Gos med Albin


Angripen av hund!

Nämnde jag att jag (läs vi) blev angripna av en hund igår?!? Jag, Micke och Emma var ute och gick med vagnarna när jag i ögonvrån ser en hund kuta ut från ett hus. Jag hann att tänka, -oj, det ser ut som det inte finns något staket. Det fanns det inte heller utan den stora (läs lilla) hunden sprang rakt emot oss och skällde. Jag som är hundrädd flög rakt in i Emma och försökte ta skydd, Emma hade upp benet i försök att sparka den och den försökte bita Micke i benet, helt hysteriskt alltså! Vad gjorde då ägaren?? Jo, han stod kvar strax utanför sin bostad och ropade på hunden (som inte lyssnade för den hade fullt upp med att döda mig), det konstiga var att ägaren sa inget till oss när han såg vad som hände?!? Dåligt. Nu är jag inte ett dugg mer hundrädd, hmpf! Tur att barnen låg i sina vagnar och inte gick bredvid.

Jag tror det var någon typ av en sån här hund...

Torsdag

Trots kraftig blåst gav jag mig ut på en promenad. Solen sken ju trots allt. När jag hade gått i ca 10 min försvann solen och det började regna, just my luck. Fint smått regn som piskade på kinderna när det blåste.

Det slog mig just hur stor Rasmus har blivit, sitter själv i sin matstol och äter majskrok och kämpar med att få i sig vatten genom sin nya pipmugg. Annars går det väldigt bra med maten nu, han älskar gröt och alla möjliga fruktpureer. Lagad mat och youghurt är inte fel det heller.

HM spring

Massa fint i HM:s vårktalog.

Morgonfrisyr Plupp

Imorse när jag gick upp och såg mig i spegeln var det denna figur jag började tänka på. Kommer ni ihåg? Har ni läst böckerna om Plupp?

Barnmat - Spagetti & Köttfärssås

Överambitiöst??

Igår provade Rasmus en burk spagetti & köttfärssås, han gillade det skarpt och slukade en halv stor burk. Då började jag fundera på att göra egen köttfärssås till honom istället. Det kan väl inte vara så svårt? Och det var det inte heller. Jag har kokat ett lass nu på morgonen som jag sen kommer att frysa in, mkt praktiskt.

Jag använde mig av:

500 g blandfärs
1 gul lök
2 stora morötter
1 palsternacka
1 hel tomat
i burk krossade tomater
Tomatpure
1 dl rapsolja
Oregano
Vitpeppar
Pasta

Jag kokade allt, (färsen för sig, rotfrukter för sig och sen pastan.) Hällde sen ihop allt i en kastrull, sparade lite kokvatten och hällde på ca i dl rapsolja. Rasmus har redan provsmakat och det verkar gå ner :).


Julen 2011

Vi har haft en jättebra första jul med Rasmus. Han har fått massa fina paket, mycket leksaker (som låter!), kläder, pengar och böcker.
Även jag har fått julklappar och av Micke fick jag en jättefin rund gratängform från Gerbera och söta plåtburkar (jag är lite svag för sånt). Ett halvårs prem. på Corren av svärfar var inte helt fel heller :). På bilden ser ni Rasmus frack som han har fått av mormor i present.


Rasmus ett halvår♥

Idag blir Rasmus 6 månader, ett halvt år. Det känns som om han kom igår samtidigt som det känns som om han alltid har funnits där, konstigt. Är det för att mitt liv blev så mkt mer berikat när denna lilla kille kom? Det går inte beskriva i ord hur det känns att ha ett mamma-♥.


At this moment

Mys hemma hos Emma och Daniel. Nygräddade våfflor med hjortronsylt och varm choklad.


Rådjur?

Idag har vi haft en riktig mysdag hela familjen. Imorse när Rasmus vaknade vid 06.00 tog jag upp honom och lade honom mellan oss i sängen. Han somnade om till 08.00, och det var så himla mysigt att ligga och snuffsa honom på huvudet. Runt lunch åkte jag iväg till Ikano (själv) och fixade lite småsaker. Var inne på Åhlens för att köpa sängkläder till Rasmus och där hittade jag även världens gosigaste kaningosedjur. Jag var tvungen att köpa den och jag vet inte om det är jag är Rasmus som är mest glad för kaninen ;). Till mig själv köpte jag mascara, hårsnoddar och sminkväska med bambi på! Det är mycket rådjur/bambi just nu och klänningen som jag tänkte ha på julafton har rådjur på hela kjolen!?!




Här ser ni skymten av Rasmus nyinköpta tjockare vinteroverall, ingen tvekan om att han kommer att synas iaf.

Nytt till "barnrummet"

Har köpt lite förvaringsmöbler till Rasmus "rum" (läs vårt vardagsrum). Helt ok för oss att ha i vardagsrummet nu och kommer bli jättefint i hans kommande rum. Den vita kistan har lock och den kan han använda som bänk att sitta och busa på senare :).
Idag har vi varit på Öppna Förskolan och sjungit på förmiddagen. Det var rikigt mysigt och idag var det ganska många bebisar där. Nästa år ska vi byta grupp och gå på torsdagar istället och den gruppen är för barn mellan 6-12 månader.
Snart kommer Micke hit och fikar lite, han ska även hjälpa mig skruva ihop Rasmus matstol som har blivit liggandes i en kartong under sängen!

Julklapp redan?

Rasmus fick en förtidig julklapp idag, tackar tackar ♥.

lördag

Det är julafton nästa helg, konstigt. Vi har blivit bortskämda två år i rad med att ha en riktigt kall och vit jul men åren innan dess var gräsmattorna gröna som nu. Vad jag vet skulle det ha snöat hela helgen men än sålänge har det inte kommit annat än regn.

Igår var jag och Rasmus i Jägarvallen hela dagen och umgicks med Tina, Maud och tillhörande bebisar. Tina bjöd på lunch och supergott fika. På kvällen kom Daniel, Emma och lilla Nova hit och hade fredagsmys, väldigt trevligt :).
Idag är det fullt ös ute på Ikano och jag stannar hemma, det kan nog vara rent ut sagt farligt att åka dit en dag som denna, (helgen innan jul). Vi ska träffa Emma och Nova en sväng sen och vi kommer säkert ge oss ut på en promenad i regnet.
Måste fundera ut en efterrätt till nyår också. Jag såg reklam inför nästa "Leilas söta jul" som visas på onsdag och hon ska göra deserter så jag kanske kan snappa upp något därifrån.

Kaffemaskin

Det är väldigt hett med kaffemaskiner/kapselmaskiner, you name it. Vi har ingen men om jag skulle få för mig att köpa en skulle jag köpa denna variant. En kapselmaskin med separat mjölkskummare. Denna heter Nespresso Citiz & Milk D120.

prickigt & randigt??

Idag kör vi mönstrat, all in!

Shopping

Idag har vi haft en heldag på stan och köpt alla julklappar. Så himla skönt att ha det klart och hela bilen var full med påsar när vi var klara. Rasmus har varit hemma hos sin farmor och myst och varit ute på promenad. Imorgon ska jag och Rasmus åka till Motala för att gratulera Rasmus mormor som fyller år.
När Rasmus döptes fick han den andra boken i denna Elsa Beskow-serie, vi vet att Rasmus farmor har köpt den första boken så idag köpte vi nr 3, så nu har han alla. Vi kommer läsa mkt sagor framöver ♥.


Babysim!

Idag har vi varit på babysim och Rasmus fick göra "vattenkannedyk", jätteduktig var han. Micke var med och tog lite bilder och filmade när vi plaskade runt.


Ducati till lilla garderoben


Vår första julgran ♥

Micke och jag har aldrig tidigare haft julgran tillsammans men i år är det premiär. Det är så mysigt att börja skapa traditioner nu när vi har Rasmus. Jag har pysslat och knåpat med lite pepparkakor där jag skrev våra namn, inkl kissarnas ;). Granen är av plast men den är fin ändå. Jag hade självklart helst velat ha en riktigt gran men eftersom vi har "en katt för mkt" tar vi inga risker.

Fin i pälsmössa ♥


Feeling sick

Har kännt mig lite risig idag så jag ställde in med brorsan. Men gullig som han är ringer han och frågar om han ska köpa med sig lunch till mig och det ville jag ju gärna. Kyckling och ris från Chili Lime, det var riktigt gott! Jag sa att han fick komma hit på egen risk men framåt dagen nu har jag kännt mig bättre, har t.o.m orkat mig ut en liten sväng. Micke hjälpte mig sätta ihop Rasmus gåstol som han fick av mamma i doppresent, och det blev riktigt bra. Rasmus gillar den skarpt. Det är en stol av märket Crescent som man även kan göra om till gunga/vagga.


Jumpsuit

Denna heldress till Rasmus har varit slut ett bra tag men nu har jag äntligen fått tag i ett exemplar via KappAhls onlineshop.

Torsdag

Hade tänkt att skriva några rader igår kväll men jag var helt slut. Jag var iväg och körde Zumba på Collegium på kvällen och det var JOBBIGT, shit säger jag bara.
Idag händer inte så mkt, jag och Rasmus ska ha en hemmadag och imorgon kommer Micke (bror) hit och umgås med oss lite. På måndag ska jag följa med mina kollegor och äta jullunch och det ska bli jättetrevligt att träffa alla igen :).
P.s Rasmus gillar inte mangopuré, han blundar och ryser när han smakar det. D.s

Vecka 49?

Precis kommit hem från Öppna Förskolan där vi har sjungit och dansat. Jag har fått i mig lite lunch (frukost?) och nu ska jag bege mig till Maud. Ikväll vankas det mys hemma hos Emma och Daniel.

Idag inviger jag de fina knästrumporna jag fick i present.


2:a advent ♥

Tjejerna kommer runt 14 och jag har massor med fika redo :). Bla pepparkakscheesecake, brownies, lussekatter, hallonmoussetårta (sen igår) och drömrulltårta med daim. Hoppas de inte har ätit innan ;p.
Just nu sover Rasmus i vagnen ute och när han vaknar ska vi prova lite lunch, det blir morot och potatis & majs puré.

Guldnonstop!

Storasyster har äntligen hittat guldnonstop, så ikväll gjorde vi en beställning. Vi köpte flera påsar på en gång så man har ett litet stash :). Lite cupcakesformar slank med i beställningen också nu när jag har min nya fina "Hello cupcake" bok som jag fick av Daniel och Frida i födelsedagspresent.
Dessa finns att beställa på strosselannat.se.


3 december 2011

Jag har haft en jättebra födelsedag, en av de bästa! Igår åt vi lunch med fina vänner och av de fick jag en innestående fika + lunch. På kvällen hade vi barnvakt för första gången, det hade gått bra och det var nyttigt för alla parter. Micke och jag var ute och åt god middag på Olympia. Idag har firandet fortsatt och min familj har varit här och jag har fått fina presenter. Mössa, vantar, knästrumpor, Leilas nya kokbok och pengar! Nu ska jag unna mig nått ;). Av Micke har jag fått påfyllning av min favoritparym, Fantasy och ett jättefint Tomas Sabo halsband.

Jag inledde dagen med att köra ett fartfyllt Zumbapass på Collegium. Zumba är helt min grej, så sjukt roligt och bra musik som man blir peppad av. Nu var det ju ett bra tag sen jag tränade så jag lär inte kunna gå imorgon! ;). Jag skulle kanske tagit det lite lugnare under passet än vad jag gjorde.
Imorgon fortsätter kalasandet och tjererna kommer (inkl. Cat som är i Australien!? ;)) hit och fikar, hoppas Rasmus är på bra humör nu bara.

1 december 2011

Sista dagen som 27-åring idag...känns helt ok. Idag har vi varit på Öppna Förskolan där bibliotekspersonal höll i lite info, Rasmus fick två böcker, mycket snällt. På eftermiddagen bjöd Linda på fika och ett stort plus i kanten för fruktsallad :).
Imorgon börjar jag dagen med att åka till stan för ett frisörbesök, ska ta en snabbis in på PoP och Handplockat också är tanken. Efter det ska hela familjen äta lunch med Emma, Daniel och Nova på P2 GolfInn restaurangen i Mjärdevi och på kvällen har vi bokat bord på Knif & Gaffel, en fullspäckad härlig dag står på schemat :).
Ikväll åt Rasmus gröt med lite mer entusiasm än tidigare, kanske päronpuren som har gjort det till en mer positiv upplevelse.

RSS 2.0