Valborgsmässoafton 2012


Golvet klart!

Nu är allt golv på plats och Micke och Ib har gjort ett hästjobb!

Härliga söndag

Idag har Robert och Nova varit här och myst med oss. Barnen hade det riktigt roligt tillsammans i lekparken när de gungade och grävde i sandlådan.

Golv i Rasmus rum - check!


Tapetbeställning

Idag var jag en sväng på stan och tanken var att jag skulle få luggen klippt, så blev inte fallet, suck! Får ta tag i det nästa vecka. På eftermiddagen bjöd Tina på gott fika hemma i Jägarvallen och de andra mammorna med barn slöt upp. Efter fikan åkte jag och Rasmus till Colorama och beställde tapeter till huset. De två översta ska vara i Rasmus rum (på samma vägg!) och fågeltapeten får bo i hallen på en liten vägg och den randiga ska vi ha i vårt sovrum.

Nytt till Rasmus rum

Bord med två stolar från Kids Concept och ett lektält som man kan ha både inne och ute. Jag funderar på att ha detta tält under trappen med massa kuddar och leksaker, en liten mys/bushörna helt enkelt.

Golv i matsalen


Badpojke

Denna bild tog jag igår när vi var på babysim. Rasmus är så duktig i vattnet och "simmar" på bra.


Renovering 24 april

Idag har Daniel börjat lägga golvet i vardagsrummet och matsalen. Allrummet och hallen på övervåningen var redan vit så varför måla vitt?? Jo, ni ser skillnaden på bilden nere. Jag gillar vår övervåning skarpt då den är relativt bred med ett väl tilltaget allrum, tre sovrum, klädkammare och badrum. Micke har målat väggar och Peter har målat nästan alla lister på öv.
Den lila väggen ni ser på bilden nedan kommer även den att bli vit.
Bra jobbat killar!

Grattis Rasmus 10 månader!

Min bebis börjar bli stor. Idag har han pratat som aldrig förr, -jaja, dich, baba, bin. Detta gungfår är beställt från Mio till honom.

Fototapet


Väggen är borta

Nu är väggen borta mellan vardagsrum och sovrum (som ska bli matsal) på nedre plan. Ingången till fd sovrum ska sättas igen därav reglarna och så ska det tas upp ett långsmalt fönster i den tidigare dörröppningen för att få in mer ljus i hallen från matsalen, hängde ni med??
I dessa två rum kommer det sedan bli ett enhetligt golv och vita väggar med två fototapeter.
Valvet är också borta, detta ser ni på bild nr 3.
Jag är glad att det är fönster längst ner i altandörren, det kommer uppskattas av katterna som kan sitta där och titta ut ♥.

Skicka wienerbrödet!

Idag har vi varit på Öppna Förskolan och busat med de andra barnen. Efter detta åkte vi till Rasmus farmor och R blev kvar där medans jag storhandlade på Maxi. Praktiskt.
Ikväll har jag träffat tjejerna på stan över en fika och det var skönt att snacka lite. Det som rör sig mest i mitt huvud just nu är renovering och inredning men samtidigt har jag ett väldigt stort sug efter en resa, frågan är bara när och var??
Mycket har hänt i huset idag, visar i ett annat inlägg.

Mitt i veckan

Både igår och idag har mamma varit här och hängt med mig och Rasmus. Det var så kul att visa henne huset trots att det är mkt kvar att göra. Idag har jag målat pinnstolar medans mamma passat R. En strykning till så är de klara, yey!

Här ser ni en bild från huset, Rasmus kollar läget. Det som ska ändras på denna bild är att trappen ska målas vit, väggar ska målas vita, ovanför Rasmus är det valv som skall tas bort, lister ska målas och det golv som Rasmus kryper på ska bli till grått skeppsgolv...å just ja, väggen till vänster på bilden som man ser liite av skall rivas och elen kommar att flyttas. Så mycket på en liten bild.

Idag har Micke och Peter bl.a. målat taket på hela övervåningen.

Ps Ny kategori "Husrenovering" som ni kommer att få se mer av. Ds


Det händer grejer

Äntligen är dagen här som vi väntat på, husnyckeldagen! Det känns så himla bra med huset och jag bara myser när jag tänker på det. Läget är så himla bra och snart kommer vitsipporna slå ut i ekdungen på vår baksida. Renoveringen startar imorgon men jag kommer inte vara så medverkande i den förutom att det är jag som bestämmer (höhö), nävars. Jag och Rasmus hänger ihop förutom de dagar som vi får lite hjälp med barnvakt. Imorgon kommer mamma in och ska kika på huset men innan det ska vi till simhallen och simma med lille R.

Kolla på filmen så får ni se vad som mer hände idag!

Otippat?


Kul

Rasmus har inget emot att åka och handla. Det blev ingen vaxduk för min del, den såg inte ut som på bilden, lur!


Produktiva dagar

Igår hade vi en produktv dag, jag älskar sådana dagar. Vi rensade i förådet (en tredjedel iaf) sorterade ut vad som ska slängas och vad som ska skänkas. Mycket av det som ska skänkas kommer att gå till Erikshjälpen denna gång. Jag slipade också klart de sista pinnstolarna och vi hann att städa lite. Rasmus farmor och farbror var här som barnvakt. Framåt kvällen igår gick vi till vänner och hade en riktigt trevlig kväll i gott sällskap! Vi pallrade oss hemåt framåt halv tolv.
Idag är tanken att vi ska åka till Mio och fylla på vår befintliga beställning som de sen kommer att köra ut till huset, packa upp, sätta ihop, ta med skräp och åka så att vi får med så mkt som möjligt. Lyx!
Såg i ÖB´s reklamblad att de hade fått in ett parti av fina vaxdukar (bl.a. rosa med vita prickar) för endast 29 kr/m. så det blir nog en sväng dit och när vi är på den sidan av stan stannar vi nog på ByggMax och fyller bilen med allehanda byggmaterial.


Fredag den trettonde

Inget konstigt med det egentligen, gammal skrock bara.
Idag har jag och Rasmus varit i Motala och hälsat på Rasmus mormor. Vi var även och hälsade på Reine som har fyllt år i veckan. Rasmus var på bra humör och Reine blir så glad när han kommer :).
Strax kommer M hem från jobbet och vi ska ta fredagskväll. Imorgon hade vi tänkt att rensa ur förråd med det får bli en annan dag. På kvällen ska vi hem till Maud & Tobbe och grilla och Daniel & Emma med barn kommer också dit.
Hoppas på att det blir lite bättre väder snart bara.

Lite nytt

KappAhl hade klubbdag idag så Rasmus fick en jumpsuit därifrån. På Åhlens hittade jag tunna böjbara skärbrädor som jag har letat efter och fina kökshanddukar som kommer göra sig i köket i huset. Nyckeln på måndag, längtar.

Bus på G


Inte på topp

När man inte känner sig helt 100 är detta väldigt uppskattat, tack älskling!


Guillermo del Toro - en favorit

Såg en skräckfilm igår, "Julias Eyes" som är regisserad av Guillermo del Toro. Jag satt på helspänn hela tiden. Se den! Filmen lämnade mycket åt fantasin vilket är ett smart drag.
En annan favorit-skräckis är spanska filmen "The Orphanage" (Barnhemmet) där Guillermo del Toro är producent. Andra bra filmer vi har sätt som han har producerat är "Hellboy" och "Pans labyrint".


annandag påsk

Idag ska vi vara hemma och mysa och gå promenad. Rebecca och Mathilda är på väg hit och ska hålla oss sällskap.
Här ser ni ännu ett loppisfynd, det var kärlek vid första ögonkastet ♥.


påskdagen

Solen skiner och jag hoppas den fortsätter med det. Jag vill gärna ha tillbaka våren, tack! Mysig påskaftonskväll igår trots att Rasmus inte ville sova. Det bästa vore att han sov två längre vil på dagarna istället för tre som han gör nu, då kommer han i ofas och är skittrött vid 16, sover en stund och får svårt att sova vid 19.
Mina cupcakes såg inte bara misslyckade ut dem var det på riktigt, typiskt. Men jag måste få skylla på ugnen som måste vara trasig, jag tror undervärmen är ur funktion, dubbeltypiskt!
Om några timmar åker vi till Birgitta på kusinträff.

Påskafton

Nu är det lite mindre snorigt här hemma och just nu ligger Rasmus ute och sover. Frisk luft behövs för att hålla sig frisk!
Jag har gjort en Jansson och cupcakes (som blev misslyckade men förhoppningsvis kanske de smakar ok) tills ikväll då vi ska bort till några vänner och ha påskknytis. Imorgon ska vi hem till Rasmus farmor där det kommer att finnas många kusiner till Rasmus. Mickes brorsdöttrar från Järpen är på besök och hans kusin Dicki som är på genomresa från Halmstad mot Stockholm kommer dit med sina fyra flickor.
Provade nya Magnumglassen, den var inte god, hade för höga förväntningar, suck.
Glad påsk!

Skärtorsdag

Hade tänk att gå till Öppna Förskolan idag men det blev inget. Rasmus näsa (och mun) rinner som en kran så det hägrar en förkylning i samband med att det troligtvis kommer fler tänder.
Var på BVC förut och fick rådet att köpa kortisonsalva till Rasmus stackars fingrar, kunde även smörja in lite med det på kinden.
Inte nog med att han är förkyld och har feber, han ramlade i köket och slog i sina tänder i överläppen vilket resulterade i en fläskläpp och blod som rann ;( puh, vilken dag detta har varit.
Imorse när Rasmus sov passade jag på att rengöra mina pinnstolar, hoppas på att hinna slipa lite på dem snart också.
Jag gör det noggrant, lite som terapiarbete.

Fotografering

Idag har vi varit på Rasmus 9-månaders fotografering. Jag tror det blev riktigt bra bilder :). När vi nästan var klara sliter Laila fram en ursöt stickad ljusblå ugglemössa, cutie!
Här är en av bilderna från den förra fotograferingen där Rasmus är 6 månader.

Blomkålssoppa

Vi äter mkt blomkål hemma i alla dess former. Jag testade att göra blomkålssoppa för första gången och det blev riktigt gott. Ett vegetariskt alternativ.
  • 1 st blomkål
  • 5 st morötter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 7 dl vatten
  • 1 st köttbuljong
  • Timjan
  • Några matskedar creme fraiche
  • Vispgrädde ca 2 dl
  • Späd med mjölk om det blir för tjockt
  • salt och svartpeppar
  • Vitlöksbröd
Hacka och fräs löken i en kastrull. Häll i vatten, buljong, blomkål, morötter och kryddor. Koka tills det är mjukt. Blanda i creme fraichen, grädden och mjölken. Mixa med stav tills den blir slät. Smaka av och salta mer :).
Servera med ungsbakade vitlöksbröd, njut!

Sockerburk

Här kommer en bild på ytterliggare ett loppisfynd. En sockerburk. Jag har redan fyllt den med socker och ser fram emot att använda den. På förmiddagen har vi varit på babysim i simhallen och när Rasmus vaknar strax så åker vi till Citygross och handlar. Flera år sedan jag var där, hittar knappt, hjälp!

Medicinskåp

Här ser ni mitt nya medicinskåp som jag ska sätta upp i huset sen. Jag köpte detta på Ulfåsa möbler som ligger strax innan Motala.


Sockerskål

En söt sockerskål att ta fram när mamma är här och dricker kaffe ♥. Ynka 15 kronor gav jag för denna på Hjärta till hjärta.

Välkommen fina stolar

Nu har vi varit och köpt stolarna, och jag är jättenöjd! Två stolar blev fyra ;).

 


RSS 2.0