Gibraltar

Vi tog sovmorgon idag och sedan åt vi en god frukost (en sådan där någon står och steker pannkakor framför en) 😊. 
Vårt hotell (Ohtels Campo de Gibraltar) ligger på den spanska sidan så man är tvungen att ha med sig passet när man springer fram och tillbaka (5 min gångavstånd) till Gibraltar-sidan. In till Spanien är de inte så noga, där står de och röker och pratar med sina polare (om man ser någon i personalen öht) vid gränskontrollen men när vi gick till Gibraltar efter frukosten var vi tvungna att ta fram passen.
Vi tog en buss och åkte sedan linbana upp till klippan. Berber-aporna bor på klippan och det är strängt förbjudet att mata dom. Det är böter på 4000 pund som gäller om man skulle bli påkommen. Aporna kan vara väldigt närgångna så man "fick" inte ha framme mat eller plastpåsar. Stackars den lilla damen som hade sin vattenflaska i en plastpåse. Aporna förknippar plastpåsar med mat så det tog inte lång tid innan de var framme och ryckte påsen från henne.
Hade man otur kunde man få en apa på ryggen, de är väldigt nyfikna på solglasögon och kepsar.

Vi var inne i Michael's Cave också, en grotta. Och sedan blev det en lite för lång promenad till en gammal krigstunnel. När vi var klara där försökte vi få tag i en buss eller taxi som kunde ta oss ner till stan men alla var fullbokade och då var det lika långt till stan som upp till linbanan igen. Så vi gick ner och turades om att bära Rasmus som var väldigt trött i benen.
Väl nere åt vi en god kvällsmat och Rasmus slevade i sig spagetti och nuggets och glass. Micke sprang över gatan och fick håret klippt medans jag och Rasmus fikade efter maten. 
Jag hade visst snålat lite med packning av kläder så jag hade tur när vi sprang på en barnklädesaffär så jag kunde köpa lite nya underkläder till Rasmus 👍. 
Vi tog en taxi till gränsen och handlade lite på en supermarket. 
Skönt att komma till rummet efter denna långa utflykt.

Imorgon tar vi bussen till Malaga (Mijas) och där har vi bokat ett 4-stjärnigt hotell på stranden som heter VIK Gran Hotel Costa del Sol. 

Fortsättning följer...














Kommentarer
Postat av: Mamma

Tänk att Rasmus står så nära djuren😊😊Så mycket ni får uppleva dessa dagar👏Tycker Rasmus har fått lite färg 😊

2016-10-17 @ 21:51:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0