Tisdag

Skönt att vara hemmavid igår och bara vara och ta allt i lugn takt. Vi var ute några timmar på eftermiddagen och var inne hos en granne på lite mellis och lek.
Idag tänkte jag åka in till stan och trädgårdsföreningen med kidsen och till barnens förtjusning tar vi bussen. Mkt smidigt, bara gå på och av utan att behöva lasta in barn och vagn i bilen och slippa att parkera. 16 min tar det så vi bor inte så långt ut på vischan som man kan tro ibland. 

Småbarnen sover just nu och jag och Rasmus fikar och kollar på Epic. Ska passa på att fixa iordning mig lite nu medans det är relativt lugnt.

Förresten, tjejvättern som jag skulle cykla nästa år har blivit utbytt mot halvan. 15 mil istället. Så nu behöver jag verkligen införskaffa ny cykel och komma igång med träning.




Kalas med familjen

Kalaset igår blev bra och jag tyckte min tårta blev riktigt fin. 3 paket fingerkex hade räckt precis om jag inte hade tappat ett som gick av och det bli en glugg på tårtan men strunt samma. Rasmus blev verkligen gratulerad och han fick så mkt fina paket. Actiongubbar, trätrumma, stor bondgård i trä, flygleksaker, klistermärken, pengar och spiderman-T-shirt, en perfekt blandning. Nu pustar vi ut några dagar och laddar inför barnkalas på söndag. Det ska bli 26 grader varmt och strålande sol så helt klart ett trädgårdskalas. Tur att vi har gott om skugga från de stora ekarna och björkarna uppifrån skogen och söderläge. 
Micke har redan åkt till jobbet och jag och kidsen ska bara ta en lugn dag och komma iordning lite. Rasmus har varit väldigt trött flera dagar på raken så det är precis vad han behöver.
Tack alla som kom hit och firade Rasmus igår ❤️.






Rosa flammingos

Kalas för Zigge på Leos lekland blir det i eftermiddag och Rasmus ser fram emot det. Birgitta och Peter kommer hit och tar hand om småbarnen eftersom Micke jobbar. 
Igår tog jag med barnen till Erikshjälpen som har Barndagar med massa roligheter. Barnens farmor och några vänner till oss hjälpte till där så det passade bra att vi gjorde ett besök. Killarna hoppade hoppborg och Rasmus skjutsade runt Julius på en liten cykel. Vi fikade och efter 2h räckte det för oss. 

Imorgon kommer vi ha släktkalas hemma för Rasmus och jag har endel att stå i innan dess. Har inte ens hunnit handla ännu men det får bli ikväll efter leklandet.

Rasmus sa till mig precis att Flamingo äter räkor och att det är därför de är rosa. Jag vågade inte säga emot, han kan så mkt om djur, måste googla upp detta tror jag.

Lite extra glad är jag idag då jag har lyckats gå ner 20 kg sen efter förlossningen. Jag var ju upp på 95 (!!!) kg och idag stod vågen på 75,1, yeay! Så himla skönt men jag går gärna ner en 8 kg till eller nått, men just nu känns det väldigt bra iaf.

Ja just det! Måste berätta att Julius är såå himla snäll och söt mot Freja. Mer än vad vi hade vågat hoppas på. Lägger sig gärna bredvid henne eller sitter bredvid babysittern. Ger henne napp och snuttis och klappar mkt på henne och pussar, läs slickar på hennes huvud, men ändå, han är så kärvänlig. Freja är inte helt obesvärad ännu men hon vänjer sig.





Grattis Rasmus 4 år!

- Jag har fått en fjälluggla och en grizzlybjörn!! utbrister Rasmus när han öppnar paketet från sina kusiner i Järpen. Tack så jättemkt 😊.

Tårta till frukost när man fyller 4 år och så några äggfria chokladmuffins så att Julius kunde vara med och festa 😊. Rasmus och Micke håller på för fullt att bygga ihop ett sjörövarskepp från Playmobil och det är så mysigt att se när de håller på. 





Godmorgon

Killarna är på bättringsvägen och Rasmus fick i sig lite mat igår och man märkte på honom att han piggnade till. Just nu sover han men småbarnen är vakna. 
Nyss hittade jag Julius i fönstret i Rasmus rum. Han står alltså på fönsterbrädet och sliter i persiennsnöret, livsfarlig!




Glad midsommar!

Våra midsommarplaner är inställda då vi har magsjuka i detta hus. Nu har Rasmus slutat att kräkas men har mår fortfarande illa och är dålig i magen. Vi hoppas det har vänt för Julius som verkar piggare idag än på länge. Hoppas på att kunna få i dom något att äta idag. Och att vi andra klarar oss ifrån detta.
Just nu pågår städning/sanering och tvättmaskinen går och går och går.
Grillkvällen med vännerna skjuter vi på och förhoppningsvis blir det bättre väder snart.
Nu är inbjudningskorten fixade inför Rasmus barnkalas och det blir många barn. 9 är bjudna och om det kommer småsyskon också blir det verkligen full rulle. Vi kör på trädgårdskalas, med lek i trädgården, lekstuga, studsmatta, bollar, picknickfiltar och en stor fatboy att springa och hoppa på. Låser grinden (som ska byggas) på framsidan och hoppas på det bästa.




Helt slut

Vilken eftermiddag, puh! Jag är helt slut och nu måste jag åka och storhandla, fy sjutton, jag lägger mig någonstans och sover tror jag. Kan ju iofs handla imorgon men då är det för mkt folk och jag kan inte hantera det just nu.
Freja har åkt bärsjal i em och denna gång knöt jag den riktigt bra. 
Julius har ätit mat men det fortsätter att rinna rakt igenom honom. Lättast är att ställa honom i duschen varje gång.
Goda köttbullar gjorde jag iaf och såsen blev godaste gången, tyckte Julius också som slevade i sig sås med sked.




Lilla hjärtat

Julius är sjuk och har varit hemma från förskolan den här veckan. Jag kommer ha honom hemma imorgon också för återhämtning. Jättedålig i magen och jag vet inte hur många blöjor jag har bytt de senaste dagarna. Handdukar, kläder och blöjpåsar överallt och tvättmaskinen går på högvarv. 
Nu äter han för första gången på länge och vi får se hur länge han får behålla det. Jag varvar med vätskeersättning blandat med lite jordgubbssaft. Tycker redan han blev lite piggare nu.

Frippens byxor är en favorit och kommer användas flitigt i sommar, önskar jag hade likadana. 





måndag

Nu är äntligen min snutt hemma och jag somnade bredvid honom efter att vi hade läst en bok. 
Nu ska jag ta mig något att äta, har missat att äta lagad mat idag. Kanske dyker ner i denna korg som Micke kom hem med från jobbet. Generöst av Ikano att ge varje butik en sådan.

Tidigare idag bestämde jag, Annie och Bojjtan att vi åker till Ullared i början av juli, ska bli så himla kul med en shoppingroadtrip med dessa fina tjejer.

Ps Innan killarna hoppade i badet förut ville Julius sätta sig på pottan, och vet ni? Det kom kiss! Wihoo, sensation! Det ska pottränas i sommar. Ds





Miss U

Jag och småbarnen bakar tårtbottnar till kommande kalas. Perfekt att frysa in och bara ta fram och lägga ihop när det är dags. Till Rasmus kommande barnkalas fick det bli 27 cm-formen, då får det plats mer godis på till alla barn. 
Micke vill prompt vika egna godispåsar denna gång igen så det ska han få göra. Jag tyckte vi kunde köpt färdiga, fanns fina med Olaf på men det blir jättefint med egna. Spiderman-tallrikar och servetter har Rasmus som önskemål och jag har köpt ett harlequinmönstrat presentpapper som får bli löpare på den vita pappduken, kommer bli coolt.

Micke var iväg och köpte regel innan jobbet så förhoppningsvis ska vi bygga grind (?!?) inom den närmaste framtiden. 

Rasmus kommer hem i eftermiddag och jag längtar efter honom så jag håller på att gå sönder ❤️.





Fullt fart

Började dagen med att jag och Freja åkte och besökte min farmor och tog en kaffe med henne. Det går alldeles för länge mellan gångerna men tid är en bristvara i vår familj för tillfället. 
Åt en snabb lunch och sedan har jag haft ett bord på barnloppisen som vi anordnade i föreningen. Dock var vi rätt dåliga på att annonsera så det blev inte mkt folk men lite blev jag av med iaf. Micke och småttingarna kom förbi och Julius dök ner i en låda med leksaksbilar som en tjej sålde för 5kr/st. Han fick med sig ett gäng hem och han har lekt med bilarna i flera timmar. 
Vi gjorde en paus i lekandet och gick ut och "jobbade" i trädgården. Jag och Julius rensade mellan plattorna på framsidan och Micke gjorde fint med sjösten vid altanen. 
Känner att jag/vi har börjat intressera hos mer för trädgård och allt som hör därtill (ålder!!). Blev helt förälskad i en sådan vacker buskpion som jag såg häromdagen och måste åka och köpa mig en ljusrosa sådan och sätta någonstans. 

Nu sover småbarnen och Rasmus blev kvar i Motala ytterliggare en natt. Fick en bild på honom förut där han och kusin Nova bakar pannkakor ❤️.







Äntligen

Gårdagen blev inte helt som planerat. Precis när Rasmus skulle åka med mormor hem från Jenny sa han att han inte mådde bra. Han var lite hängig efter all sol och bad men nu såg jag att ögat svullnade upp. Han blev allergisk och kliade massor i ögat, troligtvis av hundarna dessvärre. Nu är jag helt säker på att det var allergi sist också och ingen Etmoidit. Jag var i kontakt med Barnakuten och fick prata med en sköterska och hon sa att allergin kan visa sig ensidig. Jag packade in alla barn i bilen snabbt som tusan och de väntade på oss på US ifall han behövde ha Betapred eller så men efter att vi hade åkt ca 2 mil och Rasmus hade sovit en stund lade sig svullnaden. Stannade bilen på vägen och kontrollerade andningen ifall han hade behövt något luftrörsvidgande, men andningen var inte påverkad. Det blev bättre hela tiden och han piggnade till. Vi åkte hem istället och pratade med en sköterska under kvällen. Badade från topp till tå och alla kläder i tvätten. 

Imorse vaknade Rasmus pigg och glad och vi kunde äntligen åka hem till mormor som planerat. Nyss fick jag en bild från dom där Rasmus precis har fångat en abborre. Vilken lycka! 

Micke och jag har en dejtdag så farmor och farbror Peter ser efter småbarnen hemma. Vi har ätit lunch på Kina-Thai och varit runt och shoppat lite, bla kant och sjösten till sidan av altanen, födelsedagspresenter till Rasmus och lite annat.




Sommar

Nu har verkligen sommaren kommit och idag åker vi till Motala. Barnen ska bada i storasysters pool och sedan ska Rasmus bli kvar hos mormor, som han längtar!
Freja är sommarfin idag med sin outfit från Pop som hon har fått av moster Jenny. 
Det blir mkt packning idag och Micke hjälpte mig innan jobbet och bar ut lite till bilen. 
Strax tar vi en tidig lunch, sen åker vi.




Breakfast Time

Alla sov i sina sängar, ordning och reda när vi gick och lade oss igår. När jag vaknade imorse sov Rasmus och Freja bredvid mig i stora sängen och Julius och Micke sov tillsammans i extrasängen i Julius rum. Vad är det som sker här på nätterna? 
Vi lever verkligen småbarnslivet där man försöker få vardagen att gå ihop med jobb, förskola, mat, träning, fritid, förhållande, you name it. Det är intensiva år vi lever i men samtidigt försöker jag njuta av allt kaos då jag är säker på att vi kommer sakna och le när vi tänker tillbaka till den här tiden i framtiden. 

Nu ska jag äta frukost.



Jag ser dubbelt

På förmiddagen har jag och Freja varit på Ikano en sväng och kollat in rean. Inga kläder till Freja denna gång men däremot fick killarna varsin ny uppsättning. Det enda som jag inte hittade var jeans till Rasmus, kanske lättare när han är med.


A

Thrownback twenty years

Ute och motionerar och lyssnar på svenska sommarhits från 90-talet och kastas ofrivilligt tillbaka till skolgården när jag gick i 5an/6an. Jag var galet förälskad i David i min klass och min "vän" Malin gick fram till honom och berättade det. Jag höll på att smälla av men istället smällde jag till henne så hon fick näsblod!?! Ops! Men jag känner ingen ånger nu när jag tänker på det. 
Kommer ihåg när man låg och lyssnade på sin favoritmusik och föreställde sig att det var den där speciella killen som sjöng den låten just för dig, haha, så fånigt men det hörde väl till då.
Någon som känner igen sig?

Förändring

Förändringarnas vind blåser och jag hoppas till det bättre. Ett tufft besked men vi försöker se allt det positiva med det, och det finns säkert en mening med allt. Kanske ändå var precis rätt läge nu?

Pojkarna är på förskolan och jag och Freja bakar bullar så det står härliga till. Fick springa över till grannen när bullformarna helt oväntat tog slut. Men nu är vi igång igen.

Freja har upptäckt sina händer och undrar nog vad i jössenamn det är för nått. Sträcker ut armarna och tittar och smakar på de små händerna. 

På fredag åker vi till Motala och hälsar på och Rasmus ska bli kvar hos mormor hela helgen, kommer hem på söndag igen. Han längtar så mkt och har nedräkning för varje dag. Att mormor har köpt varsitt metspö så att de kan fiska gör längtan ännu starkare. Hur ska det gå? Jag kommer längta ihjäl mig efter honom ❤️.


Gymma

Killarna visar Freja hur det ska gå till i babygymmet ❤️.




Ny vecka

Söndag idag men för oss känns det som en ny vecka har startat då Micke jobbar 6 dagar på raken nu.
Vi har precis varit ute i blåsten, rensat mellan plattor, ätit mellis och nu är det mystajm framför en film och jag får chans att vila ryggen som värker.
Jag tycker Micke kan åka till Halmstad och köpa en motorcykel (som han är sugen på) så kan jag följa med och passa på att hälsa på släktingar och åka till Gekås, men det verkar tyvärr inte bli så.
Nästa år ska jag cykla tjejvättern med en kompis och jag ser redan fram emot det. Passar bra att jag köper en ny cykel när Micke ska vara föräldraledig och jag kan börja cykla till jobbet igen. Bra träning och då hämtar jag hem ca 2 mil om dagen. Dags att försöka komma i form kanske.


Kolmården

Vi har haft en jättebra dag i Kolmården med härligt väder. Bamses värld blev en riktig hit då Julius är helt frälst i Bamse. Vi kollade på teater, åkte karuseller, delfinshow och massor annat. Det gick jättebra med Freja och hon och jag provkörde nya Babybjörn One och vi ger den tummen upp. Micke och jag är världens bästa team och det underlättade när barnens "mat-, blöj- och sovklocka" ringde stup i kvarten. 

















torsdag

Idag efter jag hade hämtat killarna från dagis kom Anna och Jenny på mellis och lek med sina barn. Vi har fått varsin flicka i april allihopa och det är lite coolt. Kul att få träffa Majken och Ella och även deras storasyskon. Fullt ös i trädgården och leksaker överallt, precis som det ska vara. Man har fått sänka garden lite med varje barn man har fått. Jag läste detta förut och tyckte det var bra: "I vårt hus har vi dammråttor i hörnen, handavtryck på speglarna, leksaker på golven, kaos i tvättstugan och lyckliga barn", ska försöka tänka på det när jag ibland blir stressad om det är lite rörigt, det gör liksom inget. 
När jag precis hade fått Rasmus, allt var nytt och jag precis hade blivit mamma var det lite annorlunda mot hur det är nu. Tro det eller ej men när jag exempelvis skulle duscha släpade jag in hela barnvagnen med Rasmus i (sovandes säkert) i badrummet så nära att jag kunde se honom tydligt varje gång jag kikade fram bakom duschdraperiet. Jag kan ju säga att det inte fungerar riktigt på samma sätt nu och det känns som om jag har blivit lugnare och tryggare för varje barn vi har fått ❤️.


Pasta

När man för en gång skull besöker en Coop-butik får man passa på att handla Änglamark. Godaste äpplemoset har de och nu fick jag även tag i bil, bokstavs och djurpastan. Det äts endel pasta här hemma och denna kommer gå hem hos killarna. Äggfri var den dessutom!




Födelsedag

Det blev frukostbricka och skönsång för pappan i huset imorse. Micke fick en tröja från Ducati av mig och han blev väldigt glad för den. Jag beställde en t-shirt till Rasmus också och nu i efterhand ångrar jag att jag inte köpte några till plagg. Det får bli nästa gång.





Förberedelser

Nu är dopklänningen inlämnad för broderi, tänk att det blev tre namn på den klänningen och fler kommer det bli i framtiden när den går i arv. Dopinbjudningskorten ska postas idag och det känns som vi har bra koll på läget.
Nu ska jag passa på att sova tillsammans med Freja en timme innan vi ska ut i blåsten och hämta hem killarna från förskolan.
 

Lite allt möjligt

Idag har vi varit fram och tillbaka på dagis för att ta gruppfotografering och enskilda bilder (och syskon). Borde ju ha förstått att det inte skulle fungera att ha med Julius på hans avdelningsfoto. Jag fick gå och hämta honom och så fick Rasmus ta sitt kort istället. Nästa år kan nog Julius vara med när han är lite mer "varm i kläderna".

Idag har jag sorterat och fixat bland alla barnkläder och både Julius och Freja har varsin stor låda med kläder i nästkommande storlekar, perfekt! 
Micke och Rasmus har grävt i trädgården bredvid altanen och i veckan ska vi åka och köpa markduk och sjösten och lägga där.

Jag har precis lagt småttingarna och strax ska jag läsa för Rasmus. Morbror Micke och Micke är ute på framsidan och skruvar staket, snart bara grinden kvar, wihoo!

Fick min försenade morsdagspresent idag. En pusselbit med Frejas namn på till mitt favorithalsband. Jättefint! 




RSS 2.0