Höstlovsvecka

Träning med kören igår och jag och Annie stannade kvar en stund och pratade, tiden sprang iväg och jag var inte hemma förens 21.30. Dusch, te, mys och Banshee på det och jag kom sent i säng.
Idag har jag jobbat i Nkpg och nu ikväll ska vi plocka iordning lite och gå igenom lite presenter inför kommande barnkalas på lördag.

Rasmus har börjat med en ny dialekt och det låter för roligt. Lite gnälligt sådär från Örebro-trakten skulle jag nog placera dialekten. 

Imorgon är det frisörtid och det ser jag fram emot. Trots att det var 3 månader sedan jag var hos frissan måste jag säga att jag har haft en riktigt bra hårdag idag. Håret är all over the place och det känns som om jag har fått mer hår eller så har det blivit tjockare. Måste ha med att göra att jag varken är gravid eller ammar längre, freedom!! 

Efter frissan imorgon hämtar jag Rasmus och sedan åker han och jag in till Motala för att tända ljus och göra fint på min pappas grav. Det är något vi gör varje år och så ska vi passa på att träffa mamma också.




hohoho!

Vilket träningspass vi körde förut! Jösses, jag som trodde det skulle vara lite slappt gung men det var det icke! Fullt ös i 60 minuter med massor hopp och salsasteg tillsammans med skön musik. Det vill jag gå på igen! Kul att träna tillsammans med Annie och Nadja, man kan ju undra vad vi tänkte på när vi skaffade träningskort på tre olika gym, bra kommunikation vi har tjejer!


Måndag med el-kaos

Vilket fint väder vi har haft i helgen, lite blåsigt bara. Vi har varit ute mkt och haft besök av min storasyster och även barnens farmor och farbror. Birgitta och Peter hjälpte oss i lördags så vi var iväg och slängde det gamla badkaret och plockade ner studsmattan, krattade löv m.m.

Micke var med Rasmus på Bamsegympan igår och Julius blev så ledsen när de åkte. Han är så pappig och föredrar Micke i alla lägen. Åhh Julius vad ska jag göra?? Inte funkade det att jag köpte en ashäftig polismotorcykel med ljud och ljus för flera hundra kronor heller, bra mamma Sofie! Tror du att du kan köpa ungen eller?? Jag och Julius var ute själva i lekparken (Freja sov i vagnen) och jag vet inte hur många varv jag cyklade i ”karusellen” för det var det enda han ville göra. Jag ska nog lista ut ett sätt att vinna tillbaka ditt hjärta Jules.

 

Imorgon ska jag träna med Annie och Nadja, vi ska prova ett pass som heter Reggeaton, kommer bli skoj. På onsdag har vi körrep och förra veckan fick vi en ny låt som jag gillar skarpt, kul att sjunga tillsammans med andra i en så stor kör. På torsdag är det jobb i Nkpg (har blivit standard) och på fredag är jag ledig och då har jag frisörtid, ska bli himla skönt att bli av med min mörka ombre. Vi fortsätter på ljust och ska formklippa luggen till en snedlugg så att den har rätt förutsättningar när den växer ut.

Idag slutade jag lite tidigare då det var lite trassel med elen hemma + att Rasmus krånglade och ångrade sig om att vara hos farmor idag precis när Peter hade kommit hit för att hämta honom.

Igårkväll blinkade lamporna mkt hemma och Micke bytte nån som vi trodde var påväg att gå sönder men det hjälpte inte. Inatt hade en propp gått så kylen var avstängd. Micke fixade det men sedan hände samma sak igen och så slutade spisen också.

Micke har pratat både med vice värden, HSB och tillslut fick en kille från Tekniska Verken komma ut och fixa en säkring i grannes elskåp i häcken mitt över?!? Men nu fungerar allt!

 

kLÄnNinG??

Tänkte jag skulle ge Festyran i Tannerfors ett besök inom kort och checka av vad de har för utbud av brudklänningar. Det är nog många butiker som rear ut nu på hösten.
Micke och jag var inne på Bröllopshuset i stan för några veckor sedan men fick inte någon bra känsla av den affären.
Det finns väl någon som heter Partyworld också men jag vet inte om de har brudklänningar?? Ev ska jag låta någon sy upp klänningen jag vill ha. Jag vet redan på ett ungefär hur den ska se ut och det kommer bli svårt och ta lång tid att hitta "The One" om jag känner mig själv rätt.
 
Jag kan ge en ledtråd: Tyll och spets.
 

torsdag

Lyxade till det och tog bilen till jobbet igår. Skönt på ett sätt. Fick med massa matlådor och en tavla som jag har fått i present hem som har varit lite svårt att frakta på cykeln. När jag cyklade hem i tisdags regnade det så mycket så jag behövde ett litet break kände jag. Idag har jag jobbat i Nkpg och där går dagarna så himla fort. Nu tar vi helg och får se vad den har att bjuda på.
Julius har varit dålig till och från i veckan och igår hade han feberfrossa och bara skakade stackarn. Han piggnade till och fick i sig lite mat efter Ipren. Rasmus och Julius klädde ut sig innan läggdags och det var ett riktigt stohej när en tiger och en fladdermus med mask och cape sprang omkring. Nu är kidsen outfits inför "Spökfesten" klara men frågan är bara vad jag och Micke ska ha på oss?? Freja då? Ska jag måla dit ett par huggtänder på henne kanske?? Vi får se, annars får killarna stå för utklädnaden :).
 
Imorgon kommer min syster på besök och jag tänkte baka lite scones och ha lite olika marmelader och sånt. Barnen längtar så mkt efter henne så det kommer bli toppen.
 

Hösten från sin bästa sida

I lördags var jag, mamma och Rasmus på Mjellerumsgården och åt Afternoon Tea. Det var/är så mysigt där och de hade massor med gott. Rasmus var så duktig och provsmakade lite, bar sin tallrik själv och ville gå och ta om, tror jag det, när de hade flera olika chokladtårtor och bakverk.

Igår på förmiddagen tog jag med mitt stora och minsta hjärta till Trädgårdsföreningen där vi lekte och njöt av hösten som visade sig från sin bästa sida.

Julius har haft feber från och till i helgen och har inte ätit så bra. Snorig och förkylningsastma på det också. Julius är verkligen jätteduktig på att ta sin astmamedicin och blir glad när jag säger att ”-nu ska vi andas lite medicin”. Får se om han kan gå till förskolan imorgon eller om han blir hemma.

Freja har varit på BVC idag då det var dags för 6-månaderskontroll och tjejen väger närmare 8,5 kg. Vi har fått en remiss till ortopeden på US då hon har misstänkt höftledsluxation då de såg att hennes hudveck på låren inte är symmetriska. Detta är en försiktighetsåtgärd och de sa att vi inte skulle vara oroliga, men såklart tänker jag massor på detta nu. Hoppas vi får en tid till ortopeden fort.

Igår när hon och Julius låg bredvid varandra på golvet gick det upp för mig att de snart är lika stora.

På eftermiddagen igår var jag och Rasmus på gympa och vi hann även med lite trädgårdsfix. Rasmus älskar att kratta löv och krattar gärna en stund både innan och efter dagis.

Kramade ur min sista energi i gårkväll från att ha legat på golvet med alla kids över mig och sedan nattat Freja som hade lite halvt panik eftersom hon var täppt. Sa jag godnatt till killarna och gav mig ut och sprang några kilometer. Jätteskönt men jag är lite harig när det är mörkt så jag sprang endast i villaområden där det var upplyst hela tiden.

 
 

 

 


All the lady want's, again!

-När kommer guldpojken? frågade Rasmus i hopp om att Johan skulle komma i kläder av guld. Men det gjorde han ju inte såklart ;).

Vi pratade i närmare 2 timmar och några muggar kaffe senare hade jag både bättre koll på hur ringen ska se ut, fått prisförslag på kommande "wedding band" (får bli bröllopspresent längre fram) och jämfört lite olika storlekar på diamanter. Johan ringde en medarbetare i Belgien som hade två bra stenar men den ena är för liten och den andra blir nog för stor tror jag?? Eventuellt tar han hem den större och då har jag tre dagar på mig att bestämma mig innan han måste skicka tillbaka den. Annars väntar jag på att Johan får tag i något mellan 0,35-0,38c.
Eller så slår jag till på 0,41c:an men den var liiiite dyyyyr...och kanske för stor.


Planering

Hittade en jättebra checklista som vi kan följa i planeringen av vårt bröllop. Perfekt eftersom jag är så tankspridd och ofta har många bollar i luften.
Det finns även möjlighet att göra en budget där de tar med minsta lilla detalj. Även om vi inte kommer ha med allt på dessa listor känns det skönt att det är nedskrivet så behöver man inte ha allt samlat i huvudet, för där är det fullt ändå!




Nu tar vi helg

Den här jobbveckan har gått i rasande fart, och två dagar av fyra har jag varit i Norrköping. Igår var det dags för rep med kören och vi lade mkt fokus på att lyssna in varandra och satte även mer koreografi till en av låtarna. Konserterna är utsålda och jag lyckades få tag i två biljetter till mamma och Jenny som kommer att se/lyssna på oss den 5 december.

 

Imorgon kommer några tjejer hem till mig som ska köpa en overall och en ullmössa som Julius och Freja har haft. Usch, jag vet inte varför det känns så jobbigt men nu är det ju dags att sälja av alla bebissaker mm. Jag kan ju inte spara på allt?!? Vi har redan bytt till sittdelen och det kändes också motigt när vi packade ner liggdelen, och sen blir det dags för babyskydd, babygym m.m. Hmm. Jag måste köpa en låda till som jag kan lägga i ”spara-grejerna” för de som jag har nu är fulla 😊.

 

På lördag har jag, mamma och Rasmus bokat bord på Mjellerumsgården där vi ska äta Afternoon Tea och det ser jag fram emot. Kommer säkert vara jättegott och så ska jag passa på att visa mamma lokalen där vi ska äta bröllopsmiddagen.

 

Nu ska jag mysa med kidsen som jag har längtat så mkt efter de här dagarna jag har jobbat.


Helgen som var

Vi har haft en jättebra helg och vädret har varit på vår sida. I fredags var Micke iväg några timmar och när han kom hem åkte jag upp till stan och fick några ärenden uträttade. I lördags hade vi städdag i föreningen och det var som vanligt stor uppslutning. Jag sopade gården på förskolan (den tillhör föreningen) och efter någon timma hade jag blåsor i handflatan, aouch! Julius var med mig på gården, perfekt när det är inhägnat, Freja sov i vagnen och Rasmus sprang runt och lekte med alla barn som var ute. Städdagen avslutades med korv och kaffe på förskolans innergård.

Igår var jag och Rasmus iväg på hans gymnastik och jag är så glad att jag anmälde Rasmus till det. Han tycker det är jätteroligt och lär sig massor, både att ta instruktioner och även motoriskt. Igår gjorde han kullerbyttor ner från en voltkudde och hängde och slängde i lianer (även jag) och massor annat skoj.

Innan gymnastiken var min storebror Robert med familj hos oss och vi åt lunch och fikade tillsammans, Rasmus var så glad att få träffa kusin Nova och de lekte massor. Vi ses tyvärr alldeles för sällan, det får vi ändra på!

 

Dessa två bilder är det exakt 3 år emellan. Så fort tiden går min stora lilla pojke som varje dag tar mitt hjärta med storm samtidigt som han kan göra mig gråhårig i förtid ibland.


Princess cut

Nästa vecka kommer Johan (från tidigare Guldsmedjan) hem till oss för att diskutera min vigselring. Han gjorde våra förlovningsringar för 5 år sedan och blev glad när han blev tillfrågad att göra den här ringen också. Jag har redan fått prisförslag och kvalitetsspecifikationer på två olika stenar men har inte riktigt bestämt mig för storlek m.m ännu. Johan tycker det var bra att vi ses tidigt så kan vi titta, diskutera och känna efter lite. Vi kommer träffas igen om några månader. Stenar med storlek över 0,30 ct säljer han med certifikat från laboratorium för att man ska veta exakt vad man köper, ordning och reda!


Friskt

Freja blev 6 månader i söndags, stora tjejen. Nu äter hon både gröt, frukt, mat och dricker flaska så det är full rulle med mat och sovtider. Det enda ”problemet” just nu är att lilla fröken vaknar gärna vid 04.30, kör monstersnack så att vi måste ta ner henne på nedervåningen för att hon inte ska väcka resten av familjen. Där får hon flaska och har man tur somnar hon om. Det är Micke som går upp med henne och sedan sover de tillsammans på förmiddagen. Det är så mysigt, jag älskar att ligga bredvid henne och sova.

Idag har jag äntligen cyklat igen och det var friska vindar kan jag lova. Noll grader och frost i gräset.

Nu ska jag ta och laga renskavspanna med svamp, undrar hur det blir? Kommer det gå hem hos kidsen??



 

 


Gah!

Vilken maximal otur jag hade idag när jag och Rasmus var iväg och handlade på Ica Maxi. 
När vi precis har lagt några blöjpaket i vagnen känner jag hur jag trampar på något som bara splatchar till. Tittar ner och ser att jag har hela ena skon full med hårfärgningskräm (!!?!!) på ovansidan. Någon har alltså slängt iväg en kartong med hårfärg som har öppnat sig och alla tillbehör ligger utspritt, och där kommer jag lite halvstressad och trampar just sönder en sådan tub?? Vad är oddsen?? Och att krämen lade sig ovanpå skon?? Och precis då kommer en kollega förbi och hälsar (minns knappt vad jag sa till honom) ochjag  stressar runt för att hitta någon från personalen med papper eller vad som. Får hjälp av en tjej som dränker min sko i första bästa rengöringsmedel vi hittar men det är redan kört. Stor fläck över hela ena skon. Behöver jag nämna att Ica Maxi kommer få ersätta mig för mina 1199-kronors löpardojjor??
De har tagit mina uppgifter och bad mig ringa om det inte går bort, no shit?

Långledig

Har precis varit i Motala och hälsat på hos mamma. Rasmus blev kvar där tills imorgon. Jenny och Robban var också där och vi åt lunch tillsammans. Vi tog en promenad ner till vattnet och det tycker barnen är så roligt, kasta sten och kottar. Bilden nedan är väldigt beskrivande när det gäller vår "jagande" situation på 1,5-åringen, nästa år är det dags igen!

Nu är vi påväg hem och småbarnen sover i bilen. Ikväll ska vi laga lite mysmiddag när barnen har somnat. 




Kyrkan - check!

Nu är kyrkan bokad! Wohoo, vi fick vårt datum och klockslag som vi hade tänkt. I april kommer de ha en gemensam genomgång med tips och råd i kyrkan tillsammans med alla blivande brudpar, perfekt! Kanske dags att börja fila lite på inbjudningskorten snart, det kan ta tid kan jag tänka mig men vi har ett hum om hur vi vill att de ska se ut. Micke har program som vi ska prova att utforma de i, och som ni säkert förstår kommer vi göra inbjudningskorten själva.

 

 

 


RSS 2.0