Ny vecka

Man kan inte bli annat än glad när man får massa fina bilder under dagen. Höstigt kallt, torrt och soligt väder idag men jag fick ändå ta bilen då min hals krånglar. Hoppas verkligen att det inte blir värre och att jag får prova mina nya cykelkläder imorgonbitti.

 

 


Kolmården

Kolmården levererar som vanligt och vi har haft en toppendag. Linbana och delfinshow var vi på och jag och Freja var med upp i linbanan. Barnen gillade bamseteatern och var uppe och hälsade på figurerna efter föreställningen. Julius kramade Lilleskutt jättelänge, ville inte släppa taget. Tummen upp för att "Farmors kök" hade äggfria pannkakor så att båda killarna kunde äta det. 
Julius fick en Skalman-gose men det var Freja som gillade den mest. Passar henne bra, båda har ju en mat- och sovklocka som ringer titt som tätt.
Nu har vi årskort hela familjen inför nästa år så det kommer bli många besök framöver.








underbara höstväder

Rasmus och jag har varit runt på lite ärenden på förmiddagen och ska strax ut i trädgården och plantera lite ljung på framsidan. 
Köpte lite kläder till kidsen från Lindex och så var vi en sväng på Maxi. 
Extra nöjd är jag med Frejas gulliga kläder och jag hoppas de värmer gott i åkpåsen sen.




Helg

Kören igår gick bra och man får sådan energi när man har varit där. På lördag åker vi till Kolmården med barnen och det ser jag fram emot och enligt väderprognosen ska det bli fint väder också.

Tänk att Freja blir 6 månader nästa vecka, ett halvt år! Så snabbt tiden går och hon utvecklas så mycket för varje dag.

Nu tar jag helg och det gör bloggen också. Jag är lite förvånad över hur vissa resonerar och har ändrat sig med tiden men man gör ju som man vill, självklart :). Ciao!


onsdag

Gah vilken otur jag har med vädret! Cyklade hem i regn igår och imorse regnade det också! Nu har jag äntligen beställt skoöverdrag då de var slut i butik. Hoppas jag får de snabbt. Dessa ska vara både vattentäta och värmande. Nu är jag hemma och roddar runt och myser med barnen några timmar, strax innan 19 tar jag bilen till kören som börjar 19.15.

 
 

Hejdå 70 kilo!

Wohoo! Ännu ett delmål i min viktresa är uppnådd och det känns jättebra. Har varit väldigt aktiv de senaste dagarna och i söndags sprang jag 5 km utan uppehåll vilket jag lever på ännu :). Igårkväll åkte jag till Lambohov och sprang och gick med Emma och Maud som slöt upp en stund på slutet.

4,5 mil är cyklade och jag känner mig lite mör i kroppen måste jag säga. Imorgon cyklar jag igen men på torsdag blir det bil då jag jobbar i Norrköping hela dagen.

Killarna mår bättre och har varit på förskolan idag. Freja har inte blivit (vad vi vet än) smittad och är glad och nöjd. Hon gillar mat och har provat både gröt, frukt, majs och potatis.

Nu ska jag gosa med mina kids, ciao!


Godmorgon

Upp och hoppa!!! Kidsen vaknar innan 06 allihopa och då är det full rulle direkt.  Rasmus kan sova till närmare 08 ibland men det kan vara svårt när småsyskonen är i gasen. 
Jag har iaf gett Micke sovmorgon idag (det händer inte så ofta) och upp tog jag mig som en mullvad utan ögon och fumlade ner för trappen mot kaffebryggaren och gjorde flaskor till småttingarna. Nu är vi igång och Rasmus sitter just nu och gör ett halsband till mig. Hittade så fina träpärlor på TGR igår och Rasmus älskar ju att pärla så jag har beställt ett halsband och ett armband.

Nu mår kidsen bättre och de har troligtvis haft höstblåsor. Ingen feber nu på flera dagar och igår var vi ute och lekte massor. Aptiten är tillbaka och de äter bra. Hoppas verkligen att Freja inte får detta men det verkar lovande. 
I em cyklar jag och Rasmus till gympan men innan dess ska jag iväg och köpa varma och vattentäta skoöverdrag.

Förra veckan fick jag ihop 6,5 mil på cykel och jag tänker inte vara sämre denna vecka. En löptur idag också så är jag nöjd!




Vi gifter oss!

Om exakt 1 år, alltså den 17 september 2016 gifter vi oss! Tankar och funderingar snurrar och vi har varit och kollat på lite olika kyrkor och lokaler. De viktigaste sakerna är nu redan bokade och Micke har pratat med prästen som döpte Freja som blev jätteglad när han blev tillfrågad. Vi var lite osäkra på om man kunde ha en präst från en annan församling till kyrkan vi ska boka men det gick tydligen bra. Kyrkan går inte att boka förens 1/10 kl:10.00 har jag fått höra och då sitter det flera personer och tar emot bokningar. Jösses, som värsta brudsläppet! Jag kommer inte vara sämre än att jag kommer ringa punktligt den dagen. Lokaler som vi har tittat på har redan fått bokningar under nästa år, både i augusti, september och givetvis tidigare så det gäller tydligen att vara ute i god tid. Men nu har vi iaf bokat Mjellerumsgården i Valla, präst och fotograf, det känns som viktiga bitar och kyrkan då givetvis. Vi kommer att ha ett förmiddagsbröllop med vigsel klockan 12, så jag är inte så orolig för att kyrkan kommer vara upptagen då.

Ja just det, vi har bestämt oss för Kaga kyrka. Vi tycker båda att denna kyrka är vacker, Micke gillar insidan och jag utsidan, eller jag gillar insidan också, något mörk kanske men väldigt ombonad. Kyrkan är liten och vi kände att vi inte ville ha en för stor kyrka utan hellre en som känns mer fullsatt med våra ca:50 gäster. Kaga kyrka är en medeltidskyrka som uppfördes på 1100-talet och är en av Östergötlands vackraste och bäst bevarade kyrkor från just denna tid.

Det är ett helt år kvar innan vi gifter oss men det känns kul och mysigt att ha något att vila tankarna på och det är ju mycket som ska klaffa och mkt som ska bestämmas hit och dit. Hur det än blir, blir vi gifta och det är det som är det viktigaste.  

 

Raindrops keep falling on my head...

Det var en liten men tapper skara som cyklade imorse. Det bara blev så och regnet verkligen öste ner och regnkläderna uppfyllde inte sin funktion. Det regnade inte när jag cyklade hem iaf, alltid nått.

Julius är sjuk och har varit på VC på förmiddagen. Där konstaterades det att han är röd i båda öronen och i halsen. Läkaren ringer tillbaka till oss imorgon och kollar hur det är, är det ingen förbättring skriver de ut penicillin då. Det känns som han har varit vaken i stort sätt hela natten, gråtit och varit varm. Vi har varvat Alvedon och Ipren och fått i honom vatten och en GB Sandwich inget annat har gått.

När Rasmus kom hem från dagis idag bara brast det för honom och febern var ett faktum. Han hade varit glad och pigg på dagis men nu ligger han här i soffan och är jättehängig.

Hoppas detta inte blir långvarigt för killarna ❤️.

Imorgon är det Joyvoice på kvällen och denna gång kanske jag kan sjunga lite mer nu när jag inte har ont i halsen. Känns lite olägligt att åka iväg imorgon kväll när killarna är dåliga men jag hinner hem några timmar efter jobbet iaf.


La mia famiglia



Vi är med i Corren idag och jag kan inte sluta förundras över hur många vi är och blev nu. Bilden tog vi i Gamla Linköping och vi köpte förstoringar till de äldre.

torsdag

Dagarna rullar på och idag tar jag helg. Igår var jag och Annie och sjöng på Joyvoice och det verkar vara riktigt kul. Så mäktigt med så stor kör. Hann hem efter jobbet en stund och äta middag tillsammans med barnen och mysa lite och få på småbarnen pyjamas, så det kändes bra.

Väderprognosen lovar uppehåll och imorgon ska vi träffa Nadja med familj i Valla för lite bus med barnen och så har vi ju alltid så mkt att prata om, ses inte så ofta men så kul att ses så kan vi stämma av och uppdatera varandra med vad som händer i våra liv.






Helgen som var

Rasmus och jag cyklade bredvid varandra till gymnastiksalen här i Sturefors tidigare idag. Det kändes stort, eller rättare sagt Rasmus kändes som en stor pojke. Ett litet moment och vi skrattade så mkt att vi var tvungna att stanna cyklarna. Vi var på gymnastik som Rasmus har börjat på och barnen fick prova på allt möjligt, hänga och slänga i ringar, klättra på ribbstolar, plintar, tjockmattor mm. Det blev en riktig hit.

På förmiddagen var vi hela familjen i Norrköping. Rasmus fick nya "gå bort-skor" för hösten/vintern och hemmapappan köpte sig regnkläder och vattentäta skor. Vi åt en god lunch och begav oss sedan hemåt. 
Julius var jätteduktig och gick med oss och satt inte bara i vagnen.

Igår utnyttjade jag för första gången mitt klippkort på Medley i simhallen. Har till december på mig att träna/bada 10 ggr och det borde jag väl klara av?? Jag körde iaf Zumba och nu vet jag varför jag har väntat 5 månader med höftböjliga träningsformer sedan förlossningen, lite ont i ena sidan måste jag säga. Jag hoppade över löpturen ikväll men körde hantlar och utfall istället, alltid nått.
Väskan är packad och imorgonbitti cyklar jag till jobbet igen, ny vecka väntar.

Jag och Freja matchade varandra i gult idag.




Alla kan göra något!

Hjälp barn och familjer som flyr över Medelhavet. Skicka HAV150 till nr 72 980 (eller valfritt belopp) så skänker du 150 kronor. Pengarna går till UNHCR som står för United Nations High Commissioner for Refugees och är FN:s flyktingorgan.

255 kronor kan rädda liv, ett nödpaket från Sverige innehåller handduk, filt, vatten, mat, kläder och skor.




Mitt i veckan

Vaknade till vid 04.30 och hörde hur det spöregnade ute, drog täcket över mig och förberedde mig mentalt på att cykla till jobbet i ösregn. Men när jag trampade iväg vid 07 så hade det avtagit och jag blev inte så blöt som jag befarade, varm dock.

Freja har fått vaccination idag och det hade gått jättebra och den lilla tösen väger närmare 7,5 kg nu! Lilla stora tjejen. När Micke och Freja hade kommit hem så firade hon med att vända sig från rygg till mage, duktig tjej.
Freja ser ju skapligt nöjd ut också över sin nya färdighet.



Första jobbdagen

Gick ju bra det här även om det kändes väääldigt ovant att jobba, på det sättet. Det var så tyst. 
Lite svårt att släppa "kontrollen" hemma men Micke är såå himla bra med barnen. Bästa pappan ❤️. Han och Freja (i BabyBjörn) hade dammsugit nedervåningen och så hämtat killarna fram och tillbaka i regn från dagis. 
När jag kom hem var Rasmus ute och lekte med Edith och han sprang fram och kramade mig när han såg mig. Edith följde med in på kvällsmat och det tyckte Rasmus var roligt.
Småbarnen blev också glada och Julius sa mamma upprepande ggr, wihoo! Inte bara "stanna" ;). 

Imorgon startar min dag med att cykla till jobbet i regn, kommer se ut som en blöt katt när jag kommer fram. Men det får gå.
Micke och Freja har BVC-tid och jag tror det är sprutor imorgon också. På fredag blir vår lilla snutta 5 månader!

RSS 2.0