Hello!

Nu är ordningen återställd och Micke är hemma igen efter 6 dagar i Stockholm. Det gick bra i veckan men jag har varit väldigt trött då Freja vaknar i stort sätt kl:05 varje morgon. Pigg och sprudlande glad, redo med snuttis och napp att bli upplyft från spjälsängen.

Rasmus har varit hemma från förskolan några dagar då han har varit lite rosslig och även haft ont i magen. Idag ställde mamma upp och åkte in till oss från Motala, tusen tack! Det uppskattas verkligen.

Imorgon åker jag till Stockholm på fortbildning i 2 dagar och kommer hem torsdagkväll. Ska bli skönt att komma iväg lite faktiskt.

Nu ser jag fram emot våren som tusan och igår beställde jag nya löparskor från Reebook, Micke fick också ett par matchande fast i en annan färg, haha! Skönt för honom att ha bra skor med dämpning i butiken. Själv kommer jag ta tag i löpningen framöver och även börja cykla till och från jobbet igen. Blir det någon mer vinter och snö tro?? Jag känner mig färdig faktiskt så jag kan stå över och gå direkt på vår nu.





Vardag

Alla är friska och krya nu, peppar peppar. Micke är i Stockholm på Älvsjömässsan hela veckan och kommer hem sent på söndag. Jag roddar med barn, hem, jobb och förskola och imorgon får jag hjälp med hämtning på förskolan av barnens farmor och farbror.
När man sover själv hemma med barnen känns det som om man sover med ett öga (och öra) öppet. Vid 02.30 inatt ramlade Rasmus ur sängen, vår säng, som är väldigt hög och vid 03.30 vaknade Julius och ville ha välling vilket han aldrig gör annars. Lillasyster sov ända till 06 idag, sov längst av alla, otroligt.
 
Freja pratar så mkt nu och sjunger och spexar. Julius också, det kommer fler och fler ord och de är som två papegojor de små och härmar allt man säger.
 
Killarna har fått nya fleecefodrade regnställ och såhär såg Rasmus ut första dagen han hade använt det på förskolan. Jaja, det var bara och spola av i duschen och huvudsaken är ju att han har haft kul. Jag är glad att det inte var vinteroverallen och vinterkängorna som såg ut sådär, alltid nått.
I helgen tar jag med barnen till Motala och hälsar på mamma/mormor, hoppas på bra väder så vi kan vara ute lite. På söndag måste jag fundera ut en lösning så att Julius och Rasmus kan gå på sin simskola respektive gympa. Ev tar jag med alla kidsen på gympan och fixar barnvakt under tiden det är simskola.
 
Att gå ner i arbetstid till 80% och sluta 14.30 i stort sätt varje dag känns som det bästa beslutet jag har gjort på länge, så mkt värt! Kunna hämta barnen utan stress, läsa en bok, dansa till musik, prata och ta en långsam promenad hem från förskolan med dom utan att känna stress över att kvällsmaten måste fram direkt.
 
Idag har jag nya favoritblusen på mig, med endast 1 knepig knapp i nacken.





VAB

Idag är jag hemma med Julius, som förvisso är mkt bättre om man jämför med tidigare i veckan. Han äter penicillin några dagar till och behöver "äta upp sig" lite då han har haft svårt att äta i veckan.
Vi laddar batterierna i helgen och hoppas alla barnen är friska tills nästa vecka när Micke är bortrest.
Barnens farmor har hjälpt oss med VAB både tisdag, onsdag och torsdag denna vecka och det har varit mkt värt för oss, tusen tack!

Strax ska vi gå och hämta liten och stor på förskolan, men först tar vi oss ett vabb-vil.




Julius 3 år ❤️

Julius fyller 3 år idag och vi gratulerade honom på morgonen med paket och sång. Helgen har gått fort och vi hade släktkalas i lördags och Julius lilla barnkalas i söndags. Fredagkvällen runt halv nio spenderade jag ute på Tornby för storhandling.
Kalasen blev bra och vi hade gått ihop och köpt Julius en fin riktig cykel, utan stödhjul. Han fick mkt annat fint också, lastbil, truck, bil, pussel, böcker, Paw Patrol-leksak, Bamsefigurer m.m. 

Natten till torsdagen fick Julius feber men var ok på dagen. Birgitta var här och "vabbade" åt oss och nästa natt fick han feber igen. Jag var hemma i fredags men jag tyckte Julius var rätt pigg och glad. Nästa natt var det dags igen och vi funderade på att ställa in kalaset, samma visa igen, han piggnade till på förmiddagen och vi hade kalasen som planerat.
Idag har jag tagit semester då det är studiedag på förskolan och att det är idag som han fyller år. Jag hade tänkt att åka till Leos men märkte att Julius blev sämre och sämre, febern kom tillbaka och han var jättehängig. Efter mkt om och men fick vi tillslut en tid på VC och där konstaterades både halsfluss och öroninflammation, stackars snutten. Nu har han fått penicillin och vi hoppas han piggnar till fort.

Imorgon och på onsdag "vabbar" farmor igen och resten av veckan blir jag hemma om det behövs.

Micke åker till Karlstad tidigt imorgon och blir borta några dagar.

Julius var så glad på sitt barnkalas och vi lekte kurragömma, fikade och hade fiskdamm (från övervåningen och ner 😂). Julius fick så fina presenter och det var precis lagom med två kompisar 😊❤️.

Nu ska jag sova, det blir en tidig morgon imorgon, godnatt!







Supermorsan!

Jag känner mig som en riktigt supermorsa! Det gick toppen imorse och det blev ingen stress eller nått. Barnen var på plats 07.00 på förskolan och jag kom i god tid till jobbet. Nu ska jag åka och hämta mina små hjärtan och jag längtar efter dom så mycket. Nu när jag har gått ner till 80% kommer jag sluta 14.30 alla dagar utom 1 då jag jobbar till 16.30. Känns bra.

Micke är i Karlstad och kommer hem sent på onsdag. Jag tänker ha Julius bredvid mig i sängen i natt, så att det inte blir så ensamt.

Nästa måndag blir Julius 3 år och barnen är lediga från förskolan den dagen så jag har tagit semester. På lördag har vi släktkalas för Julius och på söndag ska Julius få ha ett litet barnkalas för sina närmaste vänner. Tre pojkar är bjudna och vi har fixat barnvakt till Rasmus och Freja så att Julius får ha sitt barnkalas i fred och att han själv lyfts fram lite. Han tyckte det var spännande när vi var runt och lämnade inbjudningskorten, lilla hjärtat.

Julius har börjat leka så självständigt nu och plockar och fixar med sina saker. Han älskar att leka med Bamsebyn, pussla, leka med garage och bilar och att sitta och pärla pärlplattor. Det gör Rasmus med, de kan sitta i timmar. Häromdagen åkte vi till ToysRUs och köpte mycket nya färger så nu pärlar vi loss därhemma. I 3-årspresent ska vi gå ihop och köpa Julius en fin riktig cykel. Han har kört länge på balanscykel och det går hur bra som helst. Vi hoppar över stödhjul och springer med honom i början, jag tror det går rätt fort för honom att trampa iväg. Hoppas inte vintern blir för långdragen nu bara utan att det blir lite barmark så vi kan träna.




Januari 2017

Nytt år och nya möjligheter! Micke började sitt nya jobb i måndags och det är verkligen toppen! Jag är så glad för hans skull. Jag är hemma med kidsen denna vecka då de har jullov från förskolan. Typiskt att jag drog på mig en rejäl förkylning nu men det är bara att köra på. 
Igår hade Julius en frisörtid och jag var skapligt spänd innan med tanke på att vi blev "utslängda" från förra stället då han var så ledsen och är sedan dess rädd för frisörer. Jag har tränat med Julius hemma och låtsasklippt honom och vi har startat trimmern och kännt på den. Jag hade den bästa mutan också: Julius bästa vän väntade på honom på Leos Lekland.
Och vet ni?!? Det gick såå himla bra! Julius fick världens bästa pedagogiska frisör och det slutade med att de gjorde hi-five med varandra. Vilken lycka! Och där kom min fina lilla 3-åring fram under allt det långa håret.
Nästa vecka går jag ner till 80% och vi startar den veckan med att Micke reser till Karlstad i tre dagar. Wish me luck!

Min köttfria vardag går kanon och jag är så nöjd med mitt beslut. Just nu puttrar en linsgryta på spisen och jag har provat lite andra vegetariska recept som har varit väldigt goda. Kidsen åt min vegetariska köttfärssås gjord på quorn bättre än den "vanliga". 

Idag kom brev om val av skola till Rasmus som börjar förskoleklass till hösten. Stort.







RSS 2.0