Lördag med fint väder

Rasmus och jag bakade cornflakeskakor med choklad över och de blev väldigt goda. Ska lägga ut receptet här någon dag. Framåt eftermiddagen åkte vi till Valla och barnen busade och vi var inne hos getterna och kaninerna och gav de lite knäckebröd och morötter. Rasmus blev så glad när det lilla marsvinet Alexander ville komma fram och äta av moroten som Rasmus höll i. Hästarna hade de precis tagit in så jag och Rasmus gick genom stallet och kikade lite på dem. Rörde ingenting och trots de få minuterna vi var där inne märktes det tydligt på Rasmus att han blev dålig. Hosta, nästäppa och kli i ansiktet (näsa, ögon). Det blev snabbt in och ut hos de andra djuren sen. Jag tror det är höet han reagerar på och nästa gång vi ska med killarna till Allergicentrum tar vi nya pricktest.

Nu har killarna ätit kvällsmat och Rasmus har smaskat i sig lördagsgodis. Nu är han mkt bättre med allergin och ju längre bort vi kom från stallet och djuren märktes det skillnad.

Ja just det, vi ska byta bil också.








Fredag

Känner mig inte helt på topp. Krämpor lite här och var och ibland känns det som kroppen säger ifrån. Som alltid vill jag för mycket men idag får vi ta en hemmadag. Julius sover och jag och Rasmus fikar på äpplebåtar och yougurt. Älskar mina nya småskålar som egentligen är värmeljushållare från Ikea. De är så gulliga och allt smakar så mkt bättre i dessa.




Vecka 37 & taktilmassage

Strålande väder ute och Micke är ute med killarna. Strax blir det ett besök på nyöppnade City Gross och klockan 16 har jag massagetid med barnmorska Åsa Österberg. Detta blir nog fjärde gången denna graviditet men också det sista tillfället, det börjar liksom dra ihop sig lite och snart kan förlossningen vara på intåg. 
Igår morgon/förmiddag hade jag jätteont i magen. Ihållande smärta i flera timmar som inte gav med sig förens jag tog 2 alvedon och la mig i sängen för att vila. Nästan så Micke stannade hemma från jobbet men efter jag hade sovit med Julius i närmare 2 h kändes allt bättre. 
Dags att packa en mellisväska och så får jag också lite frisk luft. Ikväll tar jag bussen hem från massagen, helt ok tycker en gammal bussvan Motalatjej.




Middag på stan

Middag på Ghingis med Emma ikväll och det var så trevligt. Maten där är såå himla god och vi pratade konstant och åt hela tiden. Åt lite för mycket, det blir att knapra Novalucol inatt. Vi var runt på stan en timme först och klämde på bebiskläder och bara njöt av att kunna gå obehindrat fram utan barnvagnar och grejer. Ibland behöver man verkligen några timmar "för sig själv" för att inte glömma bort sig själv under småbarnstiden och bara få en chans att ladda batterierna. 
Besöket hos barnmorskan gick bra och blodtrycket var bra och hjärtljuden lät som de skulle. Jag har samlat på mig endel vätska och gått upp snabbt o vikt så ska tillbaka nästa vecka för en snabb koll. Christina tyckte att min mage var så fin och det var lätt att se hur bebisen låg bara genom att titta på den utan att känna. Komplimanger är ju alltid uppskattat, speciellt när man känner sig stor som ett hus och nästan väger 88 kg!





Bm + fika

Jag och Julius har precis ätit lunch och det är så skönt att han har slutat med barnmatsburkarna. Han totalvägrar (och ibland förstår jag honom) så nu är det bara hemlagat som gäller. Han är väldigt öppensinnad just nu så vi kör all in så han får prova allt i hopp om att han inte ska bli så kräsen sen. Och han äter och smaskar i sig det mesta. 
Om en stund kommer Birgitta och Peter hit och ska ha killarna i eftermiddag då jag har tid hos bm kl 15. Nyss bestämdes en spontanfika/middag på stan med Emma ikväll så jag ska möta upp henne efter barnmorskebesöket, trevligt!

Lillasysters miniKånken aka skötväska är packad och redo med miniblöjor, ombyten och andra viktiga saker ❤️.







Vecka 36 och ctg

Har inte kännt bebisen mkt det senaste dygnet och har i stort sett legat vaken hela natten och buffat på magen. Efter en varm dusch imorse tyckte jag att jag kände ett knä eller en fot. Pratade med förlossningen och fick komma upp för att kolla en ctg-kurva. Väl där såg allting så bra ut och hjärtljuden lät bra. Höll på att somna i sängen däruppe till ljuden av lillasysters ❤️-ljud. Kände henne flera ggr och nu har hon fortsatt att buffa runt inne i magen. Inte många veckor kvar nu och eftersom hon är fixerad och har det trångt är ju inte rörelserna riktigt på samma sätt längre. 
Just nu sover Julius och jag och Rasmus ser på "Dumma mig 2". I eftermiddag ska vi åka hem till Nadja en sväng och fika och leka lite med barnen och innan dess blir det lunch här hemma och ett snabbt stopp i Hjulsbro. Har nämligen hittat en röd vindfleece från PoP i strl 86 (nyskick via Blocket) till J. De röda och marinblå säljs inte längre under denna säsong på PoP och jag är inte så förtjust i de andra färgerna. Rasmus har precis fått en ny röd och det är ju alltid kul att matcha killarna. Har kommit på att det kan vara ett smart drag att köpa lite mer röda ytterplagg i framtiden så har lillasyster lite att ärva.




Triss i gosekaniner

När vi väntade Rasmus köpte jag en sådanhär gosig kanin (den ljusa) från Molli Toys till honom som vi hade med till bb. Även Julius fick en likadan (fast brun) som han har i sin säng varje natt. Det har blivit en tradition så självklart köpte jag en grå till skruttan som jag ska packa ner och ta med i bb-väskan.




Lördag på stan

Idag mötte vi upp Jenny och Lova på stan och var runt lite, blev ett stopp i leksaksaffären med barnen och sedan lunch på Steves. Ingen äggfri mat på barnmenyn så Julius fick äta bulgur och kycklingspett, fungerade också. Efter lunch ville Rasmus gå in i kyrkan så det gjorde vi och tände varsitt ljus från pojkarna till morfar som nyss skulle ha fyllt 60 år och som de tyvärr aldrig hann att träffa ;(. Jösses vad jag saknar min pappa ibland och skulle så gärna vilja lära känna honom nu när jag är vuxen och kunna bjuda ut honom på en lunch eller fika och göra något tillsammans ❤️.

Jenny köpte chokladpengsmedaljer åt barnen och anordnade en "skattjakt" utanför kyrkan. Rasmus är helnöjd med dagen och just nu är vi hos barnens farmor där vi stannar på middag.





Torsdag

Lugn förmiddag hemma då Julius tog ett vil på närmare tre timmar. Vi andra var inte sena med att hänga på, så vi sov gott fram till 12. Hämtade Rasmus på dagis och sedan for vi till barnens farmor där de tillbringade eftermiddagen samtidigt som jag och Micke tog en eftermiddagsdate. Vi åkte och kollade på nya Ducati Scrambler och dreglade lite över andra schyssta modeller såsom Hypermotarden. En fika intogs på Waynes och sedan passade vi på att köpa lite strumpor och en heldress/pyjamas till lillasyster. PoPs strumpor är de enda som sitter kvar på foten, så det blev några sådan par i de minsta storlekarna. Hittade en jättefin pj på Lindex med övervikbara (??) ärmslut och benslut. Har bara sett det på overaller förut men perfekt på en tunn bomullspyjamas också. Rasmus fick 2 nya filmer och Julius en supergullig gosetvättbjörn (passar fint i hans rum ;) ).
Middag hos Birgitta och sedan for vi hem med trötta barn.




Fifty shades

Filmen igår var bra och jag längtar redan till uppföljaren. Dock hade jag hellre sett Matt Bomer som huvudrollsinnehavare men han kanske inte är lika bra skådespelare som Jamie Dornan. Innan filmen träffades jag och Jenny på Steves och käkade lite och till min förvåning hade Jenny köpt blommor till mig och fina dofttvålar, så himla gulligt och "bara för att jag är gravid" så snällt gjort. Kändes som om hon och jag var på en riktigt date, haha.
 
 
 

Bra tisdag

Idag kom Maud och grabbarna hit på ett spontanbesök efter dagis. Så kul att ses, var allt för länge sedan sist och denna gång gick det bra med de stora pojkarna också. Och de måste lära sig, det finns bara en Hulken ;). 

Jag har tvättat bebiskläder och helt plötsligt fick jag mms av mamma med denna bild. Det börjar bli så verkligt nu och snart är flickan här och hon ska få ha strumpbyxor med volangstjärt, det är ju ett måste ❤️.

Imorgon har jag en date med Mr Grey (och Emma och Jenny) och det ser jag fram emot.








Bebiskläder

Det blir mkt rosa. Det bara blir så. Jag har iaf gått igenom Rasmus och Julius kläder i de första storlekarna och tagit fram det som flickan kan använda. Det är mkt neutrala färger såsom grått, vitt, beiget och brunt men även lite ljusgrönt och lite marinblått. Då känns det extra roligt att matcha med lite mer flickiga plagg samtidigt som det är kul att hon använder pojkarnas bebiskläder ❤️. Jag har visst en förkärlek till små koftor och har även köpt en egen bomullsfilt till henne med massa små rosa och grå miniankor från Åhlens (och en matchande body). Baseballjackan är bara såå fin och snart börjar det bli dags att tvätta igenom kläderna och filtarna.
Av mamma har vi fått en vit overall/åkpåse, en sådan som är hel nertill och som man kan dela med dragkedja för att tex kunna sätta fast bältet i babyskyddet, mkt fiffigt.








Kalassöndag

Igår var jag och Rasmus på Alfreds 4-årskalas med djungeltema och det var ju passade att han hade sin tigerdräkt att ha på sig. Jättekul kalas med massa gott och efter kalaset åkte jag ner till stan för en söndagsfika med tjejerna. Vi skulle ha blivit 6 st men efter lite sjukfrånvaro och två som glömde (?!?) blev vi bara 2, men det är mysigt det också, kan man sitta och prata i lugn och ro ;). 




Bänkskivan på plats

Jag är så himla nöjd med tvättstugan. Man tillbringar mer tid där inne än man tänker på och då är det ju kul om det känns fint. Nu ska bara ett eller två hyllplan upp och en granitgrå nålfilts/trädgårdsmatta.




Äntligen lördag

Jag blev bortskämd med massor med fina blommor av mamma och Jenny som var här och hälsade på igår. Mamma och jag lagade lunch ihop och på eftermiddagen fikade vi på morotskakan som jag och Rasmus hade bakat dagen innan. 

Solen skiner idag och jag och Rasmus gick en promenad för att söva J i vagnen, vi behövde inte gå långt så vi vände såfort han hade somnat och ställde honom på altan så fick Micke vakta honom. Jag och Rasmus har varit ute en bra stund i en lekpark och det var så skönt att sitta på en bänk med solen i ögonen.

Nu är Uncle Mike här och Micke och han färdigställer tvättstugan med bänkskivan mm.
Jag och Rasmus ska äta lunch, jag är hungrig som en varg!




Vecka 35 och ÖF

Precis hemkommen från öppna förskolan i Ekholmen. Julius tyckte det var jätteroligt och vi var med på sångstund och barnen lekte bra. Julius orkade vara vaken till 12 tills vi satte oss i bilen och nu sover han på altanen nerbäddad och gosig i vagnen. 
Jag vaknade med rejäl foglossning idag men hade på förhand bestämt att vi skulle åka så då blev det så. Kul för Julius och träffa lite barn i sin ålder och träna lite inför dagisstart i maj. Nu har jag om möjligt mer ont och har svårt att gå så det får bli en lååååångsam promenad till dagis om en timme. Nu ska jag passa på att lägga mig och vila en stund.




Tvättstugan på G

Snart är tvättstugan klar och jag längtar! Kommer bli så fint. Våra projekt brukar ta lite tid men det brukar bli bra i slutändan, mycket tankeverksamhet bakom.
Här ser ni den färdigkapade bänkskivan som ska på plats i helgen.




Foton på vägg

Nu har jag äntligen framkallat bilder och längtar tills jag får hem dom. Det är våra favoritvardagsbilder från 6 månader bakåt i tiden. Mkt dubbletter beställdes så att vi har några att ge bort och i framtiden är tänkt att vi ska göra varsitt album till barnen med foton. Vi har en vit vägg i hallen på nedervåningen mellan kök och vardagsrum som jag tänkte göra lite mer personlig och därför har jag formaterat om många bilder till kvadratiska bilder vilket jag älskar. Dessa ska sen hängas upp och jag kommer använda mig av stålvajer och gardinklämmor från Ikea.





Fixerad

Lillsnuttan är fixerad, och som en liten astronaut ligger hon redo för nedsläpp. Allt såg bra ut hos bm idag och jag fick godkänt på alla prover. Sf-måttet ligger på 32 cm och är helt i sin ordning.

Måndag

Känns så konstigt att det är måndag jag är alltid så veckovill. Micke är ledig så vi tog en tur till Norrköping och har ätit lunch där och varit runt lite. Var inne på Mio och kollade på en soffa (en mindre) till nedervåningen men efter lite rådfrågning med butiken kommer vi bygga om vår befintliga gula soffa istället då den är byggbar och vi kan göra den mindre, vilket vi behöver när vi bygger om vardagsrum/matsal.

Rasmus har fått bestämma middag tills ikväll och han har önskemål om broccolisoppa så det ska jag laga sen och så äter vi lite baguette till.

Tankar inför

När jag besökte förlossningen för blodtryckskontroll häromdagen kunde man ju trott att man skulle fått lite hög puls inför vad som komma skall men tvärtom! Jag kände ett inre lugn och jag vet att alla barnmorskor och sköterskor är så snälla och lugna. Rummet hade dunkel belysning och man hörde det sövande "surret" som låter på sjukhus. I stundens hetta sen kommer jag ju ge f_n i det surrandet, mysbelysningen och den mjuka sängen som inte kommer kännas ett dugg mjuk då men ändå, jag känner mig riktigt laddad och längtar till förlossningen och att få träffa lilla skruttan. Spännande att se hur allt drar igång denna gång, känslan när vi sätter oss i bilen och kör in, veta att vi kommer hem och blir fem i familjen ♥. Tjusningen med det oskrivna bladet och att få uppleva detta tillsammans med mannen jag älskar över allt annat. Denna gång ska vi nog ta lite fler bilder tror jag, kanske filma en snutt också, haha!

Lördag

Idag har jag mått lite bättre. Ryggen värker inte lika mkt men huvudvärken och nackvärken sitter i. Jag var ute en timme med killarna förut och det var så skönt att få lite sol och frisk luft. Vi hann in precis innan det började regna.  Micke har jobbat några timmar och för en liten stund sedan åkte han iväg på galej. Micke badade och fixade med pojkarna ikväll och nattade Julius som somnade som en stock i sin säng.
Jag och Rasmus har myskväll och har poppat popcorn och ser på Toy Story 3, fullt med kuddar, täcke och filtar i soffan.




Vecka 34 och blodtryckskontroll

På order av min barnmorska som jag pratade med i eftermiddags blev jag tvungen att ringa förlossningen då jag inte har mått så bra de senaste två dagarna. Så nu ska jag in för kontroll av blodtryck mm.


Update: Alla värden såg bra ut och lillans hjärtljud kontrollerades också med hjälp av ctg. Troligtvis är mitt allmäntillstånd inte på topp just nu och det har varit väldigt slitsamt när Julius har varit så sjuk och så kraschen in i soffbordet på det ❤️. Hoppas denna hemska huvudvärk ger med sig och att ryggen och nacken slutar att värka. 


Matta och filt

Nu har jag köpt en ny matta att ha under nya gruppen och jag tror det kommer bli bra. Passade även på att beställa en till ullfilt då den grå vi har används flitigt här hemma och lillasyster kommer behöva en egen. Dock får hon ärva den grå med ugglor på som Rasmus fick när han var liten och som Julius använder nu så får Julius en ny istället. Den var ju så grön och fin. Perfekt filt och lagom storlek att ha med sig i vagnen och lite överallt.




Akuten

Snart har vi klippkort på akuten. Julius stod (!!) bredvid soffbordet, snubblar till och dyker med huvudet rakt i kanten på soffbordet. Världens jack genom hela ögonbrynet och blodet forsade. Beställde en ambulans först då jag inte hade någon bil just idag (!) men Micke var snabb med att kasta sig in i bilen och komma hem istället, så jag avbokade bilen. Jag tejpade ihop honom så gott jag kunde och nu är vi strax framme på akuten för att ev sy ihop honom eller tejpa om det bättre.


Update: Det gick snabbt på akuten och de tejpade om Julius mera. Skönt att det inte behövde sys. Jag fick beröm för att jag hade tejpat och tvättat honom hemma och det kändes väldigt skönt att höra. Sen Rasmus ramlade in i det soffbordet för 1 år sedan och vi fick åka och tejpa ihop honom också har jag varit redo med tejpstripes ifall något skulle hända. 




Jules is back on track

Julius är tillbaka, och verkar inte ha haft något ont alls idag och febern är helt borta. Man märker på honom att han har att ta igen och leker gladligen med sina leksaker, går och springer och busar. Det är så skönt att se honom som han brukar när man mitt i en sådan vecka som vi har haft tror att han aldrig ska bli sig själv igen. 
Jag började läsa Snövit för Rasmus ikväll och ångrade mig ganska snabbt in i boken, hade helt glömt vad den handlade om. Tänkte bara att det var en prinsessa med 7 små söta dvärgar, men när jag läser högt att drottningen vill att jägaren ska döda Snövit i skogen med en kniv eller slå ihjäl henne kändes det inte så lämpligt längre. Vi tar en annan bok imorgon och hoppas han har glömt bort denna.

Matgruppen

Här ser ni en bild på nya matgruppen. 4 stolar än sålänge men fler är på G. Vi är jättenöjda med bordet från EM och det känns verkligen både nättare och lättare, gillar de runda formerna.




Det går åt rätt håll

Julius mår bättre trots att magen är helt paj av penicillinet. Han har sovit ganska bra inatt men blev orolig och ledsen vid 03 så Micke sov med honom i Julius rum. Julius har varit mkt piggare idag på fm och har gått runt här och kunnat leka och pyssla med saker, så himla skönt att se ❤️. Det har verkligen varit en tuff vecka och jag känner mig slut som artist.

Rasmus första natt utan nappen gick över förväntan och utan tårar. Vår stora lilla pojke överraskar oss gång på gång.
På leksaksaffären igår vill han köpa en stor elefant så det blev ingen actiongubbe. Kärleken till djur han har kommer aldrig gå ur ❤️.



Inte bra

Julius har skrikit natten igenom och hela morgonen. Misstänker biverkningar på nya penicillinet (magsmärtor, diarré, illamående) och det gör de här på US också. De byter ut penicillinet direkt och har nu gett honom alvedon och Ipren samtidigt, vi ska tydligen ge honom det ihop nu framöver för att få ner febern som inte ger med sig istället för att alternera var tredje timme.
Jag har precis fått i honom lite mat och nu har han knoppat i vagnen, han är helt slut. De har tagit nytt stick i fingret på honom också för att se så att infektionsvärdet har gått ner. Väntar på svar på det och sen hoppas jag på att vi får åka.

Update: De bytte inte penicillinet ;(, vi ska åka in imorgon igen om det fortsätter och inte har blivit något bättre. Sänkan var idag 84, så värdet har sjunkit något.



Nu är napparna lämnade

Nu har vi varit i skogen under ekorrarnas träd och lämnat napparna. Vi ropade till napparna: -Hejdå nappen! 
-Tack nappen! -Du var god nappen!


Bältesstol

Om några månader byter Rasmus stol i bilen till en framåtvänd bältesstol och den kommer vi placera i mitten bak. Efter noga övervägande (!) föll valet på denna. Den heter Concord Transformer T och har fått mkt bra omdömen i diverse tester. Den är utrustad med sidokrockskydd och det går att justera stolen på både höjden och bredden.




RSS 2.0