Härliga söndag

Idag tog jag motorcyklen till Motala och åt middag hos mamma, sen åkte vi till syster som bjöd på jordgubbspaj och vaniljvisps :). Micke kom också in till Motala efter att han slutat jobbet så kunde vi åka tillsammas hem (mycket roligare då).  Passade på att utnyttja deras härliga studsmatta (jag måste bara införskaffa en sån). Daniel jobbade i "sin" kiosk vid Borenshults slussar så hela familjen åkte dit och hälsade på honom och åt glass. Nu tror jag vi ska grilla lite korv här, ha det gott!




Novas dop

Har precis kommit hem från Motala och Novas dopkalas. Det var jättefint och mysigt i kyrkan och Nova skötte sig exemplariskt. Robert och jag läste från bibeln och Elin sjöng. Jag visste att Elin kunde sjunga bra men inte att hon kunde sjunga SÅ BRA som hon visade prov på idag. Att ta kort i en kyrka blir såå mycket bättre utan blixt men då måste man va blickstilla! Att försöka ta kort på Elin när hon sjöng samtidigt som tårarna rann ner för kinderna blev svårt se bild nedan ;). Här är lite bilder från dagen.

Robert läser sin text.


Elin sjunger, så blir bilden när man inte sitter still och väljer att tjuta istället.


Robert, Linda och lilla Nova.


Elin


Daniel paparazzi


Me, det blev den rosa tillslut.


Nova var inte jätteglad när jag höll henne. (Hon var trött här)

Äntligen fredag

Idag har Annie och Elliot varit här och ätit våfflor och solat, inte Elliot förstås (han sov mest hela tiden). Det var jättetrevligt, måste ta och ses igen snart :). Nu gör jag kakor (Lion bars) till Novas dop imorgon och presenterna är klara. Har inte bestämt mig för vilken klänning jag ska ha än men troligtvis blir det den blå här nedan. 

Blå vs. Rosa




Nu ska vi tända grillen! Ha det gott!

Michael Jacksson har avlidit.

Detta känns sorligt och helt overkligt. Jag växte upp med hans musik och många av mina tidigare klasskamrater hade honom som sin största popidol. Han lämnar stort tomrum efter sig och dagens ungdomar förstår nog inte hans storhet.



Roxen runt

Vid halv nio bestämde vi oss för att köra runt Roxen, ca 8 mil. Jättefint var det med härlig natur och solnedgång.


Nu är det dags att sova, godnatt!

Midsommardagen

Bilder från en solig kvällstur.




Provsitter Mickes motorcykel.


Solsken i blick.


Tonny kom och rastade med oss.

Vad är en midsommar utan regn?

Det var hur trevligt som helst igår i Motala! :) Jenny och Elin gjorde som vanligt en smarrig marrängtårta och Robban skötte grillen. Presenterna var uppskattade och Elin blev glad. Vi hade fint väder men vid ca 21 kom regnet men det  gjorde inte så mycket då vi satt på inglasad altan med värme. Vi åkte hem runt elva och då öste regnet ner så vi fick verkligen hålla farten nere.

Midsommar utan klänning - otroligt!

Bye!

Trevlig midsommar

Midsommarafton och solen skiner! Har varit ute på en långpromenad precis och det var rätt varmt också :). Micke blev sjuk igår, fick feber och grejer men han känner sig lite bättre idag så vi ska åka in till syrran ändå och socialisera oss lite och spela lite kubb. Finns ju inget som säger att jag måste ta det lugnt så jag tar med en flaska rosé så får Micke köra hem ;). Ska passa på och fira Elin också, spännande, hoppas hon gillar presenterna :). Nu ska jag städa lite här hemma, lacka naglarna, fixa iordning mig sen ska vi stanna en sväng på Maxi innan vi beger oss till Motala. Satsar på att vara där runt 16.

Liten Albin -07


Större Albin -09


Solsken i blick

Tog motorcykeln till jobbet idag och efter lunch hade jag prov i Motala, vilket ypperligt tillfälle att kombinera nytta med nöje genom att köra dit i strålande solsken. Efter jobbet bjöds det på middag hemma hos mamma, mycket trevligt. Tonny och Micke kom och mötte mig när jag åkte hemåt.
Måste avboka min nagelsession imorgon då de har blivit alldeles för korta av någon konstig anledning. Får vänta två veckor kanske så de hinner ta sig lite. Imorgon är det jobb som vanligt och sedan ska jag ner till stan för att köpa present till min systerdotter Elin som snart fyller 15 år, stora tjejen nu :) Ska bli skönt att vara ledig sen (iofs ska jag jobba på söndag, men men, det är självvalt) och Ikano-huset har stängt för en gångs skull, så M är också hemma. Ser fram emot midsommarafton när vi ska hem till syster och mysa.

Borde också köpa en systemkamera men det lär väl ta ett halvår innan jag har bestämt mig för vilken modell :)

Ska sova nu, är helt slut!


090616

Har precis kommit hem från ett 2,5 h pass hos frissan! Men bra blev det :), slingor, toning och klippning. Kom även hem med denna volymprodukt, den är som att tuppera håret utan att tuppera :/ skonsamt med andra ord. Man bara pudrar på lite och drar handen igenom och vips så är håret överallt! :).Och jag som inte har så mycket hår eller jag kanske har en del men hårstråna är väldigt fiina då är detta en självklar investering. 


Provade min inköpta elektriska potatisskalare nyss också, hur bra som helst! Iallafall till färskpotatis. Jag tycker det är lite bökigt att harva runt med färskpotatisen så detta var också en klockren investering, två bra köp med andra ord :).

Annars inget nytt direkt, imorgon ska jag jobba i Motala halva dagen. Mycket intressanta samtalsämnen idag på jobbet. Drick inte saltvatten. Varken jag eller Nadja känner oss som fallfrukt utan vi är mer ett fint rödvin som bara blir bättre med åren. Och nej Nadja jag ska inte bli Pastor eller någon Kristi brud för den delen. Har övat på min bön som jag ska läsa upp på Novas dop, den bönen ingår i själva dopet om man läser i bibeln, så om inte jag läser upp den kommer prästen i vilket fall som helst att göra det. Men nu har jag åtagit mig detta och övat och övat, så nu sitter den som en smäck! På fredag ska vi hem till syrran med familj och umgås lite, förhoppningsvis får hon ledigt på kvällen och då vet ingen hur sent/tidigt det kan bli ;). Ikväll kanske jag tar hojjen ut till Ikano och möter Micke efter jobbet, och vem vet vi kanske tar en härlig omväg hem.

Bye!

Söndag i Motala

Jag trotsade vädret idag och åkte hoj ändå :) Gick bra men det blåste som satan, speciellt när man kom upp i lite högre hastigheter (dock aldrig över hastighetsbegränsningen såklart ;)) Mamma bjöd på pannbiff och färskpotatis och till efterrätt åt vi glass med chokladsås och färsk ananas yummie :). Var även en sväng hos syrran med familj och hann med en snabb fika innan det var dags att bege sig hemmåt. Alla var med och vinkade av mig på min första längre ensamtur haha, och mamma kunde knappt tro att det var sant, lite roligt :). Fick en parfym av mamma, som luktade jättegott. Men den är lite odefinerbar då den är unisex.



Vem var det som tutade på mig i Kåparpsrondellen?

Bye!

Dåligt väder

Typiskt, nu tar jag bilen istället till Motala, vädret är inte behagligt 13 grader och blåsigt! När ska jag få köra motorcykel egentligen??
Naglarna är lackade med "Power pink" bra tips Annie :) supersnyggt och väldigt bubbelgum. Nu ska jag bara fixa iordning mig och sen bär det av. By the way så har jag fruktansvärd träningsvärk idag, jag gick ut hårt på gymmet igår och idag får man sota, men på ett sätt känns det rätt skönt ska jag säga. Imorgon blir det ett aerobicspass efter jobbet, det ska bli skönt att få bort lite överskottsenergi.



Hoppas ni har haft en bra helg, det har jag haft trots dåligt väder. See ya!

Veckan som gått

Dags för en uppdatering kanske? Ni tror säkert att jag har bott på hojjen denna vecka och inte hunnit uppdatera...så är inte riktigt fallet med detta skitväder!! Efter körprovet i måndags tog Micke och jag en liten sväng, dock i spöregn, men vad gör man inte? Tisdagen blev en stor dag, dagen då jag för första gången körde helt ensam. Måste erkänna att jag var lite nervös när jag rullade ut hojjen tidigt på morgonen för att åka till jobbet...ingen Micke, ingen handledare, fick lära mig att stå på egna ben, och det gick bra. Träffade Micke efter jobbet och då åkte vi och tvättade hojjarna, så mysigt ;).

Nu är det helg och jag ska äntligen ta tag i min träning nu när jag har legat på latsidan, under flera månaders tid har det bara varit mckort i mitt huvud. Efter träningen imorgon ska jag nog unna mig en liten sol :). På söndag mina kära vänner kan jag glädja er med att det ska bli 18 och sol, och då ska jag åka hem till mamma en sväng, på Kawasakin såklart. Fint väder väntas nästa vecka och det behövs verkligen.
 
Rom -07

Nu ska jag fylla på vinglaset och luta mig tillbaka.

Bye!



Godkänd

Jag klarade körprovet!!! Jag är hur glad och stolt som helst :). Det har inte varit en lätt match men övning ger färdighet. Jag räknade ut att jag har tagit ca: 24 enkla lektioner många av dessa vi ett och samma tillfälle. Detta resulterar i att min nya behörighet har kostat mig en del om man räknar in provavgifter och körkortstillstånd mm. Sen ska man ju ha utrustning också iform att rätt dyra kläder, men det är en annan historia :). Måste erkänna att jag och Micke åkte till Nifa efter mitt körprov och köpte en ny mcjacka åt mig, en sportig variant i skinn som kan kopplas samman med mina byxor, asfin!
Provet gick bra, men jag fick ta om lågfartsdelen en gång med tanke på att jag höll på att kräkas av nervositet och att armarna bara skakade, men andra gången satt det klockrent. Högfarten tog jag om en gång också och sen satte jag effektiv inbromsning i 70 & 90 gallant! Tror jag fick en rätt tuff körning då vi nästan bara körde stadstrafik och tätbebyggt område men hur som helst gick det bra :). 

Bye!


Sista rundan...med skylten förhoppningsvis

Idag har vi varit ute och kört i närmare tre timmar (det verkar bli standard tiden för ett pass), mest landsväg då vi tog en tur till Ekenäs slott och hade picknick, det var verkligen fint där. Avslutade med konbana som gick lika bra som igår, bådar gott :).


Wish me luck!

Födelsedagskalas

Igår hade vi födelsedagskalas för Micke. Mycket folk och jättetrevligt. Han fick sitt efterlängtade stora Bonsaiträd :) och även sånna sollampor till trädgården, jättefint. Nova fick sina lila sockor som passade perfekt, hon blev jättesöt i dem! Tack så mycket Nadja! Bullarna och kakorna blev faktiskt jättegoda, de kan jag rekommendera att ni gör, speciellt Lion bars, mycket uppskattade.
 


Bye!

Lågfart - check

Har precis varit ute och kört lågfartsbana, båda två. Jag klarade dem om och om och om igen så hit då! Kom hit med provet! Jag är LADDAD!



Lion bars & Kolasnittar

Då var det baktime igen, alltid lika mysigt! Katterna får gå ut så jag får vara ifred och så att ni slipper få katthår i bakverken ;), ensamtid hemma kan vara skönt ibland speciellt när jag bakar och lyssnar på någon schysst skiva som Daniel har gjort till mig. Recepten hittar ni här och här.


Regndans

Jag är sliten idag. Tre timmars träning på manöverbanan och himlen öppnade sig. Blöt och kall kom jag hem till Micke som var ledig. Han hade spolat upp ett varmt bad och tog hand om mig på bästa sätt, jag är så lyckligt lottad. Det borde varit tvärtom idag med tanke på att det faktiskt är Mickes födelsedag idag! Vi ska ha födelsedagsfika här på lördag och jag ska baka lite bullar och kanske något roligt från Leilas kokbok. Tårtor är jag inget vidare bra på eller jag har aldrig försökt så jag vet inte men vi ska beställa i vilket fall. Ikväll blir det tacos (inte jag som har bestämt, tycker fortfarande att det luktar lite strumpa om tacos) och en flaska Italienskt rödvin, mm, det sistnämnda ska bli gott :). Nämnde jag att jag la ner hojjen idag på lektionen också? Det märkliga var att jag sprang sedan över den och sen fortsatte springa en bit...märkligt beteende.

(Bilden är inte från idag)


Bye!

tisdag

Imorgon är det onsdag redan, känns som veckorna bara springer iväg, lite för fort nu... Imorgon är det dags för min sista körlektion, 2 dubbla efter varandra, blir ett hårt pass. Snart midsommar och jag har laddat med tid för frissan och även naglar, tyvärr har jag inte den blekaste aning om vad jag ska göra då men det brukar alltid lösa sig :). Vart tog det fina vädret vägen?? Nu är det riktigt kyligt och regnigt ute, trist men hoppas det drar förbi. Näe nu ska jag väl sluta småprata om vädret och göra lite nytta här hemma istället.


Bye!

RSS 2.0