är ute och leker kurragömma i en lekpark och jag har bästa gömstället eller vad tycker ni??




RSS 2.0