Med en enkel tulipan

Albin åt tulpanblad förut.

Idag har vi premiärstartat hojjarna ;), det gick väldigt bra och båda hoppade igång på första försöket. Micke körde en sväng med båda för att värma upp dem lite och jag fick nöja mig med att köra några meter utranför garaget, alltid nått.




Nu ska vi fixa lite här hemma och kanske öppna en flaska vin, var på systemet förut och köpte några ekologiska varianter.

Mys på nu!

Söndag

Har precis kommit in från en långpromenad, skönt med frisk luft. Idag har jag jobbat och det har minst sagt varit stressigt :/, somnade när jag kom hem. Nu är det dags att laga lite mat, M ska göra tacos och för min del blir det grekisk sallad (jag tröttnar aldrig). Film på menyn blir "Yes Man", har velat se den länge och har ganska höga förväntningar.

Här ser ni mitt inköp som igår gjorde mig närmare 2k fattigare ;). Jag är hur nöjd som helst och ser fram emot att använda dem. Shoppingen fortsatte sen på Ikano där det inhandlades nya jeans, linne från Bondelid och en marinblå vårjacka från Vila.



Ha det gott!

Shoreline

Kvällen har tills nu ägnats åt musik (har gått igenom hela datorn och valt ut ca 70 favoriter) och att försöka förstå varför i hela fridens namn min usb-sladd till den nya mobilen inte passar? Har jag fått fel? Har någon micklat ner fel sladd i min kartong, detta kan ju inte vara möjligt? (Det börjar kännas som (Jenny säger) ett I-landsproblem). 
Skönt med helg (fast jag ska ju iofs jobba söndag men men, det är ju självvalt) bror hämtar mig imorgon och då ska vi besöka största delen av Linköpings mc-handlare, hoppas på att finna ett par skjyssta stövlar och en halskrage kanske, och varför inte en fransjacka och skinnväst när jag ändå håller på ;).
Tro det eller ej men jag ska troligtvis (om det sitter bra) köpa mitt ryggskydd (kalla kårar) på Lidl! Det skyddet och Halvarssons har fått hög säkerhetsklassning i tester. Det ni! ser fram emot att känna mig som en ninjaturtle ute på vägarna i vår/sommar.

Så skönt när man kan reda ut saker och ting och verkligen prata om det. Lätt att man börjar tolka saker på fel sätt och beskylla sig själv, men bli inte nervösa mina vänner allt är i sin ordning nu.

Ikväll blir det final i Let´s Dance och pizza från Fiket, nice!

Ett stort grattis till J & T som har blivit föräldrar idag eller rättare sagt inatt. Hoppas familjen mår bra och ett stort lycka till ifrån mig (och Micke, han hälsade förut).


Girls just wanna have fun!

Östergötland runt

Har varit och shoppat med bror idag eller "pojkvän" som hon på Zebra insinuerade. Det införskaffades en skjortkläning och ett matchande midjeskärp, mycket nice. Har även tagit mig i kragen och köpt en ny mobil, det blev denna här:


Idag har jag ätit lunch på bilprovningen, fråga inte.

Ha det gött!

Utmaning

Jag antar Cathrines utmaning här...

 

1. Vad heter du? Sofie

2. Ett ord på fyra bokstäver: Sova

3. Flicknamn: Saga

4. Pojknamn: Sixten

5. Yrke: Servitris

6. Färg: Svart

7. Klädesplagg: Strumpa

8. Mat: Soppa

9. Sak i badrummet: Spray

10. Plats/stad: Sydney

11. En orsak att vara sen: Slö

12. Något man skriker: Satan!

13. Film: Sagan om ringen

14. Något man dricker: Saft

15. Band: Suede

16. Djur: Salamander

17. Gatunamn: Spolvägen

18. Bil: Suzuki

19. Sång: Stand by me

 

Tack för mig!


...hemma bäst.

Texas mår bättre och svullnaden har gått ner så han behövde aldrig besöka Valla idag. Vi håller god koll på honom och såret (som för övrigt ser ut att läka) och skulle han på något vis bli sämre åker vi in. 
Har varit vaken till och från inatt, kunde inte sova längre än till kvart över fem och var på jobbet vid 06.40. Fullt ös idag och jag tror inte det kommer lugna ner sig i första taget, inte denna vecka varjefall, blir jobb på söndag också.
Mamma och syrran hämtade mig och det var mysigt att umgås med dem efter jobbet, kollade på alla kort och fikade.
Nu ska jag släpa mig in till duschen och förhoppningsvis orkar jag se klart Twilight ikväll.

Goodbye! 


Borta bra...

Kallt i Sverige, verkligen men skönt att komma hem och sova i sin egen säng :), men jag saknar redan stranden ;(. 
Väl hemma möttes vi att tre trötta katter som bara stirrade på oss, Micke sa till mig att en katt glömmer på två veckor så om vi inte hade kommit hem hade de då aldrig saknat oss? Jag tror faktiskt inte på det och hävdar bestämt att Tidra fortfarande saknar Lucas. De var rätt avståndstagande och ville gå ut direkt. Idag har de närmat sig och Texas ville gosa imorse då jag märkte till min förskräckelse att han var blöt av någonting på (som jag säger) hans axel, in i badrummet och upptäcker världens sår! ser ut som om någon har skjutit med luftgevär eller liknande på honom, ett stort hål rakt in med stor svullnad runt om kring och (ursäkta äcklet) massa vitt var som rann ur, nice. Vad gör vi nu?? Tvättade med klorhexedin och kände på det men det kändes inte som det var något därinne, kanske ormbett??, fastnat i taggtråd??, spik??. Han verkar inte ha ont, går och hoppar som vanligt, lever sitt lyxliv i Mjärdevi och äter och tvättar sig som han ska. Har varit på Valla djursjukhus och köpt en krage till honom, har även fått en tid imorgon kl 11. Provade kragen och det var väldigt jobbigt att behöva utsätta honom för det, han fick panik och jag tycker det är smått jobbigt att se en katt med krage då de inte kan tvätta sig (vilket är en av deras största hobby halv dygnet) så efter överläggning med husse bestämde vi oss för att inte använda den (säg inget till nån) och efter överenskommelse med Texas har han lovat att inte slicka på såret och säga till veterinären imorgon att han har använt den om han/hon frågar, ok. Är inte ens säker på att han kan komma in på lådan med kragen eller ens äta?. Så nu tvättar vi och tvättar såret på honom tills imorgon. 
Katterna har haft det hur bra som helst under vår vistelse i Asien, Peter har sovit här varje kväll och skämt bort dem. Tindra bestämde sig för att vara borta ett dygn och lät sig själv låsas in i förrådet nedanför vårt hus, stackars Peter har letat land och rike efter henne, ringt vetrinären och kollat om de har fått in någon katt, sökt i diken och ropat vid garage och så slutligen förrådet. Det är ingen lätt match att ha katt (specielt inte när man har tre som även vistas utomhus, kommer in med oförklarliga sår och försvinner).

Har varit och inhandlat mat förut och det var jobbigt, svårt att komma tillbaka till rutiner när man har ätit på restaurang i två veckors tid och fått sängen bäddad och rummet städat, skönt :), men efter besök hos svärmor fick vi gott om matlådor med oss hem så vi är fortfarande är lite bortskämda ett par dagar till ;). 

Imorgon kommer mor och syster på besök och det ska bli trevligt, blir hämtad efter jobbet (ska jag jobba imorgon??), blir lite fika och visning av semesterbilder.

På tisdag ska jag köpa ny mobil då min har gått sönder eller högtalaren rättare sagt, bror (som också kom hem i lördags kan naturligtvis laga den om jag vill men jag vill inte) ska hjälpa mig att köpa en ny, då jag är så ointresserad av mobiltelefoner har jag ingen som helst aning om vad jag ska/bör ha, är det bra med rådgivning. Det enda jag vet är att jag vill ha en sonyericsson.

Nu ska jag ta en dusch, se en film och äta paj som Mari har lagat till oss.

 Ha en mysig kväll!

Bye bye Thailand

Da var det dags att saga farval till slipsarnas land. Idag har vi pressat ur det sista pa stranden. Man kan saga att vi lag dar i ur och skur for det borjade namligen att OSregna, vilken tur for oss sista dagen och allt...NOT! Men tappra som vi var holl vi ett stadigt grepp om parasollen tillsammans med hogst tre andra par ( jag kan garantera att det var deras sista dag ocksa) alla andra med sunt fornuft hade gatt for lange sedan. Tillslut var vi tvungna att varma oss i havet nar det blev for kallt i regnet. Vi sysselsatte oss med att sjunga "Oh happy days" for att halla hoppet uppe. Och tro det eller ej, det klarnade upp och Micke fick ratt!, han hade lovat mig det hela dagen..."-det klarnar snart" sa han fast askan dundrade sa jag blev vettskramd. Efter ett antal timmars solande gick vi tillbaka till hotellet for att jag skulle ta en "grande finale" pa min massage (namnde jag att massagen pa hotellet var superbra!), det slutade dock inte sa bra. Fick inte samma thai som sist och hon var nog det hardhantaste jag har varit med om. Jag skrek AAAAAHH och da gjorde hon det med! Sedan provade jag med hurt!, och da svarade hon hurthurthurt och skrattade! Soft och easy var helt uteslutet, hon kunde ingen engelska. Fick ta en lugnande dusch nar jag kom upp pa rummet.
I det stora hela har resan varit toppen, jattefint vader, god mat (och billig), trevliga manniskor och harligt i vattnet, tva underbara veckor med min alskling :). Imorgon blir det att ga upp tidigt, narmare 4.30 och det ar mitt i natten! far sova mycket pa planet sen. Landar i Peking vid halv fem och det ska bli skont att det ar sa kort fardvag hem. Saknar kissarna nagot enormt och speciellt att sova med Albin mitt pa dagen...det kan se ut sahar:


Vi ses! (Har foljer lite Thailandsbilder)





Micke & Judy


Jag i min nya tischa


Oh yes!


Tuk tuk


Golfbilen som skjutsar upp och ner for backen








Solnedgang pa Kata strand


Micke och jag skickade upp en "lucky baloon"




Sa wat dee ka!

Har foljer lite blandade bilder fran gardagens tempelbesok








Munken gav oss "lycko-armband"








Phi phi islands


Micke hittade en ny kompis


Fina trad runt var bungalow


Sist men inte minst, sjalvklart en kattbild. Ah vad jag saknar kissarna,
men jag vet att de har det gott tillsammans med Peter i Mjardevi by.

Hello Sweden, Thailand calling!

Skriver fran ett varmt Thailand och da menar jag varmt! Det ar val typ 30 grader i skuggan skulle jag tro och vattnet nastan likasa. Hur skont som helst, bara ligga och gotta sig pa stranden och bli serverad farsk frukt och avsluta med en helkroppsmassage for typ 60kr, det ar inte daligt mina vanner! I tisdags traffade vi bror med tjej + bat, det var helt outstanding, vi fick en rundvandring utan dess like. Pa tisdag som kommer ska vi traffa dem igen men denna gang iland, vi ska bada och umgas i Patong. Sondag - mandag ska vi aka till Phi phi island, sova dar en natt i bungalow och aven gora en mindre utflykt darifran runt ett par oar, ska bli mysigt och Micke hoppas pa bra snorkling, jag far se om jag har vad som kravs ;). Vi badar mest pa Karon beach dar det for tillfallet ar riktigt hoga vagor, riktigt kul faktiskt. Hojdpunkten pa dagen ar nar man har kommit upp till rummet, tagit en svalkande dusch och promenerar till Kata beach far att avnjuta en cider i solnedgangen for att sen ga barfota i havsbrynet till en restaurang i anslutning med stranden. Hall till godo med solbrannan, one week to go!!! See ya suckers!




Hotellrummet


Bjuder pa en osmickrande bild pa mig nar jag aker TukTuk.


Superstar Virgo


Jag provar kaptenens stol



Jag provar scenen ombord


Jag & bror


Kata beach


Pa balkongen


Kata beach

Thailand tomorrow

Wätt dåligt med uppdatering från Mjärdevi. 
Ja då var det äntligen dags för resan till Thailand, vi åker imorgon och Peter (som ska bo hos oss och ta hand om kissarna) hämtar oss på förmiddagen och skjutsar oss till flyget, det ska bli grymt skönt att flyga från Norrköping. Synd bara att jag råkar vara hemma just nu och med andra ord sjuk, jag har känt mig rätt hängig sen i måndags men inte så sjuk att jag direkt har behövt att vara hemma men nu när jag tänker tillbaka borde jag kanske ha varit det ändå. Sjukdomen har liksom legat i bakhåll och attackerat så fort den sett sin chans när jag kommit hem och tagit det lugnt. Nu får jag sota. Förhoppningsvis är jag på bättringsvägen redan imorgon, det gäller ju att tänka positivt och vi har ju klarat oss rätt bra ändå kan man tycka, vi hade ju lika gärna kunnat ligga i maginfluensa och grejer båda två, men så är inte fallet. Bara en dunderförkylning, feber och lite härlig hosta som grädde på moset. Jag har mycket medikamenter hemma så jag äter allt som bara går.
Nu är det bara packningen som återstår, ska gå igenom lite sommarkläder och försöka så gott det går att göra mig sommarfräsch. Sugar Rose på tårna (ej mycket till naglar) och Baby Pink (från Aussie) på naglarna, blir nog bra om jag bara orkar fixa lite, känner mig matt av minsta ansträngning tyvärr. But hey! att vara sjuk i Thailand är väl inte så dumt ändå? värre att vara sjuk här hemma med ett kallt Sverige utanför dörren.

Kommer uppdatera någon gång från Thailand med lite pics.



Ha det gott för det ska jag ha!




take another little piece of my heart now, baby

Hemma från Motala och vi har städat och stojjat massor i lägenheten, varit ute och hämtat resväskor, sommarkläder och dylikt. Nu börjar det kännas att vi åker på fredag, veckan kommer att gå snabbt då jag jobbar till torsdag eftermiddag.

Nova var riktigt svårflörtad idag, iallafall när jag skulle hålla henne, hon blev ledsen direkt ;(, bara jag tittade på henne när någon annan höll grinade hon illa!, vad har jag gjort?? :) Här kommer bildbevis på detta.

Hon drar sig ifrån mig.


Innan hon börjar gråta.


Glad när farmor pratar med henne.


Så himla himla söt, bara 7veckor gammal.


Ha en bra kväll!



Bilderna


Såhär såg det ut innan, med nya vitvaror.


Våtrumsspackel


Målning med viktiga tillbehör


Färdigt resultat. Nu saknas bara hyllor på denna vägg.

RSS 2.0