Mc kortegen

Mäktigt. Sjukt många mc och den övriga trafiken stod still. Alla trafikljus var avslagna och vi gled på led genom stan (vilket var rätt jobbigt för händerna) och sen vidare mot Vikingstad/Mantorp/Mjölby och slutdestination Skänninge. Kunde inte tro att det skulle vara så mycket folk som stod längs vägen för att titta/heja/vinka och jag körde min drottningvink från hojjen ;), nävars men såklart man vinkade till små barn som blev glada. Det hade säkert varit fler hojjar ute om det inte hade regnat när vi startade. Jag tror vi såg max 1 till Ducati och Micke hade rätt när han sa att det mest var glidare, men vad sjuttsingen det måste vi ändra på. Blev glad när jag fick sms från Kristin som hade sett oss köra förbi :) Hade tyvärr ingen som kunde komma och kolla.


Valborgsmässoafton

Slutade tidigt idag och det var väldigt skönt. Valde att gå hem från jobbet idag (jäkla stegtävling) och det gav mig närmare 8000 steg och en blåsa under foten, men det var det värt :)

Nu ska jag bara slappa lite här hemma och ikväll ska vi åka i mckortegen till Skänninge, har försökt få ihop ett gäng men uppslutningen har varit sådär måste jag säga, vi som kör sport/caféracer kanske inte känner oss hemma på samma sätt som allt annat krom och läder. Förhoppningsvis följer Peter med iaf.

Blev endel shopping på stan igår med Micke, bl.a ett par randiga tygskor. Bild kommer senare. Hade tänkt att ta en premiärglass på Bosse´s men vi blev för hungriga och var tvungna att äta riktig mat istället.

Ett kärt återseende bestående av Anna & Emma från dansklassen, mycket kramar där. Vi får dra ihop någon fika/utgång/rosé på sko variant snart så meddelar jag dessa goa tjejer också.


New oil

Idag har Micke varit väldigt snäll och bytt min gamla svarta olja mot tro det eller ej, rosa! Känns fräscht inför kortegen som går av stapeln imorgon runt 18.00. Be there!

Rainy day

Det regnar idag och jag måste erkänna att jag tycker det är ganska skönt. Var trött och frusen när jag kom hem från jobbet och har haft massa kvalitetstid för mig själv. Skumbad med tända ljus från kandelabern och nylackade naglar (sweetie, Mavala) det var inte igår! Hade tänkt att ta en promenad ikväll men än regnar det så det lär nog inte bli av. Är med i en stegtävling på jobbet och bör gå minst 7000 steg per dag och än sålänge har jag bara gått strax under 4000 steg på mitt stillasittande jobb men jag får ta igen det någon annan dag.

All about eyes

Har införskaffat mig en ögonkräm idag, bättre sent än aldrig. Köpte även en fuktkräm och fick en goddiebag på köpet, nice. Nu ska jag ta en dusch och sen prova min nya produkter som jag har hört mycket bra om.

Koloni

Jag hade ett smärre läckageproblem i kolonin som min bror fick hjälpa mig med ikväll. Det sprutade hej vilt där ute. Nu är det åtgärdat efter diverse inköp och mickel. Överväger beslutet om att sälja den också, då jag inte har tiden eller intresset som krävs tyvärr. Vi får se vad som händer, men något måste hända inom en snar framtid.

Art 900ss goes Monster

Nya färgkit "Loga mania" har kommit till Mickes motorcykel och han har verkligen gjort det bästa valet genom att beställa det här som ursprungligen kommer från Ducatis 900ss från 1979.

Sofie & Annie´s vegoröra

  • 200g Fetaost (mosad med en gaffel)
  • 2 dl Creme fraiche (vanlig)
  • soltorkade tomater i olja (ca 7 st + ca 1 tsk av oljan från burken)
  • 1 st avokado (skuren i mindre bitar)
  • 2 st vitlöksklyftor (pressade)
  • salt & peppar (efter behag)
ENJOY!

Party in the country

Tack alla mina fina tjejer för att ni gjodre gårkvällen sjukt rolig!
Film finns.
Spotify rules.

Daniel did good

Modevisning på Malmen, kläder och frisyrer från 50-talet tills nu. Jätteduktiga var de, superfina kläder och bra musik. Daniels flickvän Frida som går frisörlinjen hade stylat honom med backslickfrisyr :).


Chocolate cat

Mindre trevligt att gå till tandläkaren för att laga ett hål idag, men det gick förvånandsvärt bra och de var väldigt hjälpsamma. Detta får firas med choklad, såklart.
Har varit och inhandlat lite trevligheter till "fredagskväll hos mig" där det även kommer att finnas en box av ett nytt rosévin till förfogande för samtliga deltagare. Bring your white sneakers!

Eco-driving

Idag har jag varit i Stockholm på ekonomimöte. Mycket bra och intressant men varför ska allting ändras nu när man är insatt i hur den tidigare versionen fungerade? Men det blir säkert enkelt och smidigt när man väl får ett fast grepp :)
Stack min majblomma i fingret för andra gången idag så att det började blöda, why me?!

Vintage stories

En affär jag nästan aldrig brukar handla i är KappAhl men det ska det bli ändring på. Jag bara älskar deras kollektion Vintage stories som är 50-tals inspererad. Bra provrum har de också men ett minus är dock att man måste ta nummerlapp för att få hjälp i kassan, hur ska man veta det??

Baking again

Bakade bullar igår. Jag hade i stött kardemumma och Bourbon vanilj i (istället för vanligt vaniljsocker). Det är vaniljpulver som kommer från malda vaniljstänger, därav den bruna färgen. Om ni använder detta tänk på att halvera mängden då det är så koncentrerat. Finns att köpa på maxi för typ 35:-. Den fina kökshandduken på bilden har jag fått av Nadja och den kommer från Lagerhaus.

Annie´s song

En sådär vanlig 3,5 h fika med tjejerna på Steve´s igår. Jätteroligt att träffa er som vanligt och på fredag nästa vecka är det vinkväll (whatever you have) med diverse tilltugg, turntable och eventuell rökning på altan, välkomna!

Låten jag efterfrågade igår har jag hittat med hjälp av google (of course). Ni känner såå igen den och den heter Annie´s song med John Denver, en country - popsångare som hade sin storhetstid under 70-talet. Denna låt skrev han till sin hustru efter en skilsmässa.

Rågkakor

Måste bara säga att jag bakade asgoda rågkakor/hålkakor (you name it) igår, gick efter receptet som står på rågsiktsförpackningen.

99 Luftballons

Som ni sett har det skett lite förändringar här på bloggen. Jag och Micke promenerade genom varamon och passade på att ta lite foton medans solen var framme. Jättevackert var det där och mycket folk som satt och myste i solen.

Idag har jag varit på utbildning i Örebro. Coaching i fysiskt bemötande/reception, kroppspråk, tonfall med mera, väldigt intressant. Detta blir det uppföljning på sen om några veckor i 1,5h, wish me luck!

Tog en powerwalk i spåret här med inslag av jogging som med andra ord omvandlades till intervallträning, jag är helt slut så hatten av för dig Cat som verkligen har fått upp flåset.

Imorgon ska jag jobba i Motala på eftermiddagen och på fredag är det fika med tjejerna på stan vid 17, det ska bli nice. Ska försöka sluta lite tidigare så att jag och Micke kan ta en (romantisk, haha) tur på hojjarna innan om det är fint väder.

Inte varje dag man ser en luftballong.


Man kan inte vara sams jämt


Braid

Jag har kommit in i en period av inbakade flätor, tycker det är så himla fint och så skönt när håret inte hänger och slänger. På bilden ser ni också min nya bolero som endast är ett par ärmar, mkt behändigt faktisk om man börjar frysa lite.

Take a walk

Snart är det helg och jag ser fram emot mer ledighet efter påsken. Gick till stan efter jobbet idag och införskaffade nya linser till årets mc-säsong. Även ett par jeans, en kavaj/jacka och en bolero slank med hem.
Har lite dåligt samvete inför en fest imorgon jag borde gå på (jobbet) men för tillfället har jag ingen att gå med, har försökt att få tag i Nadja ikväll och tvinga henne ;) men hon svarar inte. Namnsdag och allt.
Nu ska jag fortsätta att kolla på alla "Halv åtta hos mig"-avsnitt som jag har missat i veckan.
Ja just det, har bestämt mig för att börja gå med stavar och se på Ladies Night (Brolle), nu är det hög medelåldersvarning!

Strike a pose!


Alice in wonderland

Underbart väder i helgen men nu är gräsmattan vit, typiskt. Hoppas solen kommer fram sen så snön smälter bort. Ikväll ska vi se Alice i underlandet i 3D, jag har höga förväntningar då jag har hört att den är väldigt bra. Jag tror det är en film som passar mig.
Nu ska jag åka till gymmet och sen bara ha en mysdag för mig själv tills det är dags att hämta sambon efter jobbet för en date på stan.

Våga vägra tanka

Åkte till Motala idag för att hälsa på mamma och hämta en karta ägg som hon hade köpt till mig från torget. Tog motorcykeln och hade med en ryggsäck för att frakta äggen på nått sätt. När jag kom ut på motortrafikleden börjar bensinlampan att lysa och jag kände ingen större lust att vika av eller köra tillbaka för att tanka. Jag tänkte att det borde ju räcka men jag mindes inte riktigt hur mycket bensin det var kvar när lampan började att lysa. Kunde kört in i Borensberg för att tanka men vem vill göra det?? Körde vidare i lugnan ro och började närma mig Ica Maxi i Motala där det finns en bensinstation.

På 70-vägen innan rondellen vid M-blommor dör motorcykeln. Paniken närmade sig och ingen väggren att köra undan på. Fick helt enkelt blinka och ställa mig åt sidan på 70-vägen, crap. Man lämnar inte hojjen och att leda den genom två rondeller fram till macken var inget alternativ. När jag stod och övervägde att ringa mamma (visste att hon hade en bensindunk hemma) känner jag att jag får gas på motorn. Upp igen och kör försiktigt genom första rondellen och sen genom den andra när hojjen lägger av igen. Nu var det inga direkt problem (det var sä nära till macken att jag skulle kunna släpa bort den) förutom att jag var tvungen att styra hojjen i närmsta riktning mot macken vilket var mot en väg där "infart förbjuden" råder från mitt håll plus att den stannade på VÄNSTER sida, återigen fick jag gas och rullade bort till pumpen åt fel håll iofs så jag stod nos mot nos med bilarna som stod och väntade men what the hell. Det har nog aldrig varit så skönt att tanka som då skulle jag tro :). Nått som är bra är ju att jag verkligen gjorde slut på bensinen jag hade kvar från förra året och fick fylla på fräsch.

Mamma och jag gjorde köttbullar och det blev jättegott :). Solen gassade på altanen och vi satt nog ute i närmare två timmar och pratade, varmt och skönt. Det var inte lika varmt att köra hem och jag frös väldigt om händerna, kom några droppar regn också. 30 av 30 ägg höll i ryggsäcken och tur var väl det så slapp det bli äggröra på vägen.


First ride 2010

Har varit ute på första turen för i år. Micke hjälpte mig att sätta tillbaka batteriet som har underhållsladdat under vintern. Jag har en grym snabbkoppling för tanken så det är bara att vika upp. Det var lite nervöst innan men det gick hur bra som helst. Allt kom tilbaka väldigt fort och jag kunde bara njuuuuta :).

RSS 2.0