Dubbelsidig öroninflammation

Hade läkarkontakt tidigt imorse då Julius hade feber på 40,5 inatt och var otröstlig, strax under 40 när han vaknade och detta trots febernedsättande. Det skickades en remiss till barnakuten där vi har tillbringat i stort sätt hela dagen. Sänkan hade dubblats sedan igår från 52 till 99, vilket tyder på infektion i kroppen. De kunde inte hitta orsaken till infektionen och ville reda ut det innan vi kunde åka hem med antibiotika. De testade honom för urinvägsinfektion men det var det inte de t.o.m skickade honom till röntgen för att röntga hans lungor men allt såg bra ut där också. Tillslut fick vi träffa en överläkare som gjorde en jättegrundlig undersökning och det var då hon upptäckte öroninflammation på båda sidor! Varför tittade ingen i öronen direkt? Det gjorde de iofs på VC igår och då var det inget (?!?). Detta är Julius fjärde öroninflammation och denna gång dubbel dessutom, jag är inte förvånad över att det nu har skickats en remiss till öronavdelningen då Julius klassas som ett öronbarn. Vem vet, kanske får operera in rör framöver? 
Nu fick vi iaf ett bredare antibiotika som dessutom smakar bättre än Kåvepenin (som kan ta sig i...) och vi ska ge 2 doser redan idag. Imorgon vill de att jag återkommer med lägesrapport på honom.
Stackars lilla snutt, inte konstigt att han har varit så ledsen och skrikit hela veckan. Läkarna trodde att det började med vaccinationsfeber, och sedan värk och feber pga att han har fått 6 (!!) nya tänder denna vecka också som sedan avslutade veckan med denna infektion. Att Julius mitt i allt detta har haft så god aptit ock ätit i stort sätt som vanligt är helt obegripligt men såå bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0