Problem eller?

Jag verkar ju ha det iaf då jag inte kan köpa skor i rätt storlek till R. Antingen har de blivit för stora eller för små, och när jag provade att fråga om hjälp sa expediten vänligt men bestämt att vi absolut skulle ta denna storlek, ingenting annat var aktuellt. Stackars lilla barn som inte kunde gå i båtarna när vi kom hem.
 
Hur som helst har vi äntligen hittat två par skor i (hör och häpna) RÄTT STORLEK.

Effektiv söndag

Jag älskar sådana dagar, när man får en massa saker gjort.
Vi började dagen med att åka till valla och mata och klappa djuren, sen grillade vi korv och hamburgare där innan vi åkte hem. Jag var jättetrött efter väldigt lite sömn inatt och tog en powernap när vi kom hem. På eftermiddagen kom Birgitta och Peter hit och vi rensade massor på altan och var iväg på åvc:en och slängde skräp. Hur kan det bli så mycket?!?
Jag ger mig själv en klapp på axeln då jag har fyllt kylen med måltider, så skönt att bara värma när man kommer hem. Nu finns både, tomatsoppa, pannkakor, spagetti & köttfärssås och pannbiffar med gräddsås klart och redo att ätas, väldigt smidigt.


Lördag

Har varit iväg och storhandlat och bytt skor som det blev fel storlek på till Rasmus, det är så himla svårt med skostrl till barn!

Nu sover R ute i vagnen och jag tar det lugnt med en kopp kaffe. I em/kväll åker vi till Daniel och Emma och myser, äter pizza och planerar inför Blåvik om två veckor.


Adidas

Det blev ett till par sneakers från Adidas till Rasmus. Dessa är jättelätta och smidiga och ska invigas på dagis på måndag.



Ecco Mind

Har ni sett dessa snyggingar från Eccos senaste kollektion? Jag tycker att de är läckra och säkert hur sköna som helst att gå i. Skulle inte sitta dumt med ett par :).
 

Godmorgon

Just nu med kaffe i handen för att kicka igång denna dag. Uppdateringarna här på bloggen har visst blivit lite sparsamma senaste dagarna. Strax beger jag mig till jobbet och måste även tanka innan (fuck, fuck, fuck), inte min grej.


Laddar lite inför ett samtal till dagis då jag blev så besviken när jag hämtade igår. En vikarie hade tagit Rasmus till ett annat dagis där han aldrig har varit tidigare eller känner igen någon. Han hade varit ledsen när han kom dit. Detta är inte ok, och jag visste inte ens vart ingången till det dagiset var, det är ju bra om man vet var ens son har tagit vägen. Ni kanske tycker att jag överreagerar men enligt min mening skulle de ha ringt och informerat mig så att jag hade haft en chans att hämta honom tidigare.

 


 

Uppdat.

Har pratat med dagis och de bad så hemskt mkt om ursäkt och visste inte varför de hade gått till det andra dagiset så sent på eftermiddagen igår. De skulle prata med den övriga personalen senare idag. De sa att det aldrig kommer att upprepas och att de kommer att ringa innan om det skulle bli såhär nästa gång. De förstod att Rasmus blev ledsen när han kom dit då han inte kände till det där och tyckte det var dåligt skött.

 


Fina helg

Underbart väder i helgen och vi har varit ute massor! Igår fick vi besök av Jenny och Robban och vi åt quesadillas på kvällen. Tack så jättemkt för de fina Ib Laursen porslinsformarna ♥.
 
Idag har vi varit i trädgårdsföreningen och lekt med Fredrik, Jenny och Oscar. Vi tog en lunch på Tropikhuset och en kaffe på Espresso House medans pojkarna sov. 
Jag var inne på Skopunkten och insåg hur mycket barnskor de har, inga direkt i goretexmatrial men om man inte är ute efter just vattentäta skor så fanns det mkt fina vårskor. Jag köpte både tygskor och sandeler med stängd tå till R för endast 270 kr för båda paren.
 
Snart går mitt telefonabonnemang ut hos Telia (lycka), har inte varit särskilt nöjd och i Sturefors har Telia noll täckning. Nu byter jag till Telenor i stället och en femma på det!
 
 
 

På besök i stallet

Följde med Cat till stallet efter jobbet. Sist jag följde med henne var det till ett annat stall och en annan häst. Denna häst gillade jag bättre. Kände mig väldigt osäker till en början men efter ett litet tag fick jag lite snits på det hela, hur som helst så höll jag mig kvar på hästryggen och då får man ha med i beräkningarna att jag provade  både, skritt, trav och galopp.
 
 
 

17:18 - bäst just nu


14:58 - lyxmellis

Amerikanska pannkakor, banan och riven choklad.
 

10:29 - kreativitet

 

08:33 - frukost

Min proteinrika frukost med väldigt lite kolhydrater består just nu av:
 
Kesella naturell 10 % (en halv pkt)
1 msk vispgrädde
1 dl bär
Lite fun light saft
 

7:18

Det blev inte mkt mer av Rasmus feber. Igår kväll hade han bara 38,1, är det ens feber? I och med att man måste vara hemma 24h så stannar vi hemma idag men han är pigg och glad och har sovit bra inatt. Nu har vi precis fått i oss kaffe och vällning och kan kicka igång dagen. Idag blir det mkt mys. Imorgon får Rasmus gå till dagis igen.
 

Febersjuk pojke och VAB

Rasmus fick feber inatt. 39 garder. Jätteledsen och ynklig var han, stackars liten. Idag har Micke varit hemma med honom och imorgon är det jag som VAB:ar. Jag pratade med dagis imorse och barnen ska vara feberfria 24h innan de återkommer.

På onsdag ska jag följa med Cat till stallet och prova att rida på hennes häst. Jag vet knappt hur man gör men hoppas på lite tips från coachen ;). Hästen eller Baby som hon heter är av storlek större, en sån häst som man måste använda en pall för att kunna komma upp på. Om jag inte minns fel tror jag hon är 170 cm i mankhöjd.


söndag 14/4

Det blev utgång, med besked. Jättetrevlig kväll/natt med tjejerna. Tog sista bussen till Sturefors vid halv tre.
Jag mådde inte lika trevligt igår.

Idag åker vi till Bill & Bulls lekland i Motala och busar, har hört att det ska vara riktigt bra där.


Utgång?

Äntligen fredag och ikväll vankas tjejträff med intag av alkoholhaltiga drycker i lägenhet med kartonger. Ska passa på att inviga min minihögtalare som jag kan koppla ihop med min IPhone. Efter detta vankas troligtvis utgång och inatt går landsbygdsbussen hem till Sturefors.

 


Mr Grey

Jahopp, nu har jag läst ut triologin om Ana och Christian. Böckerna var fängslande, minst sagt.
 
 
 

Sneakers

Dessa tuffingar kommer Rasmus springa omkring i denna vår/sommar.
 

Fröknäcke

Jag bakade fröknäcke för första gången igår och de blev så himla goda. Jätteenkelt att göra också, tar lite tid i ugnen bara.
 
 
Du behöver: 
 
1 dl hela linfrön
1 dl skalade sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 msk fiberhusk
0,5 dl kokosfett/olja (ex. Kung Markattas)
2,5 dl hett vatten
 
Garnering:
 
Flingsalt och pumpakärnor
 
Gör så här:
 
Blanda alla torra ingredienser. Häll i kokosfettet i det varma vattnet och låt det smälta. Blanda ihop allt och bred ut på bakplåtspapper. Garnera med pumpakärnor och flingsalt. Grädda i 150° C i 60 min. Dela i fyrkanter med pizza-slicer eller kniv. Lägg på galler och låt ligga i ugnen på eftervärmen i ca 60 min.
 
 
 

My skinnyjeans

Jag förespråkar LCHF och GI vilket båda är lågkolhydratkost. De senaste fem vekorna har jag ätit enligt LCHF men någon chokladbit till kvällsteet här och där. Anledningen är att jag vill tappa ett par kilo i vikt och att jag mår mycket bättre när jag inte äter så mycket kolhydrater och under de senaste veckorna knappt några alls. Man känner sig aldrig sådär uppblåst mätt efter en måltid och jag har mkt mer energi. För att vara exakt vägde jag 67,1 kg vid start och idag väger jag 62,8 kg vilket jag faktiskt är väldigt stolt över. Men jag tänker inte nöja mig. Snart är det dags att belöna sig med något och denna gång blir det en ny Fjällrävenryggsäck, låter kanske konstigt men det är vad jag vill ha, haha.
Kände att jag behövde lägga i en högre växel idag och har bakat både LCHF-bröd och Fröknäcke. För att baka utan så mycket kolhydrater behöver man köpa lite specialprodukter som t.ex kokosfett, mandelmjöl och fiberhusk. Här ser ni ett utbud av vad som köptes och denna gång kom allt från märket Kung Markatta.
Snart kommer jag lägga till cykling i min vardagliga motion och det kommer hjälpa mig att nå mina mål.
Over and out.
 

En hälsning från Tindra & Ulla

Idag fick jag mms från Tindras nya matte Ulla med en bild på Tindra där hon klättrar i en tall.
Ulla skriver att Tindra är så go, rolig och kelen och att de har det bra :). Hon skriver också att hon är så nöjd med Tindra och hoppas på att hon har många år kvar. Om vi vill är vi välkomna att hälsa på i sommar ❤.


När Rasmus hämtade den stora hinken som vi tidigare förvarade kattmaten i och satte sig på golvet i köket på platsen där kattmatskålarna brukade stå fick jag tårar i ögonen.

 


Grönt till "lilla" garderoben

Har haft lite svårt att hitta mössor som sitter bra på till Rasmus men idag fann jag en på PoP och lite andra saker också. Förhoppningsvis kan han ha denna mössa även i höst när det börjar bli kallt.  Skogshuggartröjan köpte jag på Lager 157 och är perfekt att ha som sovtröja ute i vagnen om dagarna. 
 
 
 
 

Nya tider

Tänkte visa Rasmus vad hans mamma tittade på för barnprogram när hon var liten och satte på introt till Björnes Magasin.
Rasmus fick ett bryt och skrek -Neeejj!!
Det är bara Rorri Racerbil och Stora Maskiner som gäller för tillfället.
Behöver jag nämna att han kan min telefon utantill och sätter själv på barnprogram på YouTube??


A home without a cat is just a house

 
Det blev jobbigare än jag trodde att låta Albin gå. Min katt. Vår sista katt. Många tårar har fälts idag men jag vet att han kommer att få det jättebra, det känns bara så tyst och stilla hemma utan katterna. För mig som har haft katt i hela mitt liv är detta en stor omställning. Rasmus sa hejdå till Albin och vinkade. Han samlade också ihop Albins leksaker i en påse som han fick med sig.
 
 
 
 
 

RSS 2.0