Nytt till lilla garderoben

 

Ensamkväll

Yes! Ensam ikväll, nu ska jag se på reklamTV och fika på bullar och te.


Ett litet hallon

Idag ska jag jobba i Nkpg hela dagen, det är rätt kul att vara där, problemet för mig blir hämtning på dagis bara iom att de stänger 17.00 och jag hinner inte hem tills det. Idag hade jag turen att Birgitta och Peter kunde hämta honom :).
 
Jag längtar mer och mer till resan och semester överhuvudtaget, så himla skönt att bara ligga i solstolen, bada och åka på småutflykter. Ett besök till Kolmården är ett måste och vår djurtokiga pojke kommer älska det. Vi kommer även åka ner till Halmstad några dagar och hälsa på släktingar, bada och åka runt lite på västkusten. Ett stopp i Ullared blir också av och vi har redan utsett barnvakterna Birgitta och Kerstin under denna dag.
Ikväll är Micke på kick-off med sitt jobb och imorgonkväll är det min tur att gå ut och äta med jobbet, trevligt!
 
Rasmus hår växer mer och mer men det syns knappt på bild eftersom det är vitt nästan. Jag kan nog gå med på att jämna till det lite snart, då kanske det växer bättre också??
 
 
 

Fullt upp!

Denna vecka har vi inplanerade saker varje dag, fullt upp med andra ord. På lördag ska jag jobba i Norrköping och på söndag jobbar Micke. Nästa vecka åker vi till Turkiet och det har varit endel förberedelser inför detta. Listor har skrivits till höger och vänster. Vätskeersättning, kylbalsam, små överraskningspaket till planet, solhatt, keps, armpuffar är bara en bråkdel av vad som ska kommas ihåg. Och för allt i världen glöm inte att beställa ur taxfree-katalogen (I-landsproblem) och växla pengar måste man göra med (tack mamma!). Det är inte lätt att komma iväg, men när vi sitter där på planet sen hoppas jag att vi kan njuta, eller?!?

Så nöjd med sin gräsklippare ♥


Mors dag

Imorgon blir min farmor 80 år, en högaktningsfull ålder som min mamma sa. Vi hälsade på henne idag och jag fick chansen att träffa mina kusiner på pappas sida som jag träffar allt för sällan. Min farbror (pappas tvillingbror) var där och jag kramade honom lite extra länge, tårarna var nära. Jag är så glad att jag fick träffa alla idag och vi har så mkt gemensamt. Micke tyckte jag och mina kusiner var lite lika utseendemässigt.


Info

Nu ska jag berätta. Jag gjorde ögonfransförlängningen på Salong Klara vid Garnisonen. Tjejen var jätteduktig och det tog ca 75 min. På salongen har de så att man kan köpa ett halvt set (50 fransar) eller ett helt set (80 fransar) det kostar 500 kr respektive 800 kr. Jag hade beställt tid för ett halvt set men när jag kom dit ändrade jag mig till 60 fransar. Jag fick betala 600 kr för det. De limmar fast varje frans för sig, 60 fransar per öga så det är lite pilligt men man ligger och blundar hela tiden. Jag trodde att ens egna fransar skulle bli färgade men så var inte fallet, de blandar sig med de nya och syns inte. Däremot skulle man ju kunna färgat de nedersta fransarna innan då man inte gör förlängning på dessa utan där man får använda lite mascara. På de nygjorda fransarna ska man inte ha mascara.

Jag vet inte om hon var lite dyr då jag har hört att på Divine Skin på S:t Larsgatan tar de 600 kr för 80 fransar…

 

Detta håller i ca: 4 veckor och efter 3 veckor kan man gå tillbaka och fylla på (de som man har tappat) och eventuellt utöka antalet om man vill.

 
 

 


Före, under tiden & efter


Nya fransar

Ibland måste jag verkligen hålla med om att timmarna från hämtning till läggning katagoriseras under begreppet ”Hell hour”. Det är inte alltid lätt.

 

Hur som helst så har jag bokat tid för ögonfransförlängning imorgon och det ska bli spännande att se om det blir bra. Skulle kännas skönt att inte behöva tänka på mascara i sommar utan bara vakna upp och redan se pigg ut med långa svarta ögonfransar, och en solbränna på det. Påfyllning av fransarna görs efter några veckor för att längre hållbart resultat.


Älskade trädgård

Morbror Micke är här på besök och lite mat och passar på att spela fotboll med Rasmus i trädgården. Vi har ätit ute på altanen denna kväll. Micke och Peter har slitit med gräsklippning i området då det är vår "gräsklipparvecka".


Favoritsaker

Godmorgon! Det är verkligen en rolig tid nu med nya ord varje dag och favoritsaker. Såklart han ska få dricka välling och titta på barntv med solglasögon :).
Igår sa han: -Itta Ankus, biila! (Titta Alfons, bilar!) när han visade runt sin Alfons-docka på sitt rum.


söndag

Idag är jag ledig :) och jag och Rasmus är hemma och myser. Snart ska jag göra honom sällskap i sängen för en liten tupplur. I eftermiddag åker vi ut en snabbis till Ikano och även maxi och ikväll blir det lugnt.
Hoppas på att få upp lite hyllor i groventren inom kort, det är på tiden! Och så måste jag ta tag i att leta rätt på alla kläder som är "borta" iom att sommaren väntar runt hörnet och vi åker till Turkiet om 2 veckor!


Tidigt

Tidigt för att vara en lördag men jag ska strax åka och jobba i Norrköping. Känns liite tungt nu men jag tror att dagen kommer gå snabbt!


Framsidan

Nu kan vi även sitta på framsidan, blev riktigt bra tycker jag!


Renovering av fasad

Just nu pågår målning av fasaderna där vi bor och även byte av tak. En av många fördelarna med att bo i bostadsrätt. Husen som tidigare varit rosa är nu påväg att bli gråa med vita knutar. Detta kommer verkligen fräscha upp området och göra Lingonvägen och Blåbärsvägen ännu mer attraktivt. Bra där!


2-årspresent

Rasmus fyller 2 år nästa månad och idag har vi varit och köpt en trehjuling som han ska få i present. Han var med och provade ut den och tyckte bäst om den svarta. Det tyckte pappan också.
Det blev en Sjösala "Bus".


Kontroll

Blev stoppad av två mc-poliser imorse när jag var på väg till jobbet. Körkorts- och nykterhetskontroll stod på schemat. Jag fick blåsa och skulle precis börja riva fram körkortet som jag var osäker på om jag hade med mig men jag behövde inte visa körkortet eftersom jag hade en bilbarnstol i bilen!?! Smidigt.
 
 

Blåvik #4

Vi har haft jättebra dagar i Blåvik trots lite skiftande väder. Maud, Tobbe och Zigge kom i lördags och följde med till Torpön och grillade med oss på kvällen. Barnen hade jätteroligt och det är så kul att se samspelet mellan dom. Vi hade springtävling i trädgården och det tyckte de var jätteroligt :). Dessa tre småttingar har träffats kontinuerligt sen de var ca 3 månader, snacka om bästa vänner ♥.
 
 
 
 

Kabelfärjan till Torpön


Promenad vid småbåtshamnen


Mot Blåvik

Helgen kommer spenderas i Blåvik tillsammans med vänner ❤. Bilen är fullpackad, nu drar vi!


Vilken stjärna!

Jag möttes av denna syn imorse när jag skulle ta bilen till jobbet. Inte helt lätt att ta sig in eftersom jag har barnstol på passagerarsidan och var tvungen att klättra från baksätet och fram.
Tack för det Saabägaren!


Vill bestämma själv!

Rasmus älskar sina nya gröna gummistövlar ❤


VAB

Jag är hemma med Rasmus idag. Han har fått någon magsjuka utan feber och kräkningar, en lindrig variant skulle jag tro. Får byta blöja i duschen flera ggr om dagen. Jag var orolig att han var på väg att bli uttorkad då han hade kissat dåligt i två dygn men imorse kom det äntligen kiss, att man kan bli så glad för det :). Vi har varit på läkarundersökning på VC idag och de tyckte inte han behövde någon vätskeersättning sålänge han kissar och dricker ordentligt. Men han ska helst inte dricka/äta någon laktos de närmaste veckorna då det bara gör saken värre för att tarmen inte klarar av enzymerna som finns i laktosprodukter.
 
Imorgon är Rasmus farmor Birgitta här och tar hand om honom och på onsdag får Micke vabba.  Hoppas han är bättre framåt helgen då vi ska åka till stugan i Blåvik på fredag.
 
Just nu sover han ute i vagnen och jag ska göra mig en god kaffe.

Biltemas trehjuling?

Är det någon som har erferenhet av Biltemas trehjuling? Bra? Dålig??
 

Fix

Tvätt av altan och möbler!


Barnmöbel

Detta bord med parasoll vill jag köpa och ha på trädäcket på baksidan så Rasmus och han vänner kan sitta och fika där. Finns på rusta för 599:-.
 
 

Lilla killen

För andra kvällen i rad ville Rasmus sova i sin säng (i sitt rum). Inatt sov han till 05.30 och sen kom han in i vårt sovrum. När han sen vaknade strax innan 08 ville han gå och kissa på pottan! Nu går det undan och jag hinner verkligen inte med! Övergången till både hans säng och pottan har varit bra då han själv har sagt till att han vill. Så himla skönt nu när han pratar mer och kan göra sig förstådd, visa vart han har ont osv.
 
Igår eftermiddag hade vi vänner på besök och vi var ute en bra stund och busade med våra snart 2-åringar. Det var Rasmus bästisar Nova och Zigge som var här. Vi lagade god mat på kvällen och en kladdkaka till efterrätt.
 
Idag är det städdag här i föreningen och vi ska fixa massor med det. Imorgon kommer R:s mormor hit och Rasmus pratar redan om det :).

Strawberry Ice Cream

Jag är inte så förtjust i jordgubbar men var tvungen att prova denna. Trodde den skulle smaka som jordgubb gör för det mesta men denna lever verkligen upp till vad den lovar. Det är som att dricka jordgubbsglass.
 


Kunde inte motstå cementugglan


Valborg

Valborgsfirandet blev hemma hos Micke, Jenny, Lova och deras treveckors lilla bebis Fanny. Helt underbar. Rasmus fick hålla henne och strök henne försiktigt på huvudet och sa -heeej, heeej, heeej, heeej. Daniel och Emma med Nova var också där och de "stora" barnen var så söta när de hade "mmmiiiiis" i soffan och fick äta godis.
Tanken var att vi skulle gått och tittat på elden men efter att ha läst att det blev inställt på många platser ville vi inte släpa ut barnen så sent ifall det var inställt och vi skulle behöva gå hem igen.
 
Idag är jag ledig och jag och R ska bara vara hemma, troligtvis ute i trädgården så att jag kan kratta och röja upp lite. Måste kolla om Blomsterlandet har öppet så kanske vi åker iväg och köper lite blommor. 
Nu är det inte långt kvar tills vi åker till Turkiet :). Jag har bokat tid för passansökan för alla tre den 20/5, det borde vi hinna innan vi åker va? Två veckor får de på sig då. Vad tror ni?
Ny bikini är inhandlad och det blev en på Intersport som jag hade sett ut. Nu saknas bara ett par Crocs till R men det kanske jag köper på plats i Turkiet istället.
 
Nu har jag fått igång min nya telefon och jag är mer än nöjd, ska bara hitta något schysst skal till den.
 
 
 
 

RSS 2.0