Regnväder

Denna vecka har verkligen gått otroligt snabbt, och snart är det helg med 15 väntandes plusgrader på lördag, wii. Var iväg igår och handlade, målarfärg, spackel, rollerkit mm och beställde även tapeten, ser fram emot att sätta igång med renoveringen. Imorgon ska vi åka och hälsa på hemma hos Dess och det ska bli jättemysigt, bättre sent än aldrig.
Nu ska jag ta och vila fogarna lite innan det är dags att sätta ingång med middag. Jo jag köpte 2,5 kg torskryggfilé från fiskbilen som kom och ringde på dörren häromdagen och jag har höga förväntningar på denna fisk så vi får se om den lever upp till kraven ikväll.

Lokaltillbehör 5050

Var inne på en av favoritaffärerna i Stockholm (In & Finn) och hittade massa fint, som vanligt :). Lite nya krukor och en pajform bla. Köpte en "First Aid"-låda på Mique som jag tänkta ha i närheten av skötbädden med lite salvor, olja, nagelsax, termometer m.m, imponerande va att jag har lite koll på vad som behövs men Annie och Kristin har skvallrat.

Till dig

Mamma var här tidigare och hade med sig sötaste påslakansetet till spjälsängen med katter på. Fick också en jättemysig filt. När jag var i Stockholm i veckan ramlade jag in på en babyaffär som hade massa fina saker, hade bråttom till tåget så jag hann inte kolla runt så mkt tyvärr. Köpte iaf de första napparna men upptäckte när jag kom hem att de var från 6 månader, jag hade ingen aning om att det finns olika storlekar på nappar, men man lär sig något varje dag.

Något nytt

Tack Annie för de fina presenterna till lill*n. Och bra att du tog tag i mitt velande angående nya Converse och köpte ett par bländvita till mig så behöver jag inte ta något beslut själv. En badcape med tillhörande tvättlapp och vante och en supersmidig burk att ha med i skötväskan, fyra portionsfack för välling eller ersättning. En kakburk till mig :) och så skorna förstås.

Fina fina Tindra ♥


I got lots and lots

Att baka är lite som terapi för mig (behöver jag det?) och idag har jag bakat måååånga bullar, frysen är full! Perfekt att ha hemma när man får oväntat besök och när man har tagit sig i kragen för att åka hem till farmor för att fika imorgon.

Fint väder ute idag dock lite kallt på eftermiddagen, hoppas på en fin helg och några sköna promenader. Idag har vi varit hos barnmorskan och lyssnat på hjärtljuden, tagit blodtryck osv. Blodtrycket var mer åt det lägre hållet vilket tydligen var bra.
Funderar på att åka och simma imorgon men ska jag vara ärlig har jag ingen större lust då motionsbassängen inte har så vidare värst behaglig temperatur, får se hur jag gör.
Nästa vecka ska vi kolla på tapet till vardagsrummet och börja slipa och fixa väggarna, mycket att göra med andra ord.
På måndag åker jag till Stockholm för projektmöte genom jobbet och blir kvar tills tisdag. Ett besök på favoritaffären In & Finn ser jag fram emot.
Nu ska vi ta och göra lite god räkröra på Nadjas vis och ta ut de färdigbakta potatisarna från ugnen.

Första turen 2011

20 mars är en tidig start på säsongen. Jag skulle kört tidigare på dagen idag men andra saker kom i vägen, nu fick jag min första tur i solnedgången istället och jag kan garantera att det var snäppet kallare. Jag frös så mycket om händerna att jag trodde de skulle trilla av, men det var såå värt det :).

Drömrulltårta med daim

Nu har jag för första gången bakat en rulltårta, en drömrulltårta med smörkräm och hackad daim. Men det var inte helt lätt, självklart sprack den när jag skulle rulla ihop den men jag tror felet var att jag lät den svalna innan. Jag måste nog ha ett rulltårtemöte med mamma som är mer eller mindre ett proffs på detta.
Detta recept från en Allerstidning följde jag.
♥ 3 ägg
♥ 2 dl socker
♥ 1/2 dl kakao
♥ 1 1/2 dl mjöl
♥ 2 tsk bakpulver
♥ 1/2 dl vispgrädde

Fyllning
♥ 160g mjukt smör
♥ 2 dl florsocker
♥ 1/2 tsk vaniljsocker
♥ 1 äggula
♥ 1 dubbeldaim

Sunday sun

Ligger i soffan med laptopen i knät, solen lyser in från altanen och fåglarna kvittrar. Bebis är vaken och lever rövare i magen. Ska åka en sväng till Tallboda och kolla på en bostad runt lunch, en bostad som vi troligtvis inte kommer köpa då min andra hälft har lite issues med den sidan av stan. Det är alltid kul att titta men det hade inte gjort något om bostaden hade kommit ut om ett halvår istället så att man hinner förbereda den nuvarande mer inför försäljning.

Fann ett väldigt intressant recept på ett bakverk igår som jag troligtvis ska testa idag, mer om det senare.
Idag ska det bli +7 grader och på tisdag 13!! Men tydligen ska det blåsa rejält i veckan och det gillar jag inte. Ska se om vi kan kicka igång hojjarna idag om det är torrt nog på vägarna, denna säsong får jag starta lite tidigare än normalt av olika skäl.

Myslördag

Har varit på stan med min fästman i det fina vädret. Det blev endel shopping för båda faktiskt :). Det var galet mkt folk på stan så det var skönt att komma hem nu. Tummen upp för Make-up Store som gav mig en ny "Blemish concealer" då min faktiskt hade gott sönder (pipen på tuben har gått av?!), trodde inte jag skulle få en ny men jag tänkte att det var värt att prova. Gick förbi Chocolate och såg ett par sitta där inne och mumsa på hallonscones som Cat har pratat om, så nu vill jag också dit och provsmaka, nån som ska med??
Vid 17 ska vi till svärmor och äta middag, Mari har lagat nudlar!! :). Hennes nudlar med stekt ägg och grönsaker a la Sri Lanka är bland det godaste jag vet.

Ny kompis

Kissarnas nya kompis och tro det eller ej men denna katt verkar vara accepterad av alla våra, inkl. Tindra, otroligt.

Blåbärsmuffins

Kände att jag ville vara lite nyttig och äta blåbär som innehåller massa antioxidanter och vitaminer, och vad är inte nyttigare än blåbärsmuffins?? :) Här är receptet.

Ny väska

Jag har köpt denna fina väska från Junkyard och får hem den imorgon, kanske funkar som skötväska sen också :).

Planer

Denna dag har gått av bara farten, helt plötsligt var klockan över 18.00 och det var dags att bege sig hemåt. Det var riktigt skönt med en sval cykeltur hem, det går inte snabbt måste jag tillägga men jag skyller på de extra liter blod jag har som cirkulerar i kroppen :)
Nu har jag gjort spagetti och köttfärssås, en traditionell variant som smakar som mammas :).
Har inte lämnat in ansökan om föräldrarledighet än, känns lite konstigt att gå hem men det kommer vara hur mysigt som helst, speciellt när jag får vara hemma två hela somrar.
Smider lite planer inför en kommande tripp som jag ser fram emot.

Fixarsoffan

Idag är det en riktig innefixardag för mig. Har städat och plockat iordning + att jag har vikt en himla massa tvätt och strykit saker! Fy så trist men ack så välbehövligt. Katterna hjälper inte till direkt utan de ligger och sover på alla möjliga ställen. Jag har barnvagnen framme så att de kan vänja sig lite, än sålänge inga större missöden :).
Lite överambitiöst men jag har faktiskt skrivit middagsförslag för kommande vecka, det blev såhär:
Det är alltid tidskrävande och svårt att komma på vad man ska äta till middag och det känns alltid som man lagar samma grejer. Denna lista kanske kan tipsa er andra om middagar så kan ni gärna tipsa mig om era favoriträtter i kommentarloggen nedan :)

lördag

Kände inte alls för simhallen idag när jag vaknade så jag begav mig till rydskogen och kämpade mig igenom 5:an på ett inte allt för bra underlag, det tog mig närmare 1 h att ta mig runt! Nu är jag helt färdig och ska vila en stund, men frisk luft har jag fått iaf :).

Eftersom vi bara har halva köket hemma har vi bestämt oss för att ta itu med vardagsrummet istället de närmaste veckorna. Tanken är att måla väggarna antikvita och tapetsera på en vägg, funderar på att ha tapeten på långsidan kanske. Det är endel förberedelser med väggarna där inne för att få det riktigt snyggt, så vi måste inhandla lite spackel, sandpapper och grejer.

Äntligen fredag

Äntligen fredag och inatt var det premiär för våra nya sängar som vi köpte igår, jag sov som en stock Jag hittade även en fin kökslampa som precis hade kommit in på Ikea. Vad det gäller köket så kom vi hem med halva ungefär, det återstår fortfarande 8 luckor som det var sen lerverans på.
Hade tänkt att köra Zumba imorgon i simhallen men när jag skulle boka en plats var det redan fullbokat och jag blev 25:e reserv! Jag tror inte det är så mkt att hoppas på :p, ska försöka vara ute i mer god tid nästa gång jag ska boka. Det blir nog ett besök på simhallen ändå så att jag kan simma nån timme och sen basta efteråt, det skönaste är ju just bastun.

Internationella kvinnodagen

Underbart väder ute idag och jag drog nytta av det genom att cykla till jobbet. Jag och Annie ramlade in på en mässa av någon anledning och fick med oss några av GB:s nya glassar. Jag kan varmt rekommendera nya Magnum Ghana med hasselnötsglass och mjölkchoklad runt omkring. Annie provade nya daimstruten med päronglass.
Nu ska jag slappa vidare och titta på Glamour ;p. Middag ikväll kommer att bli ugnstekt falukorv med sofnys fluffiga potatismos.
Imorgon ska jag ut och äta med tjejerna, vi ses utanför Ghingis vid 18.00. Annie, du och jag tar en koll på stan innan :).

Black Swan

Jättebra film och inte alls som jag väntat mig. Vääldigt dramatisk, jag måste ge den en fyra eftersom det är en dansfilm :).
4/5

Rubrik

Vi har ingen hemtelefon för tillfället...av den enkla anledningen att Albin har tuggat av sladden, ovanligt va??
Annars är allt bra här, nyss hemkomna från kalas i Motala och det är alltid lika trevligt att träffa släkten. Imorgon ska jag dansa afrikansk dans på Friskis & Svettis efter jobbet så nu måste väskan packas och kläder ska läggas fram. På lördag nästa vecka ska jag prova Zumba för första gången :), det blir i simhallen och jag räknar kallt med att du följer med ;).

Kläder till dig som sparkar i min mage

Nu är min beställning från Älskade Hjärtegryn färdigsydd och kommer skickas till mig inom några dagar. Det blev riktigt fint tycker jag.

Fredag hela veckan

Det gick bra hos tandläkaren och jag behövde inte komma tillbaka för att borra, kors i taket! Skönt att vara hemma skapligt och jag ska ta och fixa i ordning lite här samtidigt som jag bakar bullar är det tänkt. Ikväll bjuds det på nån form av kycklinggryta/wok med kyckling, purjolök, paprika, mango chutney, kokosmjölk och lite annat smått och gott som jag hittar :).
Imorgon ska vi ha golvbrunch för vårt nya köksgolv så familjen Olesen kommer hit och kollar hur det blev.

Behöver sol...

Mars månad är här och nu är det inte många dagar kvar till en förhoppningsvis premiärtur på hojjen. Vi har två år i rad tagit en tur 1 april och hoppas vi kan göra det även i år om snön vill försvinna och grusbilen gör sitt jobb. Igår bjöd bror Micke på lunch och det är alltid lika trevligt att träffa honom och prata, känns inte som tiden räcker till, men det är väl för att det är så mkt på gång i bådas liv för tillfället :). På söndag ska vi till Motala för att fira brorsan som fyller år, kul med kalas och mysigt att få krama Nova lite.

Imorgon är det äntligen fredag men när min arbetsdag är slut är det bara några minuter kvar tills jag ska upp i tandläkarstolen, inte kul alls.
Albin snittade upp min arm imorse när jag försökte få ner honom från sängen. Senare på dagen hade han visst kommit in från att ha varit ute en stund och sätt rätt ruffig ut så han hade fått lite stryk av den grå megakatten som bor på gatan. Många tycker att Albin är stor och musklig men han har inte en chans mot denna bjässe. Incidenten imorse är förlåten för länge sen, och det var inte meningen att han skulle riva mig utan han försökte bara hålla sig kvar samtidigt som jag hade ner honom, olyckligtvis var det min arm han fick grepp om :/.

RSS 2.0