God fortsättning!

Julhelgen är över och vi firade både i Motala och hemma. Rasmus insåg vem som var tomten och var lite bekymrad över det, nästa år får vi ha bättre förklädnad ev ta in en extern tomte. 
Freja och jag rockade likadana kläder och det var kul. Alla nöjda och glada och det var kul att Micke kom hem till oss på juldagen och åt lite mat och busade med barnen.
Freja har för tillfället dubbelsidig öroninflammation igen (6 dagar efter avslutad penicillinkur) och vi har även fått påhälsning av någon form av kräksjuka. Det sistnämnda har gjort att jag har svårt att ens tänka på mat och knappt öppna kylskåpet så nu är all julmat bortskänkt och infryst. Jag går i tankarna i att bli vegetarian eller iaf minska köttkonsumtionen och ev bara äta fisk.
Jobbar imorgon och är sedan långledig till den 9/1 med avbrott för trettondagen. Jag älskar den här bilden på mig och Annie, mkt skratt blev det då!
Jag ser fram emot 2017!
 



Det närmar sig jul

Nu är det inte långt kvar till julafton och julledighet. I helgen som var hade Rasmus avslutning på simskolan och vi köpte tre märken som han hade klarat av, till dessa valde han en blå sköld att fästa dem på. Birgitta och Peter var hemma med småbarnen så att både Micke och jag var med Rasmus i simhallen.

Julius har lekt en del med Arvid och de är så söta tillsammans. Anna hade bakat pepparkakor med dem häromdagen och idag när jag gick till jobbet grät Julius efter Arvid i hallen. Han tog t.o.m på sig Rasmus mössa och mina stövletter (endast) och var på väg ut genom groventrén för att gå hem till honom.

Innan Micke kom iväg med kidsen till förskolan hade Julius rymt på springcykeln och hunnit köra 2 varv runt lekparken med Rasmus springandes i hystteriskt skrattanfall efter honom. Jag undrar hur det ska gå i januari när jag ska lämna de alltså...

I söndags var jag, Anna, mamma och Jenny på julkonsert med ”Peter & Matilda”. Konserten var över förväntan och jättemysig.

Vi köpte en julgran i lördags och det blev en kungsgran från samma ställe som förra året. Vi var så nöjda då och årets gran och jättefin. Kidsen var med när vi köpte den och sprang mellan granarna och busade.

Alla julklappar är klara men det blir säkert något litet man kommer på i sista sekund. Julafton tillbringas hemma hos Jenny i Motala och på juldagen kommer Mickes familj hem till oss. Nyårsafton är inte helt bestämd ännu men troligtvis blir vi hemma hos oss med några vänner. Anna och Jonas kommer över på lite kvällsmys i mellandagarna och det ser jag fram emot ♥.








Behind the scenes

När Rasmus var liten försökte vi fotografera honom själva för att ha som julkort till släkt och vänner, det gick åt pipsvängen och blev inte alls bra. Har aldrig försökt igen sedan dess förutom idag. Och nu med 3 barn. Kan ju säga att det blir inga julkort från oss i år heller 😂🙈. 









Ledig fredag

Började dagen med att åka till simhallen med killarna. Freja fick en tid på VC då hon har skrikit och gråtit konstant (natten ska vi inte prata om!) sedan kl 13.30 igår. Dubbelsidig öroninflammation igen, som vi befarade. Bra att vi fick en 10-dagars kur med Amimox. Känns som det "tar" lite bättre och hon verkar tycka om det med?? Så van säkert. Hon har ju haft tre stycken dubbelsidiga sedan oktober. 
Så Micke och Freja styrde runt på VC och apotek medan jag styrde runt i simhallen. Det gick jättebra och Rasmus tyckte det var extra kul idag när han märkte att han kunde "simma" och flyta själv med bara armpuffar i stora bassängen. Julius ville åka rutschkana och jag var ju tvungen att visa mig strong. Rasmus vågade inte (och inte jag heller ju!!). På ostadiga ben gick jag upp för trappen och satte Julius i mitt knä. Jösses, den är ju rätt läskig när man åker i ett rör så det är alldeles mörkt, jag blundade hela tiden. Men det gick bra, haha!
Vi åt lunch hemma och slappade med lite film och sedan åkte jag och Rasmus till Tornby och köpte lite julklappar, kläder, fikade och klippte hans hår. Sedan blev det en sväng på maxi innan vi styrde hemåt, då var vi rätt trötta båda två. 

Det blev ingen vaccination igår tyvärr då vi märkte att Freja inte mådde bra. Men vi får ta det längre fram istället.

Nu sover kidsen och Micke gör goda baguetter med kyckling, fetaost och rödlök i köket.
Så skönt med en extra ledig dag ibland!





Mitt i veckan

Julen närmar sig så snabbt och snart kommer jag vara långledig med familjen. Micke börjar sitt nya jobb efter årsskiftet så det blir en stor omställning för oss. Jag kommer t.o.m behöva lämna barnen innan jobbet vissa dagar när han är bortrest och jag har aldrig gjort det under tiden jag har jobbat. Hur gör man? Åh vi kommer aldrig hinna i tid, haha!
Imorgon är det dags för vaccinationen och jag har börjat få lite kalla fötter men det lutar åt att vi gör det. Vi är såå pålästa om detta ämne nu och det skulle nog vara skillnad om vi bodde i ett land som alla vaccineras i då det inte är så bra för vuxna för det är nämligen så att för varje gång vi träffar på någon som bär smittan aktiveras vårt egna immunförsvar mot vattkoppor och risken för bältros minskar.
Den som är vaccinerad har mindre risk för bältros än den ovaccinerade men som sagt skulle alla barn vaccineras så ökar ju risken för personer som redan har haft vattkoppor att få bältros, hängde ni med?
 
I söndags åkte vi till Kolmården och Bamses Jul tillsammans med Anna och familj. Det var jättemysigt och vi åkte häst och vagn, kollade på Bamseteater och var i "trollskogen" och träffade trollen :). Vi hann även med några karuseller och att titta på den fina granen de hade ställt upp.
 
På fredag har jag semester och vi tänkte börja dagen med att åka till simhallen med hela ligan och ev. kommer vi ha barnvakt efter lunch så att vi kan åka och handla de sista julklapparna.
 





 
 
 
 

Födelsedag!

Idag fyller jag 33 år och jag hade inte räknat med något större firande. Men imorse kom barnen in och sjöng och jag fick kaffe på sängen.
På jobbet blev jag gratulerad av kollegorna och jag bjöd på hembakade bountys.
När jag kom hem lyste marschaller upp vid grinden och dörren och när jag klev in så hade barnen, min mamma och storasyster gömt sig och hoppade fram för att överraska. Mamma och tagit semester och Jenny hade fixat hundvakt.
Micke hade planerat och ordnat och i vardagsrummet hade de dukat upp med gofika med tårta, blommor, paket och Micke och barnen hade pysslat ihop en girlang och hängt upp i talet.
Jag fick choklad, lotion och grejer från Jenny, och till barnen hade hon köpt en lavalampa som blev en riktig hit här hemma. Mamma hade köpt jättefina sängkläder från New Hampton och en ny bok till Rasmus. Jag fick pengar av Mamma också och jag tror jag ska köpa mig något nytt från Holly & Whyte.
Micke hade köpt ett par assnygga vandringsbyxor från Fjällräven till mig som jag har suktat efter, tusen tack allihopa! Och tack Emma för de fina trosorna från Röhnisch 👌.

Att bästa Anna med barn kom över och sjöng för mig blev pricken över i:et.

Vilken överraskning!




RSS 2.0