Sofnys julcheesecake

Här kommer receptet:
20 st pepparkakor
50g halvsmält smör
200g philadelphiaost
1 ½ dl socker
3 ägg
3 dl grädde
1 msk vaniljsocker
2 tsk stött el. mald kardemumma
2 apelsiner
kokos
1. Klä botten på en rund form med löstagbar kant med platsfolie, så att plasten kommer ut under formen när den är stängd. (Lättare att separera kakan från formen när den är klar)
2. Krossa pepparkakorna i en matberedare och blada med smöret.
Tryck ut blandningen i botten på formen.
3. Separera äggvitor från äggulor och ha upp i varsin bunke.
4. Vispa gulor, socker, vaniljsocker vitt och pösigt, blanda i osten.
5. Vispa grädden lätt och fluffig , blanda i kardemumman och vänd ner i ostsmeten.
6. Vispa äggvitorna till ett vitt skum och vänd försiktigt ihop även den med smeten.
7. Häll upp i formen, och täck över med mer plastfolie.
Ställ in formen i frysen, gärna över natten.
Ta fram ca: 1 h innan servering.
Garnera med apelsin och strö över kokos. (Jag hade lite kardemumma ovanpå också)
Här är mina cookies som jag har gjort ;).
SÅ HIMLA GOTT =)
Måste hålla med Maria om din grymma cheesecake, och tack för receptet... mmm...
XOXO