Planering

Det krävs lite planering när man ska iväg någonstans, jösses vilken tidsåtgång som krävs bara för att göra något enkelt. Det är nästan lite komiskt, och det är ingen idé att stressa upp sig utan bara le åt situationen och ta en sak i taget, var sak har sin tid. 

Nu har vi vårstädat altanen och torkat av, lagt nya fräscha mattor ute och dammsugit och rengjort lekstugan. Julius älskar att vara inne i lekstugan och fixa och nu har jag tagit ut lite bilar (hans favoritkeksak) och andra fordon som han gillar. Pricken över i:et blev nog studsmattan och båda killarna gillar den skarpt. 
Imorgon ska vi ha några vänner över på middag och i helgen väntas efterlängtat besök som vi alla ser fram emot så mycket.

Julius säger mycket "maaamaa" nu hela dagarna och när man frågar honom om han kan säga pappa så smackpussar han med munnen, hur gulligt är inte det? 



Gult är fint

Julius gummistövlar är så snygga, skulle vilja ha ett par likadana. Om två veckor är det dags för inskolning på dagis, hoppas det kommer gå bra med lilla snutten och att han kommer tycka det är roligt ❤️.




Plantera

Strålande väder hade vi igår och Rasmus tyckte det var så kul att plantera och vattna. 




Tillägg

Gick sådär på BVC idag. Freja hade bara ökat 50g i vikt sedan sist. Jag ammar i stort sätt hela tiden men det är något som inte fungerar uppenbarligen. Nu ska vi börja ge henne ca 3 flaskor mer ersättning om dagen och så ammar jag däremellan. Jag känner mig besviken och ledsen för detta då amningen blev så viktigt för mig denna gång. Jag grät i bilen hem men försöker tänka på det Marie sa:

-vad är det som är så dåligt med ersättning egentligen?

- Killarna har fått tillägg och det gick ju bra med dom.

- Nu när du har tre så små barn kanske det blir lite lugnare om du kan ge Freja en flaska ibland? Behöver inte du känna dig stressad (vilket jag gör, då jag tänker på detta massor) utan kan fokusera på annat.

- Nöjdare liten Freja mellan måltiderna.

Ja det blir nog bra ändå och Micke är glad att han också får mata henne nu. Han har ju matat killarna så mkt när de var små så detta är ovant för honom också. 
- Känns som jag knappt har hållt henne idag så Micke häromdagen.

Micke hjälper mer än gärna till och ger henne en flaska med andra ord. 

Just nu sover småttingarna och Micke och Rasmus är ute i trädgården och sågar ner vårt gamla plommonträd.

Söndag

Igår var vi iväg på Bauhaus och köpte lite växtlighet till trädgården. Det var ju rätt regnigt igår em så idag ska vi ut och gräva och fixa. Jag köpte smultron- och jordgubbsplantor, gräslök, morot, röda- och gula hallon och så ska vi försöka att så nytt gräs på framsidan där det behövs bättras på. 
I em kommer Jenny och Robban hit och hälsar på så någon av oss ska åka iväg strax och köpa lite fika och sådant, jag har inte hunnit baka tyvärr.

Hade en tid på BVC på torsdag som kommer men ringde i fredags och fick den ändrad till nu på måndag istället. Skulle vara skönt att få ett "kvitto" på att det fungerar. Freja är ju helt beroende av mig och det känns svårt att inte kunna se eller veta hur mkt hon får i sig. Det känns som jag matar henne hela tiden, vid minsta tecken får hon äta. Så jag har  på känn att hon har ökat på i vikt det måste hon ha gjort. 

När jag satt med Freja i knät kom Julius fram till mig och gav mig hennes napp och sedan gick han iväg och hämtade hennes snuttis och räckte den till mig också. Stort steg och det värmde i hjärtat. Han är nyfiken och har blivit mer varsam med henne.




torsdag

Jag blev så nöjd hos frisören idag. Det var välbehövligt med ett besök och så skönt att bli ljusare igen. Jag har haft håret brunt i snart 4 år. 

Igår var Nadja med barn här och träffade Freja. Nadja hade med massa gott fika och Freja fick en "Sophie The Giraffe" bitleksak i present, tack snälla!
Barnen lekte bra och vi hade strålande väder så Micke tog med Rasmus, Julius och Hanna en sväng till skogen och tittade till myrstackarna.




Helrenovering

Några timmar hos frisören är ju inte helt fel. Som jag har längtat efter detta. Nu går vi mot ljusare tider.





Ammningsrace

Freja hade bara gått upp 50g sedan sist när vi vägde henne på BVC igår. Visst en ökning men inte så mkt. Marie frågade om det famns utrymme att amma mer på dagarna och jag sa direkt nej. Jag ammar hela tiden, det går aldrig mer än 2h, ibland vill hon tutta efter 40 min igen osv. Och nu är ändå Micke hemma så hur ska det bli på dagarna när jag är ensam med killarna också? Nästa alternativ är att amma mer på natten, men som det ser ut nu äter hon vid 22, 02 och sedan 06.30, så jag tycker inte det är så sällan. Alla behöver ju sin sömn också för att orka med kommande dag. Blir hon inte mätt? Julius flaskmatades och var så nöjd mellan måltiderna, och på ett sätt är det lättare att veta hur mkt de äter då osv. Jag känner mig så kluven men vi avvaktar och maratonammar fram till nästa vecka när vi ska till BVC igen och så får vi se om vi ska ändra på något.

Någon som har några tips? Jag känner mig lite rookie på det här med helamning.




Dragons till Jules

Julius fick likadana skor (snyggskor) som Rasmus har igår. Hur söta är inte dessa?!? 

Pratade med mamma i telefon tidigare och fick massa inspiration till att fortsätta göra iordning i trädgården. Jag skulle vilja plantera mer ätbart, tex hallonbuske och kryddor. Sätta både tujahäck och syrenhäck. Lägga marksten, bygga in altanen lite mm. Det tar aldrig slut men samtidigt är det så kul att ha allt detta roliga framför sig och kunna ta lite undan för undan. Micke har iaf klippt ner häcken på framsidan (knähöjd) och idag har vi fixat drag och bokat släp då den lilla rishögen efter häcken blev en betydligt större hög än vad vi hade räknat med. 
Nu ska jag njuta av mitt kaffe och lugnet i huset.




Här var det livat

Är i Norrköping och har varit på Babyproffsen och Lekia som ligger precis ovanför. Det har varit skrikfest i stort sätt hela tiden för Freja och då har vi ändå gjort amningsstopp både inne i affären och nu i bilen, 2 blöjor bytta på det också. Köpte en ny sufflett (ljusrosa) till vagnen, en som är förlängningsbar och skyddar bättre mot solen. Fyndade lite Silly U grejer för halva priset och barnen fick några saker inne på Lekia. Nu ska jag hoppa in på McD och beställa lite mat till mig också, killarna är redan inne och äter.





Mina killar ❤️

Julius älskar att leka med stetoskopet, kanske borde satsa på läkaryrket i framtiden?




Freja 2 veckor

Snuttan är redan två veckor och dagarna springer iväg. Tycker hon är så himla lik Julius till utseendet. Lite Rasmus också men mest Julius. 
Idag har vi varit hemma hos Emma och Daniel med barn och grillat hamburgare och korv i deras trädgård. Barnen busade massor och hoppade studsmatta. Julius var också med och flög runt som en vante på studsmattan och gapskrattade under tiden. Det börjar bli dags att köpa en studsmatta och vi bör få plats med en sådan i trädgården gott och väl.




Fredag

Hela familjen väcktes kl 05 av Julius som tyckte det var en utmärkt tid att kicka igång dagen på. Vi sover i skift just nu, jag och Freja har stigit upp för andra gången nu och Julius och Micke sover nu. Rasmus ligger i soffan och ser på barntv och Freja äter.
På förmiddagen ska Micke iväg och titta på en bil, vi är lite skeptiska så vi får se om det blir något.
Jag ska nog ta och baka något sen, en äpplepaj kanske. Några vänner kommer över på fika i eftermiddag och jag vill bjuda på något gott.

Freja och jag var på US igår för öronkontroll och det gick bra, hon sov igenom hela sjukhusvistelsen och på vägen hem stannade vi hos Emma och tog en fika i solen på hennes framsida.


Onsdag

Idag var jag och Freja på BVC för ny viktkontroll och hon fortsätter att öka i vikt så detta ser ju lovande ut. Angående detta med flaska har jag nu bestämt att prova att ge henne någon gång som test då jag har bokat frisörtid (helrenovering = många timmar) nästa torsdag och det måste fungera då när jag är borta. Detta med helamning är ju annars rätt smidigt måste jag säga då man alltid har maten "med sig" i perfekt temperatur. Inget bök och stök med flaska och micro men som på sitt sätt också kan kännas lättare.
Igår var vi på Allergicentrum med killarna och det gick så bra och Rasmus var så duktig. Tog av sig tröjan direkt och gjorde precis som han blev tillsagd och frågade ivrigt när det var dags för pricktest. Det visade sig att Rasmus är allergisk mot björkpollen (som vi misstänkte), katt, hund och väldigt allergisk mot häst. Nu vet vi svart på vitt så inga mer gårdsbesök eller gå in i stallet i Valla. Vi testade lite djur på Julius också men det gav inget utslag däremot fortsätter äggallergin som vi hoppas växer bort så småningom.
Roligast tyckte de nog det var att få springa och jaga varandra fram och tillbaka i korridorerna på allergicentrum när sedan doktor Lennart fångade in dom för att lyssna på andningen efter ansträngning. Provresultaten tog vi i väntrummet samtidigt som Lennart spelade fotboll med Rasmus, behöver jag säga att vi har den bästa läkaren?

Idag fixar vi och kommer iordning med saker hemma som vi ligger efter med. Jösses vad snabbt det kan gå att vända upp och ner på hemmet. Men då får man iofs tänka på att både jag och Micke tycker om att ha ordning och reda omkring oss. 

måndag

De senaste dagarna har vi haft en del besök och vi har fått så mkt fint till Freja från släkten, vänner och även grannar som har varit förbi. Tack så jättemkt för allt! 
Var på BVC i fredags och då hade hon vänt i vikt. Vilken revange för mig mot de tidigare gångerna. På onsdag ska vi dit igen och jag hoppas att vikten har ökat ytterligare, jag är nästan säker på det. Hon äter väldigt ofta, speciellt på eftermiddagar/kvällar, sover bättre på nätterna nu och äter oftast bara 1 gång på natten, runt 02-tiden. Funkar bra tycker jag. Jag funderar på att ev blanda in en flaska om dagen men är lite rädd för att det kanske skulle slå ut amningen. Jag har egentligen inget vettigt skäl till det utan mer av egocentriska orsaker som att vilja besöka frisören (jag är såå gråhårig nu) eller bara få en timeout. Så det känns inte riktigt värt det om det skulle börja krångla nu när amningen fungerar så bra. 

En promenad (kortare variant) har det blivit de senaste dagarna och det känns så skönt att kunna röra sig igen. Idag gick jag upp till spåret och nosade och längtar tills jag orkar gå ett helt varv där också. Jag har tappat 10 kg i vikt men på det stora hela är det inte så mkt med tanke på hur mkt jag gick upp denna gång. Jag har minst lika mkt att bli av till. Men hur som helst så känns de 10 kg för mig och allt känns så mkt lättare nu.

1 vecka

Idag om några minuter blir Freja 1 vecka. Dagarna springer iväg och det är fullt upp i stort sett hela tiden. Det är en sådan mäktig känsla när jag har lagt Rasmus och säger godnatt till honom, går vidare till nästa rum för att stoppa om Julius och avslutar sedan i vårt sovrum för att kolla till Freja som sussar sött. Jag känner mig så rik ❤️❤️❤️. 




Freja ❤️




Navel

Jag har lite navelfobi och efter ett par dagar efter förlossningen doftar den inte smultron direkt. Och då är det inte bara om lillasyster utan allt vad kläder, snuttis och filtar heter. Imorse sa jag till Micke att han fick byta blöjan då jag inte står ut med lukten och när han sen ropar från badrummet att:
-Nu har naveln lossnat! 
Vill jag ropa halleluja och tänker "yes, äntligen!"
Men när Micke i nästa sekund utbrister:
-Var är den?!?
Då fryser jag till is och vågar inte röra mig.

Slutet gott allting gott och naveln har återfunnits och är nu borta och tvättmaskinen går för fullt.

8%

Återbesöket på BB idag gick bra. Hon fick godkänt av läkare och barnmorska och vikten stod nu på 3665g, en minskning på 8%, helt normalt. Så skönt. Innan besöket på US var jag inom jobbet och visade upp snuttan och jag fick en liten promenad till och från US på köpet.

Just nu har lilla grodan ätit och middagen puttrar för fullt i köket och runt omkring mig busar pojkarna ❤️❤️❤️.




Gråt inte lilla vän ❤️

Nybadad, mätt och nöjd ligger hon och sover nerbäddad i liggdelen. Jag ska med knoppa en stund då det inte blev mkt sömn inatt. Fröken bestämd lugnade iaf ner sig och sov en timme på sin pappas bröst inatt och sedan var vi igång igen. Idag känns hon mkt lugnare och nöjdare och jag tror hon får i sig mer mjölk nu också. Imorgon ska vi på återbesök på BB, håll tummarna för oss så vi inte behöver bli inlagda igen som med Julius då han hade gått ner mer än 10% i vikt och hade lågt socker.




Välkommen lillasyster

Äntligen är vi fulltaliga ❤️. Lillasyster föddes på påskafton 4/4 kl: 20.51. Stadiga 4020g och 52cm lång.
Allt gick bra och hela familjen mår bra. 
Vi var hemma på förmiddagen igår och vad jag har längtat till stunden av att komma hem till killarna och börja detta nya kapitel och inte gå på "hold" som vi har gjort de senaste veckorna. Idag känner jag mig mörbultad i kroppen och har ont i muskler och leder. Öm på näsan är jag också efter all lustgas jag tryckte i mig, denna gång sparade vi inte på landstingets resurser om man säger så.
Rasmus är hur gullig som helst mot lillasyster och visade stolt upp henne för mormor som var här förut. Julius är nyfiken men förstår inte vad som händer riktigt. Han tittar frågande på henne när hon gråter men vill gärna känna och har lagt huvudet emot henne. Nu gäller det att ge alla kidsen sina behov av uppmärksamhet. Lillasyster vill gärna vara nära och älskar att bli buren och ligga i famnen, tittar storögt och myser när man pratar med henne. 
Nu hör jag hur hon knorrar från liggdelen så nu är det dags för lite mat ❤️.





Påskpresent

Mormor skickade påskkort med varsin påskpeng i till barnen. Det är lätt att man sätter in pengar de får direkt till deras sparkonton men ibland blir det en tur till leksaksaffären också och det är kul att se vad Rasmus väljer och lär sig värdet av pengar samt att få betala själv.
Svårt att gissa vem som blev ägare till vilken leksak? Not so much! 




Nej tack?

Var på ställningstagande på förlossningen idag och jag är öppen 3 cm och blev erbjuden igångsättning genom att ta hål på hinnorna exempelvis imorgon. Det var väl det jag ville?!? Men magkänslan sa nej, jag vill ju helst att allt ska starta naturligt och tror att det är det bästa för bebis och mamma. Sen är det ju såklart bra att det finns medel för att hjälpa till. Så vi avvaktar och hoppas på att lillasyster är redo snart. På torsdag nästa vecka kl 08.00 tvingar de ut henne oavsett om hon är redo eller ej då jag räknas som överburen då (42+0) och i Östergötland går man inte längre än så.

Glad påsk!




En vecka över tiden...

Julius älskar att sitta och mysa i soffan och har nu vant sig vid den tjocka magen. Jag klämmer ner honom på sidan så får han ligga som en banan över magen.

Ligger och funderar på staket av olika slag och grind till framsidan. Julius sticker iväg på en sekund och förut när jag var på toaletten öppnade han ytterdörren och sprang ut i strumplästen med bara pyjamas. Jag fick bråttom om man säger så och som tur var sprang han runt huset i vår trädgård och jag hittade honom stå och slita i dörren till lekstugan. 

Ikväll blir det dejt med en kompis och vi ska gå och äta thaimat någonstans.




RSS 2.0