november/december

Söndagen spenderas på stan där vi kollade in adventsbelysningen och krubban på Stora Torget. Min första tanke var: -Någon har stulit Jesusbarnet! Tills jag kom på att han inte är "född" ännu.
Det blev en lunch på Max och på eftermiddagen åkte jag och Julius på Bamsegympa, sista gången för den här terminen. Nästa år blir det Bamsegympa och simskola för Julius och Rasmus på våren och på hösten får båda småttingarna gå på Bamsegympa och Rasmus scouterna, det kommer han att älska.
 
Denna vecka ska jag hälsa på på barnens förskola tisdag och onsdag. Jag har inte varit där på jättelänge och det kommer barnen tycka är jätteroligt. På Rasmus avdelning har de Novemberljus på tisdag där alla barnen har gjort ljuslyktor och hängt upp utomhus. På onsdag bjuder Junibacken (Julius & Frejas avdelning) på fika så då blir det ett besök även där.
 
Nästa söndag tänkte jag se om jag får med någon från min familj på adventsgudtjänst.








Lite smått från PoP

Strumpbyxor med halkskydd under fötterna är så himla bra, konstigt att inte fler butiker säljer det i de mindre storlekarna. Jag har hittat röda från Lindex och nu såg jag att PoP hade i rosa. Perfekt! Vi köper i stort sätt alla barnens strumpor från PoP, för att de helt enkelt är de bästa. Det blev ett par nya vintervantar till Rasmus också.
 


 
 
 
 
 
 
 

fredag med tandläkare

Idag har jag varit hos tandläkaren och jag är inget stort fan av det måste jag säga. Hon var jättebra och snäll och lugn, torkade tårar samtidigt som hon slet bort tandsten. Man kan ju undra hur det såg ut när hon plötsligt sa: -jag ska bara torka bort lite blod från din näsa?!?.
Jag måsta laga en tand men har bokat in en tid i januari, känner att jag måste få lite andrum efter detta. Jag hade ingen aptit idag och åt mitt första mål runt 15 :/.
 
Jag ska jobba i Norrköping imorgon och är glad att jag kom hem skapligt från jobbet så att jag hann att maxa min eftermiddag med att vara fullt närvarande med barnen och gå till en lekpark med dom.
På söndag är det första advent och eventuellt åker vi in till stan en sväng.




Ny vecka

I fredags var jag på stan och fixade lite ärenden och köpte fina matchande tröjor till mig och Freja, jag älskar Lindex kollektion Holly & Whyte. Vi åt kvällsmat hemma hos svärmor och åkte sedan hem med trötta barn i pyjamas. I lördags började vi ta fram adventspynt och styrde och ställde med stjärnor och stakar. Rasmus älskar pynt och har redan klätt sin lilla gran i fönstret med både glitter, kulor och belysning. På eftermiddagen åkte vi till Daniel och Emma där även Jenny och Miche slöt upp. Vi beställde pizza och klädde ut oss till pirater med barnen och hade disco. Daniel hade köpt både discokula, färgade lampor och rökmaskin så vi var i riktigt bra discoform och barnen hade jättekul. Freja dansade till 20.00 då orkade de inte mer och det var dags för pyjamas innan vi satte oss i bilen och styrde hemåt.

Nu är Julius helt blöjfri om man bortser från nattblöjan som får vara kvar ett tag till. Det går över förväntan och vi har varit iväg på allt möjligt och han accepterar även toalett när potta inte finns att tillgå. Igår på Bamsegympan gick det bra och han känns så stor när han har kalsonger nu, lilla snutten.

Jag var med Rasmus på simskola i lördags och vi fick med papper om rekomendation inför återanmälan och vi provar att gå upp en nivå till Sköldpaddan istället. Kraven för den gruppen är samma som målen han ska ha uppnått i Baddaren vilket han har gjort. Jag hade ett pepptalk med honom efter simskolan då han hade varit så duktig så nu är han taggad till att prova nästa nivå i januari.

Igår kom morbror Micke hem till oss en sväng med lite grejer till barnen och fikade. Han hade kuddkrig med barnen och lyfte upp dom så de fick "gå" i taket så både Micke och barnen blev genomsvettiga av allt bus.

Denna vecka ska jag jobba även på lördag så jag laddar upp mentalt för en 6-dagarsvecka på jobbet. Snart är jag långledig över jul och jag längtar till en massa tid med barnen.

 




Tackkort!

Nu är äntligen tackkorten till bröllopet beställda. Idag är det 2 månaders sedan bröllopet och jag älskar att titta på bilderna och drömma mig tillbaka. Vilken underbar häftig dag!
Som gästgåva på bröllopet valde vi att skänka pengar som gick till vattenreningstabletter som för varje gäst renade ca: 300 l vatten och mässlingvaccin (140 doser) som gav 1 fullgott skydd till 70 barn.
Här nedan är några av favoritbilderna från bröllopet, dock är ingen av dessa bilder med på tackkortet så det får bli en överraskning i brevlådan.
 


 

Familjen först

Helgen har varit bra och det känns verkligen att vi har prioriterat familjetid och att bara vara. Micke och barnen kom och hämtade mig i fredags när jag slutade jobbet och det tyckte de var kul. Få komma in och kika hur det ser ut på mammas jobb, sitta vid mitt skrivbord, prova pennorna och få en liten rundvandring. Efter det åkte vi och handlade gott till helgen och jag köpte alldeles för dyra oliver över disk men de är såå sjukt goda att jag skulle kunna äta de som godis.

I lördags gick vi till pulkabacken och jag som trodde Freja var trött och ville sova bäddade ner henne i vagnen i en sovsäck. Så fort hon såg att killarna skulle åka snowracer efter vagnen blev hon pigg och skulle minsann ner så det var bara att hämta henens overall och låta henne åka i pulkan hela vägen till backen. Nu börjar det bli lite mildare igen och snön smälter så det var tur att vi passade på att åka lite. Vi tog en tur till Ikea på eftermiddagen och kollade efter ett nytt köksbord. Vi hur vuxit ur vårt så vi behöver ett större, så att vi kan få plats med maten på bordet också.

Familjen släppte av mig och Rasmus vid simhallen påvägen hem och han var så duktig på simskolan. Vi tog bussen hem och det tyckte Rasmus bara var kul.

I söndags gratulerade vi Micke på farsdag. Jag är sååå imponerad av honom och allt han gör för/med barnen. Världens bästa pappa. Jag hade beställt en print som jag tyckte var så passande och köpt en gul ram till.  Jag och Rasmus for ut på Tornby en snabbis och köpte en tårta och blommor också. Efter lunch kom barnens farmor, farfar och farbror hem till oss och vi fikade och var ute på långpromenad. Julius och jag åkte på gymnastik och denna gång gick det så bra, bästa gången. Julius har varit/är lite bångstyrig på gympan och tålamodet vid samlingarna är inte så stort.

Julius säger fler och fler ord för varje dag och även om de inte låter som ”de ska” berömmer vi honom och upprepar ordet så att han ska höra och se hur vi gör med munnen när vi säger just det ordet eller så tecknar vi och säger samtidigt. Fokus nu är att utöka hans ordförråd och även om han bara säger ett ord och knappt några 2-ordsmeningar är det mkt lättare att förstå vad han menar/säger.

Vi kämpar på med potträningen och de sista dagarna har det gått riktigt bra, några olyckor här och där men nu ger vi oss inte.

Idag har Freja varit på 1,5 årskontroll och fått vaccinationsspruta. Det hade gått jättebra och lilla damen väger nu 12.3 kg och är 84 cm lång. Hon hade fått stapla klossar, ritat och pratat lite, check på det! Nu ska vi vänta några veckor innan vi åker ner till stan och vaccinerar barnen mot vattkoppor, längtar!

Något annat som jag längtar till är att gå ner till 80% på jobbet. Det känns som jag är borta mkt från barnen och ofta när jag kommer hem på em/kvällen börjar Freja gråta för att känslorna svämmar över. Julius och Rasmus är också väldigt mammiga när jag kommer hem men det kommer bli stor skillnad sen när jag kan vara mer delaktig på hemmafronten och få gå och hämta dem varje dag på förskolan, längtar så mkt efter att få fler timmar tillsammans med mina hjärtan.






Babblarna-böcker

På Julius språkgrupp har vi fått mkt tips  om hemsidor, appar, böcker och jag följer även ett Instagram-konto som heter @teckensomstod. Där får man ett eller flera tecken varje dag.

Det finns böcker med Babblarna som är väldigt pedagogiska och passar väldigt bra som till Julius som har en expressiv språkstörning som gör att han inte kan tala. Längst bak i böckerna finns det teckenillustrationer för orden i boken. Ibland kan det vara lättare att prata ett språk som inte finns och Babblarnas språk bygger på ljudet i deras namn. Genom att härma deras sätt att prata så tränas förmågan att använda betoningar och melodi i språket.

Jag har varit i kontakt med kommunen och undersöker just nu vår rätt till extra stöd på förskolan nästa år då barnen kommer att gå 30h/v istället för 15h/v som nu. Jag har även pratat med Julius pedagoger som skulle titta närmare på detta.
Igår hade Lena (en av Julius pedagoger) gått till biblioteket med BARA Julius och lånat böcker och det gjorde mig så glad och varm i hjärtat.





Gluggen

Första tanden är tappad och det var riktigt stort för Rasmus. För Micke och mig med när vi smög in som tandfén efter att Rasmus hade somnat och bytte tanden mot en guldpeng. 




Långhelg

Så himla lyxigt med långhelg. I fredags åkte vi till Kolmården (Halloween) och vi delade upp oss eftersom det var lite spökligt på vissa ställen. Jag och småbarnen höll oss till Bamses värld och åkte lite karuseller medans Rasmus och Micke var runt i övriga parken. Det var några minus ute och vi var påpälsade med vinteroveraller och grejer.  

I lördags var Rasmus på simskola och efter det åkte vi på 50-årskalas då Peter fyller år på torsdag denna vecka.

Söndagen blev en fixardag och vi var ute och lekte med barnen, plockade ordning i garage, bakade pepparkakor och jag och Julius var iväg på gympa. Julius kan säga Arvid nu! Lilla hjärtat :).












Det snöar

Kunde inte motstå att köpa denna vinteroverall till Freja. Killarna har likadana mörkblå från förra året som jag tror passar även denna vinter, hoppas!




RSS 2.0